Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem

aleyna27

Yeni Üye
Merhaba. İki adet 6 cm civarında su kaplumbağam var. Tropical biorept w, dajana gammarus stick, dajana gammarus ve kaplumbağaları aldığım yerin verdiği stick yemi kullanıyordum. Stick yem bitti onun yerine ne kullanmalıyım ? Bir de kafa hacmi kadar yem verilmesi gerektiğini biliyorum ama sabah akşam stick yem verirsem 5 er tane gammarus verirsem 7 tane veriyorum ama sürekli doymuyormuş gibi çırpınıyorlar

Foruma hoşgeldiniz.

Bu hayvanlar kış uykusuna yatan hayvanlardan oldukları için yağ depolarlar. Bu sebeple açlık eşikleri yüksektir. Doymak bilmezler fazla yerse kusar, kustuğunu tekrar yer. Biz evde bu ortamı sağlayamadığımız için belli oranı aşmıyoruz. Boyu büyüdükçe yem oranı artar. Hayvanın ajitasyonuna gelip fazla vermeyin o konuda insanı ellerinde oynatırlar.

Gerçekten öyle. Biliyorum ama bazen de kıyamıyorum maalesef. Peki stick yem olarak ne önerirsiniz

Tetra reptomin baby bir tur gider ama piyasada pek bulunmuyor. Normal reptomin alırsanız kırıp ufak parça verin.

Ahm turtle sticks var buna iyi diyende var kötü diyen de.

Sera RaffyP yi her hayvan severek yemiyor.

Başka da yem kalmamış piyasa iyice çöktü.

Gammarusu 8 tane verin. Öğün dışı vermeyin.

Acıkma hali debelenme zamanları marul kıvırcık vs. verin.

Geri