Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem yemiyor, sürekli ağzını açıp kapıyor

Yaren

Yeni Üye
Çok küçük bi kaplumbağam var normalde çok hareketli ve iştahlı olmasına rağmen bir süredir hem çok az yüzüyor hemde yemek yemiyor.Hasta mı değil mi anlıyamıyorum.Sürekli ağzını açıp kapatıyo resimlerinide yüklüyorum. Bir de Türkiyede kaplumbağa satışları yaskalandığı için yanına bir tane daha alamıyorum.Ondan da kaynaklanıyo olabilir mi bilmiyorum ama küçük dostum için çok endişeliyim :( Adı Lucas biran önce eski haline dönmesi için ne yapmalıyım ? Lütfen yardımcı olurmusunuz ?

mailto:/116hvz5.jpg
mailto:/289wtjt.jpg
mailto:/2mwcs5h.jpg
mailto:/bds5t3.jpg

Cvp: Yardımcı Olurmusunuz? :(

elif hayvan akciğer enfeksiyonu derhal veterinerin görmesi gerek. bu konu altında kaplumbağalara vakıf hekimlerin listesi var. bulunduğun şehirde iseler birine gitmelisin bir an önce. su ısıtıcın ve ısıtma lamban var mı ?
mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-hastaliklari-hakkinda-bilgiler-tamamina-yakini-kapsar.html

Cvp: Yardımcı Olurmusunuz? :(

Ondan kaynaklanmaz, cem abiye katiliyorum
Bu linkte bu hayvanlara nasil bakilir mevcuttur
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html?pid=143730#pid143730

Enfeksiyon ileri derecede görüşündeyim. En kısa zamanda veteriner hekime kontrole götürülüp teşhis ve tedavi uygulanmalı. Hangi şehirdesin.
Bu arada su ısısı 30, kuru alan ısısı 34 derece olsun.

Geçmiş olsun.

Cvp: Yem yemiyor, sürekli ağzını açıp kapıyor

Elif bu hayvanlar sosyal hayvanlar değillerdir zaten soğuk kanlılar.. Enfeksiyonun sebebi su sıcaklığından yada olduğu ortamdaki esintiden kaynaklanıyor olabilir.. Bakım şartların nasıl ?

Bu arada akvaryumda neden o kadar az su var? Filtre sanırım yok.

su o kadar az olduğuna göre sadece filtre değil ısıtıcıda yok.

ikiside vardı pet shop a gittim su miktarını azaltmam gerektiğini söyledi öyle olunca da filtre etki etmedi çıkarttım isiticiyida cirtmami ışığın yeterli olacağını söyledi onun için akvaryum bu konumda suan hemen bi veteirnerle gorusucem istanbulda yaşıyorum

bulunduğu yer çok büyükse ayrı bir kaba alıp suyu bir parça yükselt öyle olsun ki ısıtıcı hava alıp camı patlamasın. bunun yanında ısıtma lambası olsun. cereyan alan bir yerde olmasın hayvan. hangi yakada oturuyorsun. ona göre veteriner hekim önerisinde bulunsun arkadaşlar. bizim en büyük sorunumuz her hekimin kaplumbağalardan anlamaması.

http://www.petospher.com/iletisim.html

İstanbul da yaşıyorsan şanslısın. Bu hayvanlardan anlayan bir veteriner hekim mevcut. Hızlıca Vildan hanım ile iletişime geçip randevu almalısın.

Bunun dışında suyu yükseltip ısıtıcıyı takman şart. Hayvan 30 derece suda olsun. Kuru alan ısıtma lamban vardır muhtemelen. Kuru alan 34 derece olsun. Hekim gerisini anlatır.

çok sağolun hemen bunları yapıp Lucas ımızı iyileştirimek için herşeyi yapıcam çok sağolun :)

Önemli değil Elif. Önemli olan senin onu hemen uzman ellere teslim etmen.

İsitici ve filtresini tekrar taktim suyuda arttirdim suan daha iyi petshpplarin sozleriyle hareket etmemem gerketigini anladim .en kisa zamanda da veterinere goturucem :)

Antibiyotiğe ne kadar çabuk başlarsa kurtarma ihtimali o oranda yükselir. Her gün bir yem verip yanından uzaklaş yarım saat sonra yiyip yemediğine bak. Elinde vitamin damla varsa hayvanı eline alıp ağzını açtığında bir damla damlat. Ağzını açmıyorsa ruj gibi ağız çevresine sürüp yutması için biraz bekle. Bunu 5 gün boyunca her gün yap. Devit verme yağ oranı yüksek olduğu için ciğerlerine kaçarsa boğulur. Vitamin damlada en iyisi sera reptilindir veya bulabilirsen jbl aqua al. Bu kırgınlığını alıp iştahını açar ama tedavi etmez o yüzden hekime baktırmayı geciktirme.

5 gün beklemeden veteriner hekime gitmeyi unutma. Bu hafta sonu bence kesin gitmelisin. Ağız acıp anca nefes alacak kadarsa ilerlemiş belliki. Her geçen gün tedaviden olumlu sonuç almak için oran azalıyor.

Randevu aldım veterinerden çarşamba günü öğleden sonraya o zamana kadar daha fazla ilrlememesi için napmalıyım su ısısı 30 derece kuru alan 34 yem verip uzaklaşıyorum ama yemiyo onu öyle görmeye dayanamıyorum :(

vitamin damla ver başka bir şey yok. yorum 14

Veterinere gittik ilacımızı aldık şuan için daha yardımlarınız için teşekkür ederim :)

Tekrar geçmiş olsun Elif, tedavi süreci yada olumlu sonucu bekliyoruz. Umarım hızlı toparlar.

malesef bu sabah Lucasımızı kaybettik :(

Geri