Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yem kullanımı ve kabuk boyu

selçuk58

Bronz 5 Üye
merhaba arkadaşlar 1 yaşında kaplumbağam var sera raffy p ve tetra reptomin baby yemi nasıl kullanmalıyım? sera raffy ı alamadım içinde karides olduğu için midemi bulandırıyor. :realmad: Bu iki yemden 2 öğünde kaç tane vermeliyim? ve bu arada kaplumbağam 1 yılda 5.5 cm kabuk boyuna ulaştı aldığımda 2 cm di normalmi?

8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün veriyoruz. Buna göre sabah birini akşam diğerini kafa ölçüsünde vereceksin. 6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler gelecek. Yalnız bu gammarusu al ve bir şekilde ver bu da gerekli yem. Veremiyorsan başka biri verebilir.

Hayvan çok küçük kalmış. Normalde 8 cm kabuk boyu üstü olmalıydı.

Hayvan ya ortam yetersizliğinden ya da hastalık kaynaklı büyüyememiş.

Hayvanın kulaklarında şişlik, göz enfeksiyonu veya başka bir belirti var mı ? Yüzmede problem gibi.

Sistemdeki ekipmanların neler ? Akvaryum ölçüsü de önemli. Aldığı gıdalar hariç bol yüzmesi de gelişiminde büyük etken. Uva metabolizmasını canlandırır. Isıtıcı lamba uva kadar performans sağlamasa da hayvan daha ufak biraz daha ileri zamanda alınabilir. Kompakt tip iyi olur. Uva+uvb içerir. Isı vermediği için ısıtıcı lamba yanında mutlaka olmalıdır.

Cvp: RE: yem kullanımı ve kabuk boyu

cem' Alıntı:
8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün veriyoruz. Buna göre sabah birini akşam diğerini kafa ölçüsünde vereceksin. 6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler gelecek. Yalnız bu gammarusu al ve bir şekilde ver bu da gerekli yem. Veremiyorsan başka biri verebilir.

Hayvan çok küçük kalmış. Normalde 8 cm kabuk boyu üstü olmalıydı.

Hayvan ya ortam yetersizliğinden ya da hastalık kaynaklı büyüyememiş.

Hayvanın kulaklarında şişlik, göz enfeksiyonu veya başka bir belirti var mı ? Yüzmede problem gibi.

Sistemdeki ekipmanların neler ? Akvaryum ölçüsü de önemli. Aldığı gıdalar hariç bol yüzmesi de gelişiminde büyük etken. Uva metabolizmasını canlandırır. Isıtıcı lamba uva kadar performans sağlamasa da hayvan daha ufak biraz daha ileri zamanda alınabilir. Kompakt tip iyi olur.  Uva+uvb içerir. Isı vermediği için ısıtıcı lamba yanında mutlaka olmalıdır.

Gammarusu verebilecek kimse yok maalesef. Evet aldığım ilk 1 ay fanusta kaldı ondan sonra küçük bir akvaryumda baktım son bir kaç ay içerisinde 250 litrelik bi akvaryum aldım ve onun içinde bakıyorum. Hiç bir yerinde hastalık belirtisi yok yüzmeside yemeside gayet iyi. :D Ekipman olarak herşey var ısıtıcı lamba haricinde onuda en kısa zamanda temin ederim. Bu arada yem kafa ölçüsünde verilecek yazmışsınız bu kafa ölçüsünü nasıl hesaplamamız gerek? ve ne kadar yem verirsem veriyim sürekli benden yem istiyor doyma iç güdüsü olmadığı için mi böyle davranıyor yoksa yemi vermem gerektiğinden az mı veriyorum?

Kafa ölçüsünü göz kararı yapıyoruz. Tam ayarlayamaz isen bir fazla verebilirsin. Bu hayvanlar kış uykusuna yatan grup hayvanlardan oldukları için yağ depolama eğilimi vardır. Bu da doyma eşiğini yükseltir. Akvaryumda ısı sabittir. Bu sebeple biz kış uykusuna yatırmayız. Bunun sonucu olarak hayvanları aşırı beslenme obezlik yapar.

Su 28 kuru alan 32 derece olacak. Isıtma lambasını bir an önce al. Hayvan daha ufak bu boydakilerde üşüme akciğer enfeksiyonuna çevirir. Bu sebeple yetişkinlere göre daha titiz bakılması gerekir.

Gammarusa bir şekilde alışmaya çalış el değemiyorsan kaşıkla ver. Kabuğundaki kitin maddesi özellikle eklem ve kıkırdak dokunun gelişmesinde önemli rol oynar.

Geri