Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem yemiyor.

mertbugra

Yeni Üye
Katılım
24 Ağu 2010
Mesajlar
2
merhabalar. benim 3 buçuk aydır sahip olduğum su kaplumbağam tahminimce akciğer hastalığına yakalandı ama emin değilim. aldığımdan beri fanusta bakıyorum daha güzel bi ortam sağlıcak durumum olmadı. 2 tane vardı ilk başta ama biri kaçınca 3 aydır yanlızdı kaplumbağam. 1 haftadır yem yemiyor ve ilk günler dikkat ettim suyun içine girip baloncuk çıkarıyodu ve hapşuruk gibi ses çıkarıyodu. bir çözüm bulamadım fanustaki suyu sabah akşam ılık suyla değiştiriyorum ve güneşe koyuyorum sürekli. yanlızlıktandır diye yanına bir arkadaş bile aldım. şu sıralar hapşurma olmuyor bi kaç gündür ama hala yemini yemiyo ve sanırım küçük olan arkadaşı da sevmiyor biraz yemi. acaba hastalıktan mı kaynaklanıyor. yoksa yem bozulmuş olabilirmi? hastalıktansa ne gibi bir çözüm önerirsiniz? yeni aldığım kaplumbağamda hep suyun altında kafasını çıkardığını çok nadir görüyorum o da hasta olabilir mi? lütfeen yardım:/


Edit furkan54ozan: Konu baslıgı konu içeriğiyle alakalı olmalıdır.
 
Öncelikle baska bir kaplumbaga almanıza hiç gerek yoktu.
Altında pembelik varmı ? Varsa durum ciddi dir.
Eğer yoksa başka yemler deneyin.Onuda yemezse bir veterinere gidebilirsiniz.
 
Size tavsiye edebilecegim yemler

Raffy I Kesinlikle reddetmezler
Raffy P Pek hoslarina gitmiyor
Sera Reptil Carnivor Haftada bir kez icin önerebilirim

Mümkün oldugu zaman ins bi akvaryum alirsiniz
 
Sera raffy p yi yavru kaplumbagalara bölerek ya da yumuşatıp verirseniz daha kolay yerler. :)
 
Hasta oldugunu düsündügünüz hayvani asla disari çikarmayin. Aslinda suyunun derecesi 30 olmali. ardindan ilaç tedavisine baslamaliydiniz. Bu arada kaplumbagaya yemi verirken bölüp küçük parçalarla vermekten yana degilim. Tüm verip kendisinin ugrasmasi daha iyi olur onun için.
 
Geri
Üst