Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yazlığa giderken akvaryumu yanımda götürebilir miyim

aniltugsat

Yeni Üye
Şu anda pet shopa gidiyorum akvaryum ve ekipmanlara bi ön fiyat alabilmek için ya 1 ay sonra yazliga gidicez de akvaryum tasinamaz demi kışın alayım

Cvp: Yazlığa giderken akvaryumu yanımda götürebilir miyim

Akvaryumu evde kurup yazlığa büyükçe bir saklama kabı ayarlarsın. Isıtıcı ve filtreyi yanında götürürsün. Kuru alan ısıtma lambasınıda götürürsün. Kuru alan taşınırsa götürür taşınmazsa doğal kayalardan yaparsın. Akvaryum şart.

emre abiye katılıyorum.

ben geçen sene yazlık içinde almıştım. şimdi küçük geliyor o ayrı. bu şekilde yaparsan sadece ekipmanları götür getir yaparsın.

yazlık izmir civarında ise petshop önerebilirim.

1 adet Kaplumbağan var ise al bitane otomatik yemleme makinesi koy 2 haftalık ölçüsüne göre yemi mesela haftada raffy p den 12 yiyor diyelim o kadar koy 2 haftayı böyle böyle 14 günü doldur sonra kapat koy miktar kafa hacminde yemler karışık verilir

Yazlık mersinde.

Ve yaklaşık 3 ay onsuz kalamam yani otomatik makine işi yatar.

akvaryumu mersinden alman bulunduğun şehirden götürmenden kolay olur. evden ekipmanları götür. orada bir iki gün su içinde kalacak bir kap olsun. o sürede akvaryum bakarsın. akvaryum yerine kap düşünüyorsan bulunduğun şehirden büyükçe kap al. içine öte beriyi koyarsınız oraya gittiğinizde yıkar hayvanı içine koyarsın.

bu linkte yorum 22'de alisarp bir örnek göstermiş kap alırsan böyle bir şey alırsın.
mailto:/forum/Konu-jacob-kendisini-anlayacak-birini-ariyor.html?pid=143343#pid143343

Peki ama kaplumbagayı nasıl tasımayı dusunuyorsunuz?

Tahminimce otomobille gideceksiniz hayvan için kötü olmazmı sallantı vs? Strese girebilir

onur havlu arasında olacağı için fazla sarsılmaz. karanlıkta olacağı için bir süre sonra uyku moduna geçer. bu sebeple su içinde taşınmaz. su sürekli dalgalanır. bu hayvanı strese sokar. böyle olunca da idrar ve dışkı yapmaya başlar. su rezil bir hale gelir. havlu arasında ise yine bir dışkılama olur ama bu derece değil. gideceği gün hayvana yem verilmemelidir.

Cok dikkatimi çekti tasıma konusu.

Peki bu zıpırları diyelim havlu arasında götürdük

1) surekli kuru kalması ona zararlı degil mi?
2) kaldı ki cok hareketliler surekli kaçma eyleminde olmazlar mı?

Daha once bu yontem kullanan arkadaslardan biraz da detay rica ediyorum

Defalarca uyguladık. Hayvanı temiz bir ayakkabı kutusuna koyacaksın. Hava alma delikleri olacak. İçerisine havluyu buruşturup koyacaksınki hayvan boşluklara girebilsin. Ne kaçar ne üşür. Kuru kapta yolculuk etmeli. Eğer yolculuk 6-8 saati geçerse arada bir su molası verilir. Buda ortam ısısı suyun ayrı bir saklama kabına dökülerek hayvanı içeri koyup su içmesini sağlar. 10 dk yeterli. Sonra hayvan tekrar kuru havlu olan kaba konulur.

mesela anıl bu su koyulacak kabı 5 lt'lik petşişenin altını kesip ona su koymuş. o 10 dakikalık sulama işini bunda yaparsın. sonra tekrar kutuya koyarsın yola devam edersin.

Ben hep bu konuda biraz cekimserdim acıkcası ama sizlerin anlattıkları karsısında fikirlerim değişiyor.

Bir kaç sorum daha olacak cevaplarsanız cok sevinirim.

1) kaplumbaga zarar gormeden kutu icinde kuru olarak yolculuk suresi nedir? Yani ne kadar da bir sulu ortama girmesi gerekir?

2) havluyu burusturma olayını pek anlayamadım biraz daha açarmısınız.

1- bu havanın sıcaklığına bağlı. yaz sıcağından 2,5-3 saat kışın 5-6 saatte bir. her iki halde de hayvan klima ve güneş önünde olmamalı. yani kutu.

2- havlunun bir ucundan tutup kutuya koy. bu şekilde katmanlı durur. sonra arasına koyarsın. düz katlama yapıp koyma. öyle bir biçimde olsunki hayvanı alttan üsten sarsın ama hayvan içinde hareket edebilsin. nefes alabilsin. kumaş olmaz.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Çok işime yarayacak bu olay.

1-10 saatte kalir hatta belki daha cok en azindan amerikanin bir ucundan oteksine rahatca gidiyor, daha gecen gun benim en minikler 5-6 saat kaldi

2- Taban olcusunden kenarlari biraz buyuk olan havlu secilir ve duzgunce icine serilir (icine giremeyecegi kadar) ikinci cem abinin dedigi gibi konur

Zaten karanlikta uyuyorlar hic sorun olmaz

Geri