Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yazlıkta ekipmansız ısı düzenini nasıl sağlarım?

oğulcan

Yeni Üye
Merhaba. Arkadaşlar forumda okuduğum kadarıyla kuru alan ısısı su ısısı gibi şeyler var.
Ben yaz tatillerinde yazlığa gidiyorum ve 2,5 ay kalıyorum. Orada bu kadar şey yapamam.
Diyelim ki buradaki su ısısı 28 derece kuru alan ısısı da 32 derece. Ben bu değerleri yazlıkta sağlayamazsam kaplumbağa için sorun olur mu?

RE: ısı

Hastaliklara kapi acarsiniz. Ama yazlik sicaksa belki olmaz. Esmeyeyen ve gunesli gunlerde gunese cikarin mutlaka.

RE: ısı

Hava sıcaklığı zaten yüksek olur. Bence sorun olmaz. Ama o bölgelerdeki suya dikkat etmeli. Bazen aşırı kireç oluyor. Bu sebeple en azından büyük bir saklama kabı ve filtre götürünki temiz su koyup filtre ile temizleyin. Böylece sık su değişimi gerekmez. Gündüzleri ihmal etmeden uygun saatlerde sulu ve gölgelik yeride olan bir yerde güneşlendirebilirsiniz. En azından iki günde bir yapsanız olur.

Hatta büyük plastik saklama kabı alırsanız yanınıza ısıtıcıyıda alabilirsiniz. Havalar serinlediği zaman işinize yarar. Işık sistemi olmasada taşlardan bir tırmanma yeride yapmış olursunuz. O kadar zaman fanusta yaşamaları sorun olur.

Cvp: Yazlıkta ekipmansız ısı düzenini nasıl sağlarım?

ben de yazlığa getirmediğime sevinmeye başladım. izmirin suyu tam rezalet. izmirli arkadaşlar filtrelenmemiş musluk suyu kullanıyorsa hayvanlara acırım. gerçi getirseydim damacana su kullanırdım.

lamba olmasa bile ısıtıcıyı götürmelisin geceleri serin oluyor. gündüzleri güneşe koyarak idare edebilirsin. su ısısını 26 dereceye indirebilirsin bu sayede dış ortam ısısına karşı bağışıklığı biraz daha güçlü olur. üşüme oranı düşer. 11:00-16:00 arası muazzam sıcak olur. bu saatlerin öncesi ve sonrası güneşe koyabilirsin. eğer geceleri kuru alnda uyumayı tercih ediyorlarsa ısıtıcı gece lambası kullanabilirsin.

Ben tatile ciktigim zaman yemleme makinasini kurup gidiyorum ama tabi sizinki uzun bir sureymis arkadaslarin dediklerini uygularsan sorun olacagini sanmam

Cem İzmir i hatırlamıyorumda bu su konusunda Marmaris çok enteresandır. Lavaboda kuruyunca beyaz katman kalırdı. Gerçi Mert' de hatırladığım kadarıyla İzmir sularından şikayetçi idi.

sorma geçen gün arabayı yıkadım üstü beyaz beneklerle doldu. sildim geçmedi cila atamadım. araba bu haldeyken hayvanlar o suyu nasıl içebilir. iç organları bile kireç tutar. :breh:

bende şuan zaten yazlıkta büyük saklama kabı kullanıyorum o zaman yazlıkğa bir ısıtıcı alırım ve suyu 26 derecede tutmaya çalışırım. Böyle olur mu?

Olur ama içinde filtrede olsun. Suyunu bilmediğiniz yerde içme suyu kullanın. Tabi filtre temizleyeceği için su değişimi az olur ve masraf azalır. Hemde sık su değişimi ile hayvanlar adaptasyon sorunu çekmez.

Geri