Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem ve mandallı lamba yardım

anidem

Yeni Üye
Arkadaşlar akvaryumumu büyüttüm iç filtre ve ısıtıcımla 3 kaplumbağama bakıyorum keyifleri yerinde.ısıtıcı lamba olarak ecolite halosoft ampul aldım fakat mandallı lamba bulamadım bulduklarımda oldukça pahalıydı uygun fiyata bulabileceğim bir yer yada site varmı.birde yemlerimiz azaldı prodac tartafood kullanıyorum.sera raffy p ye geçmeyi planlıyorum.yem ve lambayı almak için tavsiye edeceğiniz yerleri bekliyorum.

Hayvanlarin kabuk boyu nedir ve eldeki yemler ne ona gore program yapayim

Mandalli lambada uygun lamba aşağıda linkini verdigimdir nisantasi osmanbey metrosunun yanindadir orada gozden elektrik diye sorunca gosterirler
http://www.horozelektrik.com/tr/masa-lambalari/hl-067

Cvp: Yem ve mandallı lamba yardım

İnternet alışverişi için bu linkide ekledim.
mailto:/ARMATUR-HOROZ-HL067-MANDALLI-SPRALLI-E27-SIYAH,PR-109014.html

Yem için Juen pet iyidir. Ancak Ali Sarp ın dediği gibi sadece raffy p olmaz. Birde eldeki yem yerine sera, jbl ve tetra markalarını tercih etmek daha iyi. Besin değerleri bu yemlerde daha uygun.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1250&ad=sera-raffy-p-kaplumbaga-yemi-250-ml

Yem olarak şu anda bir gün prodac bir gün karides vererek besliyorum.prodac zaten bitmek üzere bundan sonra sera raffy p ve karides ile devam etmeyi planlıyorum.kabuk boyları ortalama 4-5-7 cm.akşam net olarak ölçerim.

alacakların, raffy P, tetra reptomin, jbl agil (bu 6 cm kabuk boyuna ulaşınca gerekli), raffy P'deki kırmızılar bitince sera mineral yem.

Raffy p ve gammarus elde olduguna gore jbl agil ve tetro reptomin almalisiniz (agil 7 cm olan icin) Yemleme iki ogun olacak

4 ve 5 cm olanin programi
Pazartesi: Raffy p
Sali: Gammarus
Carsamba: Reptomin
Persembe: Raffy p deki kirmizi mineraller
Cuma:Gammarus
Cumartesi: Raffy p
Pazar: Gammarus(sabah) Reptomin(aksam)

Buyukte ise pazar gunu agil verirsiniz cumartesi ise yemleri ayirmak zor olmayacaksa bitkisele alismasi icin reptomin verebilirsiniz

küçükler için pazar günkü sistemi aynen cuma ve salı gününde uygula. çarşamba günü de raffy P olsun. 3 hayvana da sabah akşam olmak üzere yem vereceksin.

alisarp geçen herbivor aldım yemleri bayağı büyütmüşler. önceden carnivor kadardı. tam senin azmanların ağzına göre bu yemden al bir kutu.

Ben kullaniyorum litreligini abi birazda suda durunca buyuyor o yem(Benim hayvanlarin en az sevdigi yem herbivor niye bilmiyorum, bir daha almiycam)
Senin hayvanlar sevdi mi abi ?

Kucuklere oyle olursa gercekten cok az ek yem olmus olmuyor mu abi ? Birde bence kucuklerdede en azindan bir gun reptomin olsun bitkisele gecisi kolaylastirir

gammarus ve reptomin 3'e 3 oluyor. bu yeterli olur. bu zaman raffy P'den aldığı gıda daha faydalı olur.

benimkiler ne bulsalar götürme modundalar. sert olduğu için ısırıp bırakma durumları oluyor. bu yem kara kaplumbağasına özgü olduğu için bir de ortasındaki mineral ile birleşince tadı bozuluyor olabilir. belki ondan heves etmiyorlardır. bundaki mineral biraz daha bitkisel ağırlıklı normal mineral gibi değil. tadı hayvanlara bozuk geliyordur. içine ne varsa doldurmuşlar.

ben kafa hacminden biraz az veriyorum yemleri adam başı 8 adet kadar genelde. bu sebeple ne bulsalar götürüyorlar. sert olduğu için iki tanesi ısırıp bırakıyor. o yaşlı olanlar direk yutuyor.

Gammarus u Ali Sarp 5 öğün, sen 3 öğün vermişsin Cem. Bende bunu bu boylar için hep 4 öğün olsun diyorum. Bir tutturamadık :)

Herbivoru benim hayvanlarda saldırarak tüketiyor. Küçüklere de verdim yediler. Beğenmeyen yok. Ama gerçekten taneler büyük. Ağızlarından taşıyor. Birde yumuşak ilginç bir yem.

Geri