Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem önerisi verebilir misiniz?

serim

Yeni Üye
Merhabalar, 3 yaşında cinsiyeti erkek kabuk boyu 17 cm olan bir kaplumbağam var. Baktığım süre boyunca sürekli değiştirerek yem vermeye çalıştım ama ne yese bi süre sonra aynı yemleri yemekten sıkılıyor paşam. Genelde 2 yem olmak üzere farklı yem alternatifim oluyor bir gün sera raffy p nature verirken ertesi gün dajana gammarus veriyorum. daha önce de tropical biorept w ve tetra reptomin kullandım, tetra olanı hiç beğenmedi çok zor bitirdik. Başka yem alternatifi olarak öneri yapabilir misiniz? Ayrıca yem haricinde gıda da vermek istiyorum, bu sitede yazan beslenme rehberine göre bazı sebzelerden verdiğim zaman çok yoğun ve kahverengi olarak kaka yapıyor. Bu normal mi sizce? Ne yapabilirim?

Serra raffy P
Sera raffy carnivore
Tropical biorept W
Tropical supreme adult
Omega one turtle stick
Tetra reptomin
Tropical dired fish
Tropical crickets

Yemlerini kullanıyorum canavar gibi yiyor. Bi çıksa yuvasından bizi de yiyecek.

Hayvan kabızlık yaşıyor olabilir.

Yuvasında eksik veya yanlış birşey olmadığından emin olun.

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Kuru alan var mı?

Kullandığınız bütün ekipman, takviye ne varsa fotoğrafını atın.

Akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Hayvanın bir fotoğrafını atın

Bu soruları eksiksiz cevaplayın.

Hayvan kabızlık yaşıyor olabilir.

Yuvasında eksik veya yanlış birşey olmadığından emin olun.

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Kuru alan var mı?

Kullandığınız bütün ekipman, takviye ne varsa fotoğrafını atın.

Akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Hayvanın bir fotoğrafını atın

Bu soruları eksiksiz cevaplayın.
az önceki konuda akvaryumun fotoğrafını attım ısıtıcımız var lambamız var kuru alanımız var hayvanın kendisi de görünüyor bakıp cevaplarsanız çok sevinirim 🙏🏼

az önceki konuda akvaryumun fotoğrafını attım ısıtıcımız var lambamız var kuru alanımız var hayvanın kendisi de görünüyor bakıp cevaplarsanız çok sevinirim 🙏🏼
Kuru alandaki tum dekorları lutfen çıkartın taş oyuncak vs olmamalı sadece tabanda 0.5mm silis kum kalsın.

Hayvanda kabukta plaka birikmiş. Ecznaeden devit 3 alın. Kabuğuna yedirin 25dk kuru sıcak temiz bir kapta bekletin. Fazlasını silip akvaryuma alın.
Isıtma lambası altında eski plakaları atar.

Lamba olarak sadece armut şeklinde orta güçlü halojen ampul kullanıyoruz diger lambalar hayvana zarar veriyor. Bu linkten alabilirsiniz. Yazın 28 kışın 52Watt kullanın.

Hayvan taş yutmuş olabilir mi?

Gunde kaç Öğün, ne kadar, hangi yemden veriyorsunuz?

Kuru alandaki tum dekorları lutfen çıkartın taş oyuncak vs olmamalı sadece tabanda 0.5mm silis kum kalsın.

Hayvanda kabukta plaka birikmiş. Ecznaeden devit 3 alın. Kabuğuna yedirin 25dk kuru sıcak temiz bir kapta bekletin. Fazlasını silip akvaryuma alın.
Isıtma lambası altında eski plakaları atar.

Lamba olarak sadece armut şeklinde orta güçlü halojen ampul kullanıyoruz diger lambalar hayvana zarar veriyor. Bu linkten alabilirsiniz. Yazın 28 kışın 52Watt kullanın.

Hayvan taş yutmuş olabilir mi?

Gunde kaç Öğün, ne kadar, hangi yemden veriyorsunuz?
akvaryumunda küçük taş yok ama ben bu kaplumbağayı 1.5 sene önce komşumdan kurtardım diyebilirim o zamanlar geldiğinde küçük bir akvaryumdaydı ve içinde küçük taşlar vardı o zamandan yutmuş olabilir mi? veterinere mi götürsem şu an bilemedim siz öyle diyince. bir de ben yazın 28w kullanıldığını bilmiyordum hep 52 kullandık. Günde 1 kere sabahları 15 stick civarı yem yiyor bir gün sera raffy p ertesi gün dajana gammarus stick kullanıyoruz şu an. ben d vitamini oral veriyordum kabuğuna hiç sürmedim onu da yaparım teşekkür ederim 🙏🏼

akvaryumunda küçük taş yok ama ben bu kaplumbağayı 1.5 sene önce komşumdan kurtardım diyebilirim o zamanlar geldiğinde küçük bir akvaryumdaydı ve içinde küçük taşlar vardı o zamandan yutmuş olabilir mi? veterinere mi götürsem şu an bilemedim siz öyle diyince. bir de ben yazın 28w kullanıldığını bilmiyordum hep 52 kullandık. Günde 1 kere sabahları 15 stick civarı yem yiyor bir gün sera raffy p ertesi gün dajana gammarus stick kullanıyoruz şu an. ben d vitamini oral veriyordum kabuğuna hiç sürmedim onu da yaparım teşekkür ederim 🙏🏼
Eğer armut tipli ise 52Watt sicak yapar ama öldürmez.

Eğer reflektör tipli ise hayvanı kızartır.

Yazın mesafeye gore 28 veya 42 lik alınabilir.

Önceden taş yutmuş olabilir. Röntgen çekilip bakılabilir taş olup olmadığı ama hayvanı gozlemleyin sorun duzelirse götürmenize gerek.

Veterinerlere karşı dikkatli olun yanlış uygulama yapıp hayvanı öldürebilir.

15 tane stick yem olur Şuanlık 15 verin duzelince 15-20 arası verebilirsiniz.

D vitamini eksikliği yoksa agizdan d vitamini vermenize gerek yok. Kabuğa sürebilirsiniz. Isıtma lambası altında eski plakaları atar.

Farklı gıdalar farklı renk dışkılamasına neden olur.

Tropical biorept W yemiyorsa yerine sera carnivor alın.

Reptomin yeşil yem grubunda en kalite yem. Aynı kalite olmasa da ahm turtle sticks yemi var. Tropical reptiles carnivore yemi içinde un kurdu ile karışık biorept W içindeki sticklerden var bunu alabilirsiniz.

Ana yemde omega one adult turtle sticks yemi alın.

Kurutulmuş yemde tropical dried fish, tropical crickets alabilirsiniz.

Et, tavuk gibi protein içerikli şeyler vermeyin bunlar yemden uzaklaştırır.

Siz yem tercihini hayvana bırakmışsınız. O da bundan faydalanıyor.

Önce 1 adet yem atın. Yemediği yem olursa yarım saat içinde yemi alın. İkindiden sonra tekrar deneyin. Yine yemezse o gün aç dursun. Akşamı marul kıvırcık yaprağı verin. Onu da yemezse yarım saat içinde alın.

Merhabalar, bugün omega yemimiz geldi 10 tane yedik çok sevdik. 28w lambamız da yolda bi de onu deneyeceğim. kabuğuna dvit 3 damla sürmeye başladım kabuğu daha parlak ve temiz görünüyor şimdiden. bunu haftada kaç kez yapmamı önerirsiniz? bir de omega yemin yanında destekleyici en iyi yem hangisi olur? Cem bey çok fazla yazmış ben o yüzden karar veremedim

Devit haftada bir yeterli sürüldüğünde kabuk bir miktar emilim yapar. Vücuttaki D vitamin oranını yükseltmeyelim. Fazlası da zararlı. 3 ay sonra bırakın.

Sera carnivor alın. Bu hem mineral yem hemde ana yem grubunda. Haftada iki gün vereceksiniz.

Kurutulmuş yemde dediklerimden birini alın. Crickets çekirge tiksinirseniz dried fish alın bu balık.

Geri