Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem miktarını bir türlü ayarlayamadım, görüşlerinizi alabilir miyim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rdala
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rdala

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Woody ile ilgili yine sizlere danışmak istediğim bir konu var.

Woody mayıs ayından beri bizimle. Şu an kabuk boyu yaklaşık 4,5 cm. Çok iştahlı, oldukça hareketli ve gözlemlediğim kadarıyla herhangi bir sağlık problemi bulunmuyor. Gün içinde aktif olarak yüzüyor, kuru alana düzenli çıkıyor,dipte kumda geziyor ve iştahı gerçekten çok iyi.

Bakım şartlarımız da oturdu diyebilirim. Su sıcaklığı sabit, filtrasyonumuz yeterli gibi. Haftada bir dip çekimi yapıp yaklaşık %20-30 su değişimi gerçekleştiriyorum. Şu ana kadar bakım konusunda herhangi bir sorun yaşamadık.
Ancak başından beri en çok zorlandığım konu yem miktarı oldu.

Forumdaki beslenme konularının neredeyse tamamını okudum. "Kafa hacmi kadar yem" tavsiyesini biliyorum ve mantığını da anlıyorum. Fakat bunu uygulamaya gelince bir türlü emin olamıyorum. Kafa hacmini doğru hesapladığımdan hiçbir zaman emin olamadım. Bazen az verdiğimi düşünüyorum, Woody'nin iştahını görünce de ister istemez birkaç tane daha atıyorum.

Elimde şu yemler mevcut:
  • Sera Raffy P
  • Sera Raffy I
  • Tetra ReptoMin Sticks
  • Sera Raffy Mineral
Beslenmeyi bundan sonra şu düzene oturtmayı düşünüyorum:
  • Sabah: Sera Raffy P
  • Akşam: Sera Raffy I
  • Haftada 1 gün ( Cuma) : Sera Raffy Mineral
Okuduğum bazı konularda Raffy I miktarının, Raffy P'nin yaklaşık iki katı kadar verilmesi gerektiği de yazıyordu.

Son zamanlarda Woody bana biraz daha dolgunlaşmış gibi gelmeye başladı. Kabuğunun büyümesi sevindirici ama sanki gövdesi de hacim kazanmış gibi. Bunun sağlıklı büyümeden mi kaynaklandığını, yoksa son zamanlarda iştahına biraz fazla karşılık verdiğim için fazla beslemeye mi başladığımı anlayamadım. Bir de , raffy I her parçası birbirinden farklı boyutta, tozlaşan var,sapasağlam kalan var. Karıştık iyice. Obez yapmak istemiyorum hayvanı.

Bu nedenle özellikle 4,5 cm kabuk boyundaki bir yavru için pratik bir ölçü almak istiyorum.

Örneğin siz olsanız;
  • Sabah kaç adet Raffy P,
  • Akşam yaklaşık kaç adet Raffy I verirdiniz?
Ya da kafa hacmini pratik şekilde belirlemek için kullandığınız, yıllardır sizi yanıltmayan bir yöntem var mı?

Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 20260630_201136.webp
    20260630_201136.webp
    313 KB · Görüntüleme: 4
  • 20260630_201149.webp
    20260630_201149.webp
    468.1 KB · Görüntüleme: 4
  • 20260703_072522.webp
    20260703_072522.webp
    318.7 KB · Görüntüleme: 4
  • 20260703_072544.webp
    20260703_072544.webp