Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yellow belly slider ( sarı karınlı su kaplumbağası) arıyorum

Sarı karınlı su kaplumbağasını zor bulursun ama petshoplardaki kaplumbağalara dikkatli bak çünkü kırmızı yanaklıların arasında farklı tür olabilir...

Cvp: yellow belly slider ( sarı karınlı su kaplumbağası) arıyorum

hocam yurtdışından getirttirebilirsin her tür.
http://turtleshack.com/store/

O siteler Türkiye'ye getirmiyor.

Cumberland slider elime gecicek yakında arkadaşlar haberiniz olsun

banyoterligi' Alıntı:

nerden aldın mert büyüklükleri nasıl

banyoterligi' Alıntı:

nerden aldın bende çok istiyorum

Çanakkaledeki petshopum getirtmiş bi kac gün sonra alıcam kısmetse.

Samet daha izmirdeym ama tahminimce minikler. Merakla bekliyorum bi an önce :)

şimdiden hayırlı olsun ben de izmir de arıyorum ama bulamadım maalesef :( ama pes etmeyeceğim :)

Sanırım izmirde pek yok foçadaki yerdede baharda diyorlar. Alıp size yollayabılırım ama yolda ölürler vebalini almak istemem..

hayırlı olsun bulmak pek kolay değil :) ben sarı yanak arıyorum daha çok ama cumberland da düşünebilirim geldiğinde haber verirsen sevinirim :)

Cumberlandla sarı yanak aynı. Yellow belly de sarı karın oluyor. Benim daha cok aradıgım yelloow belly sarı karınlı olanlar ama Emre abiden de bildigim uzere cumberland lar da cok hos kabukları var.

bakalm evdekilere gore baya minik olcakları kesin 1 lira kadar :)

ben değişik sanıyordum o zaman tabiki 2 tane alabilirim :) benimkiler 4 -6 cm leoya göre küçük kalıyorlar ama rafiden fazla küçük değildir sanırım :) tek düşündüğüm nokta inşallah anlaşırlar

Burda çoğu akvaryumcularda var ben daha yeni aldım.:smile:

erol!' Alıntı:
Burda çoğu akvaryumcularda var ben daha yeni aldım.:smile:

hangi şehir?
yellow belly bulamazsak Cumberland slider'a da sıcak bakıyorum. ama ilk hedef sarı karın. kaplumbağanın dayanabileceği uzaklıklardan kargoyla da alabilirim. bursada vardı bir ara hala var mı acaba?

bu arada cumberland ve sarı yanak aynı tür değil

banyoterligi' Alıntı:
Sanırım izmirde pek yok foçadaki yerdede baharda diyorlar. Alıp size yollayabılırım ama yolda ölürler vebalini almak istemem..

teşekkür ederim çok düşüncelisiniz ama bende ölürse gerçekten üzülürüm bakalım boş bir zamanda belki çanakkale ye gelme fırsatı bulurum ellerinde çok var mı ?

bursa da hala varsa oraya da gelmeyi düşünebilirim bursadaki arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

Arkadaşlar sarı yanak diye adlandırılan bir tür yok. Ancak cumberland yellow belly slider olanlar başının iki yanındaki kalın çizgiler sarı renkte olduğundan kısaca sarı yanaklı olarakta adlandırılıyor. Cumberland olanın Türkçe adı olmadığından daha çok bu şekilde belirtiliyor.

Emre abi cumberland yellow belly slider degil cumberland slider degil miydi o? Yanakları sarı ve kalın cizgiler belirgin.
Yellow belly slider sa yine yanaklar aynı sarı ve alt kabuk sarı. Benmi yanlış biliyorum?

Araya ''ve'' koymayı unutmuşum Mert. Düzeltme için teşekkürler. Doğrusu ''cumberland ve yellow belly slider'' olanlar başının iki yanındaki kalın çizgiler sarı renkte olduğundan kısaca sarı yanaklı olarakta adlandırılıyor. Her ikisininde yanaklarında sarı belirgin çizgiler var. Yellow belly (sarı karın) olanda alt kabuk sarı.

Senin daha çok bilgin olduğu için öyle yazınca bir an aynı tür olabilirlermi acaba diye düşündüm de sonra netten bakmıştık ya cumberland slider vs pastel bilmemnelere falan farklı tür ama türkiyede hepsi aynı kefeye konuyor :smile:

Geri