Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem yemiyor

biber

Gümüş 3 Üye
Katılım
25 Mar 2009
Mesajlar
166
Arkadaşlar selam,
Benim Şeker dünden beri yemini yemiyor genel olarak sağlığı iyi görünüyor biraz fazla korkak ondan olabilirmi acaba endişe etmelimiyim zamanla geçermi sizlere sormak istedim..
 
Herhangi bir eksiği yoktu di mi sizin ufaklığın? Kullandığınız yemden dolayı olabilir belki sorun, ya da akvaryumda ve ya kuru alanda bir değişiklik yapmışsanız alışamadığı için de olabilir. Başka bir hastalık belirtisi de yoksa (kuru alanda çok zaman geçirme, hapşırma, gözlerde enfeksiyon, alt kabukta pembelik, sesli nefes alıp verme gibi) bir de başka bir yem deneyin derim. Eğer hiç bir şekilde yem yemezse o zaman sorun var demektir. Korkak derken durduk yere mi daha korkak olmaya başladı yoksa korkmasına neden olacak bir şey mi oldu düşürme falan gibi? Bazen 1-2 gün sürebilen mevsimsel ya da başka içgüdüsel, hatta piskolojik herhangi bir durumdan dolayı yem yememe de görülebiliyor. 2-3 çeşit yem deneyin yine de sağlığı iyiyse mutlaka birini yiyecektir.
 
Yok herşeyi tamam dün balkona çıkmıştı orada korkmuş olabilirmi diye düşünüyorum söylediğiniz hastalık belirtileri şükürler olsun yok genel olarak sağlıklı görünüyor akşamı bekliyorum inş yer teşekkür ederim:)
 
Ben teşekkür ederim. Güneşlendirme için dışarı çıkarma durumlarında dışardaki araba gürültüsünden bile strese giren kaplumbağalar olabiliyor belki o yüzden olabilir. Üşütme falan gibi bir durum yoktur umarım hafif bir rüzgar bile hastalanmalarına neden olabilmekte. Ancak başka hastalık belirtisi olmaması güzel en azından üşütme olsaydı hareketsizlik, kuru alanda fazla zaman geçirme gibi durumlar görülürdü mutlaka. Farklı yemler de deneyin, (özellikle karides) umarım sorun çözülür kısa zamanda ve yemeye başlar.
 
Evet sanırım o yüzden korktu hareketsizlik yok genelde akvaryumun altında yerde yürüyor şu an taşının ordan kafasını çıkarıp bana bakıyor yaramaz yaramaz:) çok sevimli onları seviyorum:) bu site iyiki var gerçekten sizin şahsınızda tüm emeği geçenlere çok teşekkürler
 
O zaman sorun yok demektir karides falan da deneyin sonucu bizlerle paylaşırsınız sonra. Evet katılıyorum gerçekten ele alınıp sevilebilen sürekli okşanan oyun oynanan türden hayvanlar olmasa da en az onlar kadar hatta onlardan daha fazla sevimliler :)

Rica ederiz ne demek bu güzel düşünceler için ben tüm site adına teşekkür ederim. Böyle düşünmeniz çok mutlu etti şahsen beni çok teşekkürler.
 
Şeker mamasını yedi:) çok mutlu oldum.Sanırım korktuğu için beni biraz endişelendirmek istedi tamam dedim O'na ben de üzüldüm barışalım ye artık yemeğini barıştık sanırım:) şu an her şey normal görünüyor yerlerde gezip duruyor:)
 
durumunun düzelmesine inanın çok sevindim.bu güzel şeyler sevilmez mi ya?baksana şekerliklerine... :D
 
Geri
Üst