***eğer öyle bir şey olsaydı;forumumuzun genel bölümnde (kırmızı yanaklı su kaplumbağaları hakkında bilgiler olan yerde) beslenmede haşlanmış tavuk eti yazan yer için sözümona sizin gibi tepkiler gelirdi,uyarı yapılırdı
***eğer öyle bir şey olsaydı:beslenme bölümünde aragorn arkadaşımızın(ki okuduklarımdan onun profesyonel olduğunu çıkarıyorum) meyveler hakkında açtığı konuda olmazdı
örneğin bizim kaplumbağalarımız karidesi çok sever...yavrulara her gün verilir ancak büyüklere zamanı değişr...ki karidesde protein ve kalsiyum oranı yüksektir ama biz yüksek diye veremeyecek değiliz zamanın bilgili kişilere danışarak ayarlarız...bizde vereceğimiz meyveleri veya haşlanmış tavuk etini çok olmamak ve arada bir olmak şartı ile (haftada bir ayda bir vs..) verebiliriz.
ben bu yazıyı edindiğim tecrübeler sonucu yazıyorumm
ve unutmayalım ki;tecrübe yaşananlardan çıkardığımız dersler değil,tecrübe;kişinin olaydan sonra üzerinde bıraktığı etkilerdir..
haşlanmış tavuk etinin,muz çilek gibi meyvelerin yararını gördüğüm için yazıyorum..ehr kaplumbağanın bünyesinin karakterinin aynı olacağı gibi bir şart yok;bir o kadarda bazı kaplumbağalara zararlı gelen maddelerin tüm kaplumbağaları etkileyec şartı da yok...konunun kapanması dileğyle iyi forumlar