Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem yemiyor

Werokopo

Yeni Üye
8-9 gün önce bit su kaplumbağası aldım fakat önünden beri birkere bile yem yemedi yem olarak kurutulmuş karides ve kendi sticks yem kullanıyorum ne yapmalıyım

Isıtma lambası , su ısıtıcısı ve kuru alanı var mı?

Kapta mı bakıyorsunuz akvaryumda mı?

Sticks yemin adını söyleyebilir misiniz?

Yem olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

Deep fix reptivit vitamin damla alın. 1 hafta boyunca hayvanı dik tutup ağzına ruj sürermiş gibi 1 damla sürün. Biraz o vaziyette bekletin.

Hayvanın bu süreçte soğuk yemiş olma ihtimali var mı?

Isıtma lambası yok fakat akvaryum ısısı 24 derece stres olduğunu sanmıyorum kıpır kıpır çünkü akvaryumda bakıyoruz fakat tam dolu değil akvaryum içinde yaklaşık 20 litre var stiks yemin markası ahm kuru alanı var ama hiç çıkmıyor kendi kendine çıktığını görmedim soğuk yemiş ihtimali var aldığım yerle kaynaklı

Bende axolotum için kullandığım kendi stiks yemi var tropical acolotl onu kullana bilirmiyim kaplumbağa için

Foruma hoşgeldiniz.

Tropical axolotl yemi yavrular için öneriyorum. Ufak ve protein oranı yüksek. Ahm yemi 6 cm kabuk boyuna kadar vermeyin.

Gammarusu açık aldıysanız kullanmayın. Bayat yada parazit yumurtası taşıyor olabilir. Gammarusta sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Ama önce haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası elzem malzemeler, bunları acilen alın. Su 28 derece sabit kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. Bunlar hasta olmasa bile metabolizmasını canlı tutabilmesi için gerekli. Hasta ise de tedavinin yarısını oluşturur.

Su en az 15 cm derinlikte olma kaydıyla tam batabilen su ısıtıcı alın. Tetra ht 100 watt uygundur.

Lamba burada satılıyor.

Lambayı kurduğunuzda ısıyı algılayıp alana çıkacaktır. Yalnız kuru alan tehdide açık bölgedir. Çevresinde hareket olursa hayvan güvenli olan sudan çıkmak istemeyecektir.

Biz yine de vakit kaybetmemek için hasta olma ihtimaline karşı tedavi uygulayalım.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Bunu 1 hafta uygulayın sonra bakalım.

Geri