Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem seçiyor

durulu

Yeni Üye
Merhaba herkese,

Yaklaşık 1 yaşında erkek kabuk boyu 10-11 cm civarında bir kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Akvaryumda bakıyorum. Isıtıcısı ve dış filtresi var. UV lambasını da gün içinde açıyorum. Son 1 aydır her zaman bayılarak yediği Sera Reptil Carnivor Temel Yem yüzüne bakmıyor. Tetra Reptomin Sticks aldım. Onu da beğenmedi. Omega One Adult Turtle Sticks aldım. Isırık alıp gerisini yemiyor yüzüme bakıyor. Sadece küçük balık ve karides yiyor. Eskiden sevdiği yemi karides kutusuna atıp beklettim kokusu siner yer belki diye. Onun da yüzüne bakmadı. Isırıp bıraktı. Tek yönlü beslendiği için huzursuzum. Aç kalmaması için de karides ve küçük balık veriyorum. Bu döngüyü nasıl kırabilirim? Yemedikleri ilk resimde. Yedikleri ikinci resimde. Üçüncüde de huysuz huysuz bakan kaplumbağam.

Ekli dosyalar

• IMG_1180.jpeg
    IMG_1180.jpeg
    2.2 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_1181.jpeg
    IMG_1181.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_1179.jpeg
    IMG_1179.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 8
Suyunu olabildiğince yükseltin. Tabana sarı silis kum alın. Atakan petshopta uygun çapta var.

Kış dönemleri proteinli yemlere ilgi artar. Ama verdiğiniz yemlerde protein içerikli. Kurutulmuş yem harici yemiyorsa yem seçme olayı var.

Yeterince yağlanmış. Hayvanı aç bırakma yöntemiyle alıştırmak gerekiyor.

Kurutulmuş yemleri kesin. Her gün sera mineral hariç diğer yemlerden günde bir kez öğleden önce hepsinden birer yem atın. Yemezse yarım saat sonra alın. Ertesi gün yine deneyin. Genelde 3-4 güne kalmaz yemeye başlarlar. İnadı yüksek olanlar 2 haftaya yakın yemiyor ama en sonunda açlık baskın geliyor.

O kadar uzun süre aç kalmasında sıkıntı olmaz değil mi? Kıyamıyorum bütün gün gözünü dikip bana bakıyor çünkü. Hareketleri çok az yavaşladı ama ben kış olmasına bağladım, normal yeme kafa çevirirken kurutulmuş yem görünce deliriyor. Haftada 2 kere 2 damla Sera Reptilin damlatılmış yem de veriyorum. Son çare buysa aç bırakacağım o zaman :/

Birşey olmaz. İnadını kırmak lazım yoksa ajitasyon yapıp istediklerini yaptırıyorlar. Buna gelmeyin.

Geri