Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem yememe sorunu ..

cspr

Gümüş 4 Üye
Katılım
18 Tem 2009
Mesajlar
151
Arkadaşlar uzun zamandır kaplumbağa besliyordum yaklaşık uzun yıllardır.. En son kaplumbağam öldükten sonra ara vermiştim.. Şimdi büyük bir akvaryuma oldukça büyük bir kaplumbağa aldım, yetişkin bir insanın elinden daha büyük .. Ve bir haftadır suda aydınlatmada ve havalandırmada hiç bir sorun olmadığı halde hiç yem yemiyor. Tepkileri oldukça sağlıklı taşın üstüne çıkıyor suya atlıyor yüzüyor ve oynuyor ama hiç yem yemedi .. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
 
Hoşgeldiniz, belki de daha yeni olduğundan ortama alışamamıştır:)
 
teşekkürler hoşbulduk ... yok ya alışacağı yoktu üzüle üzüle gügüyü bir arkadaşıma verdim :( öleceğini hissediyor gibi oldum iki haftadır yem yemedi ve hiç dışkısını yapmadı .. beni en çok yıpratan kaplumbağamın bir sabah öldüğünü görmek ve bu yüzden verdim malesef .. eskisi gibi yine üçtane bebek kapluş aldım şu an bıcır bıcırlar ikisi yanyana uyuyor birbirlerine sarılmışcasına diğeride ordan oraya koşturuyor :))
 
Üzüldüm adınıza umarım yeni yeri onun için daha iyi olur:)
 
arkadaşlar ben yeni üye oldumda aklıma takılan bazı sorular var bende iki tane kaplumbağa var yavruyken aldım şimdi avucum kadarlar aynısı benim kaplumbamdada var bitanesi yiyiyo ama öbürü yemiyo öle bakıyo yemi önüne atıyom yemiyo geliyo öbürkü alıyo yiyiyo neden yemediğini sorcaktım bide ısıtıcı kullanmak şartmı bide ne verebilirim yemden başka normal kaplumbağa yemi kullanıyorum ekl olarak neler verebilirim? cevaplarsanız sevinirim:)
 
Aramıza hoşgeldiniz :) bir kere kaplumbağaların boyutları ne olursa olsun elbette onlara ısıtıcı gerekiyor, bazen iştahsızlıktan bazende ki eğer soğuk sudalar ise yem yemebiliyorlar, ısıtıcınız yok sanırım diğer ekipmanlarınızda eksik.. Eğer eksik ise en kısa sürede tamamlamanız gerekiyor, sağlıklı bir kaplumbağaya sahip olmak istiyorsanız.

Yem olarak piyasadaki Sera ve Tetra markalı yemleri öneririm. Ve sağlıklı koşullarda yetişkinliğe ulaşan kaplumbağalar artık hayvansal ağırlıklı yemlerden daha çok bitkisel ağırlıklı beslenmeyi seçerler aklınızda bulunsun ..
Aşşağıdaki linktede piyasadaki yemler haricinde kaplumbağalarınız için kendiniz hazırlayabilceğiniz öğünlerde mevcuttur.

mailto:/forum/verilebilecek-ve-verilmeyecek-taze-yiyecekler-t-102.html
 
bugün aldım ısıtıcıyla filitreyi krallar gibi sıcacık yüzüyolar keyifleri yerinde bişe daha sorcam bennimki cam değil kaplumbağaların bulunduğu yer saklama kabında tutuyorum plastik bi zararı varmıki bide taşlar renkli bizim bugün farkettimde alttarafı hafif kırmızılaşmış birinin taşlardan sanırsam bi zararı varmıdır taşların?
 
Renkli taş ya da kum uzun vadede sorun oluşturabilir bu nedenle doğal taşlar, çakıllar kullanmanız daha iyi olur. İmkan bulduğunuzda alabildiğiniz kadar büyük bir akvaryum almanız da şart tabi ki. Kaplumbağaların alt kabuğundaki pembeleşmeler üşütme ve akciğer enfeksiyonu belirtisidir başka hastalık bulgusu da varsa durum ciddi olabilir. Forumda hastalık ve sağlık başlığındaki yazılarda üşütme durumu ve pembelik ile ilgili çok daha fazla bilgi bulabilirsiniz.
 
akvaryum alıcaz ama ne zaman bakalım.o pempeleşme sade altında değil kabı temizlemek için dışarı çıkardığımda baktımda o baş,kol,bacaklarının kenarlarında et gibi yumuşak yerler varya oralarda hafif pempe.Akciğer enfeksiyonunun başka belirtileri varmı?Davranışlarında falan.bide bugün elime aldığımda tıısss diye bi ses çıkardı ne olabilir?
 
Korktuklarında ses çıkarmaları normal. O zaman taşlardan dolayı oluşmuş olabilir muhtemelen o kırmızılıklar. Akciğer enfeksiyonu ile detaylı bilgiyi hastalıklarla ilgili bölümümüzde bulabilirsiniz.

mailto:/forum/akciger-enfeksiyonu-respiratory-fdnfection-t-148.html
 
çok teşekkürler yardımlarınız için neyse benmkinde öle belirtiler sorunlar yok baktımda pempeleşme gitmiş hafiften taştan oldu heralde
 
Geri
Üst