Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem yemiyor, durmadan çırpınıyor

durulu

Yeni Üye
Merhaba,

12-13 cm boylarında 280 gr ağırlığında 1 yaşında bir erkek kaplumbağam var. 50cmlik akvaryumda bakıyordum fakat artık sığmadığı için 80cmlik akvaryuma aldım. Yeni dış filtre aldım sunsun 1400lt olanlardan. Eski akvaryumunda da tablet yem yemiyordu, gammarusu zorla yiyordu. Kurutulmuş minik balık yiyordu sadece bir süredir. Yeni akvaryuma dün koydum ama durmaksızın sağa sola yüzüyor, su sıçratıyor, oldukça hareketli fakat yem yemiyor. Dışkı dün yaptı bugün göremedim. Isıtıcısı da var 28-29 derece suyun sıcaklığı. Görünen kadarıyla bir hastalığı yok zaten fazlasıyla hareketli. Aç olduğunu düşündüğüm için huzursuzum, yemin yüzüne bile bakmıyor çünkü, yüzüp geçiyor yanından. Ne yapabilirim yemek yemesi için? Acaba filtrenin su akışı mı rahatsız etti akvaryumun içinde? Neden yemek yemiyor olabilir?

1400 lt/h debi o akvaryum için çok fazla 350-500 litrelik akvaryumlara uygun. Yine de su çıkışı kısa cama yapıştırıp arka camdan ön cama doğru çevirip deneyin. Ön cama çarpınca şiddet biraz azalır.

Suyu 28 derece sabit olsun.

Kuru alan ve ısıtma lambası var mı?

Yemler ne marka?

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Eski akvaryumunda da böyle çırpınıyordu son zamanlarda, onun dış filtresi daha küçüktü ama yetmiyordu gün aşırı filtre temizliyordum, ondan biraz daha büyük filtre aldım, biraz su akımı yapıyor ama hayvanı sürüklediğini sanmıyorum. Sürekli dışarı çıkmaya çalışıyor gibi, son iki haftadır. Isıtıcı lamba vardı ama iki gündür takamadım yeni akvaryuma henüz. Kuru alanı da mevcut. Yemler Sera Raffy Gamarus, Sera Carnivor, Tropical Bloodworms, bir de Sera Royal’in karışık balıklı olanı. Omega One Adult Stick de var fakat onu eskiden beri hiç sevmedi. Hareketsiz olsa hasta diyeceğim ama durmaksızın koşturuyor dinlenmeden. Yumurta akı denesem bile görmezden gelicek büyük ihtimalle. Başka ne derdi olabilir bilemiyorum.

Son düzenleme:
Su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru yada o tarz bir tünek yapın hayvan tutunup dinlensin uyusun.

Yakın zamanda yani bu bir iki gün içinde hayvanı yeni akvaryuma aldıysanız büyük ve derin akvaryuma girdiklerinde hızlıca aşağı yukarı sağa sola hareket ederler. Bu bir miktar derin su psikolojisi gibi gözükse de yeni ve büyük bir sisteme geçtiklerinde başta bu tarz hareket ederler. Bu bir nevi mutlu olduklarının da göstergesidir. Akabinde durulur ve akvaryumu keşfetme aşaması başlar her karışını inceler. Sonra normal durumlarına dönerler.

Lambayı da konumlandırın. Dinlenip keyif yapsın. Bu kadar hareketli olma tüm enerjisini harcayıp bünyesini de yoruyor. Üşütmemesi lazım.

Kurutulmuş yem oranı da fazla. Bitince gammarusu ve kan kurdunu bir daha olmayın. Royalde de artık çok çıkıyor, yeriyle ziyan. Bu da bitince tropical reptiles carnivore yemi alın.

İştahını açması anlamında deep fix reptivit vitamin damla alın. Bir hafta boyunca ağzına hergün 1 damla damlatın.

Sera Reptilin damlası vardı. Yeme damlatıp veriyordum haftada bir kere. Ondan ağzına damlatsam ağır gelir mi? Ara tünek de yaptım üzerine çıkıp oturacak büyüklükte. Kafası dışarda kalıyor sadece. Isıtıcı lambayı da taktım şimdi tekrar.

Ekli dosyalar

• IMG_3123.jpeg
    2.8 MB · Görüntüleme: 7
1 hafta boyunca her gün bir damla ağzına damlatın.

Şimdi uyuma zamanı 21:00'de uyumalı. Işıkları kapayın uyusun sadece loş bir ışık vursun yeterli. O da akvaryumda gece hareket ederse gözünü sağa sola vurmaması için.

Deneyeyim o vakit. Açlıktan halsiz kaldı desem o da değil. Ekstra hareketli. Böyle yem yemeden ne kadar dayanabilir, ne zaman endişenmeliyim?

Belki dışkısını yiyor olabilir. Açlığa dayanımlılar. 15 gün rahat duruyorlar bu aylarıda bulabiliyor. Vücutlarında yağ deposu var. Hayvan bu kadar aşırı hareketli ise yemesi fazla uzun sürmez.

Tabana sarı silis kum alın. Tercihen vitasand pro78 marka sarı silis kum. Hayvan eşelenip vakit geçirsin. Hareketli olduğuna göre hazımsızlık durumu yok. Bir ihtimal kabızlık olabilir. Bir kereliğine 2 damla ağzına zeytinyağı damlatın.

Geri