Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem yemiyolar ve sürekli kuru alanda uyuyorlar:

ilker

Yeni Üye
2 tane yavru su kaplumbağam var tatile giderken bir arkadaşa verdim onunda biraz büyük bi kaplumbağası var vermeden önce beni görünce suya atlayıp yem isterlerdi elden besliyordum tatilden döndükten sonra elden beslemeye çalıştım fakat yemediler 2 gündür böyle teki kuru alanda sürekli uyuyor çok az suya iniyor diğeri ise hem kuru alanda hem suda takılıyor ve kafasını
:confused::confused:havaya kaldırıp ağzını açıp kapıyor, yardımcı olurmusunuz confused::confused::confused::confused::confused::no::no::no::no::oops::oops::oops::oops::oops:

Cvp: ......:::::Yem yemiyolar ve sürekli kuru alanda uyuyorlar::::.....

Öncelikle lütfen konu başlıklarını düzgün karakterlerle yazalım . Konunuza gelirsek eski düzene alışması için zamana ihtiyacı var açlığa dayanamayacağı bir noktaya gelince yemleride yemeye başlayacaktır. O yüzden kuru alan ısısını düşürmemeye çalışın ve yemleri kuru alana bırakın eğer yemleri kuru alandan alıp aşağı atlarsa yiyecektir.

RE: ......:::::Yem yemiyolar ve sürekli kuru alanda uyuyorlar::::.....

teki surekli uyuyor cok endiseliyim bu konuda tesekkur ederim

Hayvanlar kaldığı yerde üşümüş olabilir mi? Yada strese girme sebebi olan bir durum olabilir mi? Bunları değerlendirmeli. Fazla yanlarına gitmeyip gözlemlemeli. Devam ederse veterinere gösterip kontrol ettirmeli.

Cvp: Yem yemiyolar ve sürekli kuru alanda uyuyorlar:

Arkadaşınıza alışmışlardır belki.

Anlattiklariniz bana akciger enfeksiyonu belirtilerine yakin geldi . Arkadasinizdayken ruzgara maruz kalmis olabilir mi ?

emin degilim bizdede surekli balkon acik ama cok huzurlulardi oda hep gunes goruyor usumus olamazlar bnce

Güneş alsada ısı yeterli olmayabilir. Su 26-28, kuru alan 31-33 derece olmalı. Isıyı derece ile kontrol etmeli. Şu aşamada üşüme mevcutsa suyu 29 dereceye çıkarmalı.

tamam bunlari denerim fikirlerinizi paylastiginiz icin tesekkürler

Cvp: Yem yemiyolar ve sürekli kuru alanda uyuyorlar:

bunlarda balık akıllılar ama balıklara göre biraz daha hallice yanlarına 1 hafta veya daha uzun süre yaklaşmazsan unuturlar her şeye ilk aldığın gibi başlamalısın.

hayvanların üşüdüğü belli. kuru alan ve su ısıtıcıların devrede mi ? olması gereken ısı değerlerini emre belirtmiş. kuru alandan inmeyen su soğuk olduğu için inmiyor olabilir. diğeri ise ağzını açarken kafasını öne doğru atıyorsa akciğer enfeksiyonuna yakalanmış. bu durumda veteriner işi kaçınılmaz gözüküyor. sonuç olarak ikisi de üşütmüş. bu yüzden sudan çıkarma, su değişimlerinde uygun ısıyı yakala ve cereyanda veya dışarda kalmamalarına dikkat et. artık güneşlendirme zamanı geçti.

Geri