Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yaz mevsimi kaplusumu nasil etkiler

betus

Bronz 4 Üye
merhaba sevgili forum,
birkac konuda sorum olacak sizlere. 1 yasinda kirmizi yanakli su kaplumbagam var. 1 haftadir falan sanki bana trip atiyormus gibi kuru yemlerini yemiyor. sera yemler kullaniyorum icerigi zengin oldugu icin. raffy p' yi severek yiyordu ama yemeyi birakti gammarus verdigimde yiyor. belki lezzetinden bikmistir diye seranin baska bir carnivor yeminden aldim yine proteinli. onu hic yemedi. kiyma parcasi haslayip veriyorum havada kapiyor. bi daha verecek miyim diye gozumun icine bakiyor.
birkac gundur isiticiyi da kapattik acikcasi suyu cok sicak hava sicak oldugu icin. yani normal derecesinden da fazla isiniyor gunduzleri ozellikle.
bu kaplusu anlamakta zorlaniyorum bazen bana cok yakin davraniyor samimi bazen de benden kaciyor. hayir bi sey de yapmiyoruz yani ayri odasi var sessiz sakin keyifli bir hayat vermeye calisiyoruz ona... anlamadim gitti

merhaba sevgili forum,
birkac konuda sorum olacak sizlere. 1 yasinda kirmizi yanakli su kaplumbagam var. 1 haftadir falan sanki bana trip atiyormus gibi kuru yemlerini yemiyor. sera yemler kullaniyorum icerigi zengin oldugu icin. raffy p' yi severek yiyordu ama yemeyi birakti gammarus verdigimde yiyor. belki lezzetinden bikmistir diye seranin baska bir carnivor yeminden aldim yine proteinli. onu hic yemedi. kiyma parcasi haslayip veriyorum havada kapiyor. bi daha verecek miyim diye gozumun icine bakiyor.
birkac gundur isiticiyi da kapattik acikcasi suyu cok sicak hava sicak oldugu icin. yani normal derecesinden da fazla isiniyor gunduzleri ozellikle.
bu kaplusu anlamakta zorlaniyorum bazen bana cok yakin davraniyor samimi bazen de benden kaciyor. hayir bi sey de yapmiyoruz yani ayri odasi var sessiz sakin keyifli bir hayat vermeye calisiyoruz ona... anlamadim gitti
ay bi de isiktan kaciyor hep gölgelere saklanmaya calisiyor... normal bir kaplumbaga gibi davranmiyo hic cok garip biri

Kaplumbağa diş mi erkek mi. Eğer dişiyse ve 10cm boyu geçmişse ilk kez yumurtlamış olabilir yani adtık üremeye hazır. İlk kez yumurtasını bıraktığı için olayın şokunda olabilir. Işıktn kastınoz güneş ışığıysa normaldir doğrudan yüzüne vurmaması gerekiyor. Hayvanın gözünü rahatsız eder güneş. Yem konusunda çok bilgin yok ama garip hareketlerinin nedeni bunlar olabilir

evet kendisi dişi. bu bilgi için teşekkür ederim.
güneş ışığı ve akvaryum ışıklarından rahatsız olduğunu belli eden hareketleri var. küçüklüğünden beri bunu aşamadı hanımefendi.
teşekkür ediyorum tekrardan.

Sıcak, Mevsimsel geçişlerde iştah kaybı olabilir.

Yalnız et yiyor ise yemlerden yana bir isteksizlik var. Serayı her hayvan sevmiyor.

Kabuk boyu kaç cm?

Sabaha doğru su en soğuk halindedir. 26 derece altına düşmüyorsa su ısıtıcıyı kullanmaya gerek yok.

Yalnız ısıtma lambası gündüz 12 saat yanmaya devam etsin.

Hayvan tadını beğenmeme yanında sert olduğu için yemiyorda olabilir.

Sera carnivora iki damla su damlatıp emdirin suda önüne atın. Yiyecek mi bakalım. Ona göre başka marka yem önereyim.

Hayvana karşı ani hareket yapmayın. Gereksiz ele almayın bunlar tedirgin edip strese sokar. Kabuk fırçalama gibi durumlar uzak durma sebebidir. Güvenli olan sudan çıkmak istemez.

Gözlerinde bir problem var mı?

tesekkur ediyorum yanitiniz icin. kabuk boyu yaklasik 9 cm. gozlerinde veya herhangi bir yerinde problemi yok genelde akvaryumun icinde zaten hic ellemiyoruz sadeve istahinda bi degisme oldu

9 cm ise çene kasları kuvvetlenmiştir. O zaman eti tadınca yemden vazgeçmiştir. Et vermeyin.

Aç bırakma yoluyla alıştıracaksınız. Zaten 8 cm kabuk boyu itibariyle günde tek öğüne düşüyoruz. Her gün suda önüne 1 tane yem atın. Yarım saat içinde yemezse alın ertesi gün tekrar deneyin. Bazıları 15 güne kadar inat ediyor geneli 3-4 güne kalmaz yemeye başlar.

9 cm ise çene kasları kuvvetlenmiştir. O zaman eti tadınca yemden vazgeçmiştir. Et vermeyin.

Aç bırakma yoluyla alıştıracaksınız. Zaten 8 cm kabuk boyu itibariyle günde tek öğüne düşüyoruz. Her gün suda önüne 1 tane yem atın. Yarım saat içinde yemezse alın ertesi gün tekrar deneyin. Bazıları 15 güne kadar inat ediyor geneli 3-4 güne kalmaz yemeye başlar.
ay teşekkür ederim gerçekten ya... yumuşattığımda da yemedi galiba böyle biraz inatlaşıcaz bu kızla. gammarus vermeye devam edeyim mi bu arada

Stick yemler ne marka?

Seranın hangi yemleri? Gammarus olduğuna göre sera raffy I var. Diğerleri nedir?

Günde tek öğün olmak üzere sera carnivoru iki gün verin ortasındaki mineral yemdir. Ekstra mineral yeme gerek yok. Gammarusu bitene kadar kullanıp daha sonra dajana gammarus sticks yemi alın.
Sera RaffyP 2 gün olsun.
Gammarus 1 gün.

Bir de tetra reptomin alın 1 günde o olsun toplam 7 gün.

Carnivor bitince tropical biorept W yemi alın. Haftada 1 gün verin reptomini 2 güne çıkarın.

Geri