Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

YEM

melisa ecem

Bronz 3 Üye
meraba . öncelikle bundan önce açtığım konuda artık hayvanım için sanırım herşeyini yenileyeceğim buna yemle başlıycam zaten hazırda yemimde bitmişti . ayrıca necatimin kabuğu soyulmaya başladı kavlamaya büyüyor sanırım baktığım konularda mürekkep balığı kemiği almak gerekiyor sanırım . aslında her şeyini yenileyeceğim için bana yapmam gerekenleri anlatırsanız çok sevinirim .

melisa ecem' Alıntı:
meraba . öncelikle bundan önce açtığım konuda artık hayvanım için sanırım herşeyini yenileyeceğim buna yemle başlıycam zaten hazırda yemimde bitmişti . ayrıca necatimin kabuğu soyulmaya başladı kavlamaya büyüyor sanırım baktığım konularda mürekkep balığı kemiği almak gerekiyor sanırım . aslında her şeyini yenileyeceğim için bana yapmam gerekenleri anlatırsanız çok sevinirim . mürekkep balığı kemiği sadece akvaryumda mı kullanılıyor ? yoksa büyük saklama kabınada konulabilir mi  ?

Cvp: YEM

Mineralli yem alirsan kemige veya kirec tasina gerek olmaz.Mineralli yemin yoksa kirec tasi alirsin.Hicbiri yoksa yumurtayi kabuguyla beraber parca parca verebilirsin.Gammarus,jbl agil,sera reptomin alabilecegin yemler.Internette petsoplara gore daha uyguna bulunur.
Buyuk saklama kabina pvc veya polietilen plastikse konulabilir.Dandik plastikler kotu kokar zaten.
Minimum duzeyde yapmaniz gereken seyler:
Isitici,Uvb ampul ve soft ampul,kuru alan,filtre.
En uygun filtre cozumu,alacagin kafa motoruyla evdeki pet siselerden filtre yapmak.
En uygun kiskacli lamba bir milyoncularda 8-10 tl arasina satiliyor.
Isitici ve Uvb icin diger konuda link atmistim.

Teşekkür ederim

Annemi ikna etmiş olabilirim senin söylediğin ikea daki saklama kabı için eve gelince konuşucaz bi . Ayrıca mürekkep balığı kemiği ve jbl agil dedim bugün alcak . el yapımı filitre sanırım onuda hallettim :) ay çok mutlu oldum

Sen orda ben burda mutlu olduk Melisa:)

Sen saklama kabini aldir,filtreni adim adim yapariz buradan.
Isiticiyi unutma!

aslında akvaryumları araştırıp bakabilirsin cam her zaman daha sağlıklıdır ve hayvanda dışarıyı görmüş olur. bu dönemler petshoplar dükkanlardaki fazlalıkları boşaltmak için kampanyalar yapıyorlar. okul hediyesi dönemi bitti. herkes tatile çıktı. sıcak paraya ihtiyaçları var. ben bu şekilde yazlık için 80*36*48h ölçüleinde hazır akvaryumu 80 tl'ye almıştım.yalnız yanında filtre ısıtıcı hediyeleri olur onları alma bir işe yaramaz. 120 lt veya üstü bir akvaryum almalısın buna göre yerde ayarla. bunu al alacağın ekipmanları ona göre ayarlarız. ekipmanları netten alacaksın petshoplar 2 katı fiyata satarlar. yemlerde dahil. bir de acemi olduğunu anlarlarsa ayakta uyuturlar. kızılay selanik caddesindeki selanik petshopa bak o genelde bu zamanlar indirime giriyor akvaryumlarda ama sakın oradan yem alma.

Katiliyorum Cem abiye cam daha sagliklidir.Hatta kendi yemeklerimi cam saklama kabina koyarim spora felan giderken.Melisa'nin durumundan dolayi boyle bir cozum onerisinde bulundum.Cunku akvaryum cam oldugu icin agirdir,biryerlere koymasi tasimasi derken ailesi iyice tersleyebilir diye dusundugum icin akvaryumdan bahsetmedim.Ayrica iki kaplumbagasi var en az 200 lt gerekli ama bunu karsilayamiyor suan.En uygun cozum 70 tl ye 130 lt ikea saklama kutusu diye dusunuyorum.
Bunlarin yanisira pvc kaplama bircok golet yapiminda kullaniliyor hem de koi baligi bakiminda bilirsiniz.Cam tabiki daha sagliklidir hemfikirim fakat pvc nin buyuk bir saglik sorunu yaratacagini dusunmuyorum.

Evet zaten ben en başından beri akvaryum istiyodum ama annem temizleyemeyiz çok ağır nasıl bakcaksın kaldıramazsın hayvan sağlıklı yaşıyo işte diyo . En fazla plastik kaba izin verir zaten o da belli değil maalesef eve gelince duruma bi bakıcaz artık .

Filtreyi bu sekilde veya en basitinden filtre olarak kullanacagimiz pet sise akvaryumun (kaplumbaganin yasadigi kabin) icinde olacak sekilde modifiye edebiliriz.

Akvaryumu yerinden kaldırmayacaksın. Olduğu yerde taban ve su değişimi yapıp su ekleme yapacaksın.

Bilmiyodum saol annem bunu duyarsa kabul eder çok saol zaten annemin en büyük derdi o akvaryumu kaldırmaktı . Çok saol

Annem tamam al dedi çook mutluyum

iyi sevindim. yalnız akvaryumu dediğim gibi olabildiğince büyük ölçüde al. en azından 140 litre gibi. bombeli olmasın ama eni de 35 veya daha geniş olsun. boyda 1 metre olması iyidir. yükseklikte ise 45 veya daha üstü. bunu taşıyacak mobilya var mı. ahşap konsol ya da kullanılmayan sağlam sandık. onların ölçüsüne göre veya mobilya yaptırabilirsiniz ama sunta olmayan bir mobilya olsun. aldığında filtre ısıtıcıyı ona göre uygunundan seçeriz. şimdiden hayırlı olsun diyelim.

kapaksız bulursan o da olur kapak kullanmıyoruz. cebecide tay-mur akvaryumun imalathanesi var 129. sokak. hastanenin karşısında arka sokakta 130. sokaktan giriliyor. veya belediyenin bir yeri var köşe başında aile bilmem nesi diye yazıyordu galiba orada siparişten vazgeçilen boşta akvaryumlar vardır. biraz daha hesaplıya verebilirler.oraya da bak derim. ergun bey yapıyor ben orada ömürlüğü yaptırmıştım.
http://www.taymurakvaryum.com.tr/iletisim

ömürlük akvaryum kaplumbağa başına en az 100 litre veya daha üstü suya sahip olmalıdır; bunların camları 10 mm veya ölçüsüne göre daha kalın olur. hayvanlar yetişkin boya geldiklerinde kabuklarını çarpıp standard 6 mm cam kalınlığı olan hazır akvaryum camlarını kırabilirler.

bu ilk başta pahalı gelebilir ama tek kalemde bütün malzemeler alınıp ara geçişli akvaryum düzeyinde her yenilenen akvaryum ve ekipman masraflarından kurtarılmış olunur. bu anlamda ömürlük uzun vadede ucuza gelir.

netten alacaksın öğlen civarı alırsan ankaraya hafta sonu değilse ertesi gün gelir bir günde kurarsın.

cem' Alıntı:
netten alacaksın öğlen civarı alırsan ankaraya hafta sonu değilse ertesi gün gelir bir günde kurarsın.

akvaryumu dediğin yerden alırım herhalde . ısıtıcı ve filitreyi hangi marka alıyım ve ayrıca nasıl kuru alan hazırlayabilirim

sen akvaryumu al netten akvaryum hacmine uygun olanları gösteririm alırsın. ekipman petshopta pahalı olur. ortalama bütçeni de sapta.

Geri