Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem miktarı

Turta’nın Annesi

Bronz 5 Üye
Herkese merhaba,
Öncelikle daha önce açtığım konuda Cem beyin çok yardımını gördüm, kaplumbağam sizin sayenizde bir anda büyüme gösterdi.
Kaplumbağam 5,5 cm iken yem miktarlarım şu şekildeydi;
Sabahları reptomin 3-4 adet,
Akşamları gammarus 12-13 adet
Haftada iki gün birinde sabah birinde akşam öğünü olarak biorept W 3-4 adet veriyordum.
Kaplumbağamın kabuğunu bugün ölçtüğümde 7 cm çıktı. Bu süreçte fazlasıyla kabuk değişimi oldu, ayakları büyüdü tırnak aralarından kabuk attı vs.
Bu yem oranına devam mı etmeliyim yoksa arttırma vs yapmalı mıyım? Günde iki öğün beslemeye devam mı edeyim? Teşekkür ederim şimdiden.

Ekli dosyalar

• IMG_6998.jpeg
    IMG_6998.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 8
Reptomin stick yemi 1 adet, gammarusu 15-16 yapın. Biorept W yemi 2 adet artırın.

Ek olarak omega one adult turtle sticks yemi alın.

Gammarus bitince yerine tropical meal worms, tropical crickets yada tropical reptiles carnivore yemlerinden birini alın.

Yalnız tropical reptiles carnivore yemi alırsanız. Biorept W bitince bunun yerine sera carnivor yemi alın.

Reptomin stick yemi 1 arttırayım mı yoksa sadece 1 tane mi vermen gerekiyor anlayamadım kusura bakmayın.
Biorept W yemi yine haftada iki kere verip miktarını 2 adet arttırıyorum yani 5-6 adet veriyorum.

Diğer ek olarak almamı söylediğiniz omega one adult turtle sticks yemini ne zaman ve hangi miktarda kullanmam gerekiyor? Elimdeki yemler bitmeden almasam olmaz mı?
Bir de yem için önerdiğiniz bir site var mı?
Teşekkür ederim.

Ayrıca kapluşumun fotoğraflarını aşağıya ekledim. Herhangi bir sorunu var mı sizce? Kabuğu hem ıslakken hem kuruyken çektim. Bir de cinsiyetini tam bilmiyorum rica etsem onu da söyler misiniz? :)

Ekli dosyalar

• IMG_7049.jpeg
    IMG_7049.jpeg
    2.4 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_7050.jpeg
    IMG_7050.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_7051.jpeg
    IMG_7051.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_7052.jpeg
    IMG_7052.jpeg