Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yem!!

vicdan

Bronz 2 Üye
Katılım
16 May 2009
Mesajlar
92
benim kapluşa 'Pets Family' diye bi yem veriyorum. ancak ağzını bile açmıyor. Kıymayı görünce nasıl yiyor ama:D bir de kaşar peynirine bayılıyor. yem yemiyor ama. üzülüyorum yemeyince de.... 'Pets Family' iyi mi???
 
çok yii bir yem markası değil... Peynir türlerini sakın vermeyin zararlıdır...
 
Pets Family kullanıyorum ben de Raffy P'nin yanına değişiklik olsun diye, severek yiyorlar vitamin veya devit3 olsa bile üstünde. Orta karar bir yemdir pets family, kötü değil ancak kaliteli de değil.
 
Evet uzak doğu kökenli bir yemdir. Sera ve tetranın yemlerinden verin kıyma ve peynir vermeniz ilerde sorunlara yol açabilir.
 
sera tetra ve sanyu tam kaplumbağaların damk zevkine göre:)kaşar peyniri ve kıyma diğer üyelerimizin de dediği gibi ilerde sindirim problemlerine yol açabilir bunun için haşlanmış tavuk eti,karides,meyve ve sebzler deneyebilirsiniz...
 
sasha' Alıntı:
haşlanmış tavuk eti,karides,meyve ve sebzler deneyebilirsiniz...

Haslanmis tavuk kesinlikle yasak fosfor orani çok fazla oldugu için saglikli degil. Meyve ise kullanilmamasi gereken bir besin çünkü dogada her hafta veya ay meyve yedikleri görülmemistir ayrica çok sekerli.
 
ben dört sene boyunca haftada bir hep verdim hiçbir zararınıda görmedim siz veremeyebilirsiniz..sonuçta azı karar çoğu zarar prensibinde vermeliyiz her ürünü...ayrıca meyvelerdeki şeker bizim bildiğimiz beyaz şeker değil...vücuttaki enerjinin tamamlanması için belirli oranda taze sebze ve meyvelerden şeker alınması gerekir..ayda bir bile verseniz fydalı olacaktır
 
Birsey olmadi diye tavsiye etmek ne kadar dogru birsey? Surungen veterineri arkadas haslanmis tavuktan ve meyveden uzak durmamizi soyluyor cunku hic bir faydasi yokmus ve fosfor orani kalsiyum oranina gore cok cok fazla.
 
***eğer öyle bir şey olsaydı;forumumuzun genel bölümnde (kırmızı yanaklı su kaplumbağaları hakkında bilgiler olan yerde) beslenmede haşlanmış tavuk eti yazan yer için sözümona sizin gibi tepkiler gelirdi,uyarı yapılırdı
***eğer öyle bir şey olsaydı:beslenme bölümünde aragorn arkadaşımızın(ki okuduklarımdan onun profesyonel olduğunu çıkarıyorum) meyveler hakkında açtığı konuda olmazdı
örneğin bizim kaplumbağalarımız karidesi çok sever...yavrulara her gün verilir ancak büyüklere zamanı değişr...ki karidesde protein ve kalsiyum oranı yüksektir ama biz yüksek diye veremeyecek değiliz zamanın bilgili kişilere danışarak ayarlarız...bizde vereceğimiz meyveleri veya haşlanmış tavuk etini çok olmamak ve arada bir olmak şartı ile (haftada bir ayda bir vs..) verebiliriz.
ben bu yazıyı edindiğim tecrübeler sonucu yazıyorumm
ve unutmayalım ki;tecrübe yaşananlardan çıkardığımız dersler değil,tecrübe;kişinin olaydan sonra üzerinde bıraktığı etkilerdir..
haşlanmış tavuk etinin,muz çilek gibi meyvelerin yararını gördüğüm için yazıyorum..ehr kaplumbağanın bünyesinin karakterinin aynı olacağı gibi bir şart yok;bir o kadarda bazı kaplumbağalara zararlı gelen maddelerin tüm kaplumbağaları etkileyec şartı da yok...konunun kapanması dileğyle iyi forumlar
 
Haşlanmış tavuk nadir olarak verilebilir. İçindeki fosforu diğer besinlerden alınan kalsiyum dengeleyecektir zaten. Önemli olan sürekli olarak verilmemesi ve erişkin kaplumbağalarda pek tercih edilmemesidir. Bir ara sizin de bahsettiğiniz kedi mamasında da fosfor oranı kalsiyumdan yüksekti çoğu markada ve sürekli kedi maması ile beslemek bu yüzden sorun olabilir demiştik siz de hatırlarsınız. Ancak ayda bir ya da iki kez az miktarda verilen tavuk sorun oluşturmayacaktır yavrularda. Tabi miktarı aşırıya kaçırmamak gerek.

Meyve konusuna gelince, doğada meyve yemezler demişsiniz ancak her zaman dediğim gibi doğadaki şartları birebir evlerimizde uygulama imkanımız olmadığı için her konuda doğayı olduğu gibi örnek almak doğru olmaz. Ayrıca doğalarında da arada meyve yerler, suyun üstüne düşen çeşitli meyveleri yediklerini biliyorum. Meyvedeki şeker fruktozdur bunun glikozdan farkı doygunluk hissi vermemesidir. Bu yüzden zaten yemeklerin dışında ekstra olarak verilebilir meyveler ancak fazla miktarda verilirse doygunluk oluştumadığı için de obezite riski söz konusu olabilir. Zaten ben konuda da belirtmiştim ne kadar sıklıkla verilmesi gerektiğini meyvelerin. Uygun şartlarda gerektiği gibi verildiğinde sorun olmayacaktır, yalnız aşırıya kaçılırsa risk oluşturur sizin de kastetiğiniz bu aşırı kullanımsa zaten sorun yok demektir. Konunun büyümeden böylece sonlanacağını düşünüyorum her iki tarafın da uzlaşmasıyla.
 
konuyu doğru bilgilerinle aydınlattığın için teşekkürler aragorn...umarım konu burada kapanır...
 
Bende bilgilerimi saglam kaynaktan arastirip oyle tavsiye eden veterinerden aliyorum. Bazi seylerde tecrube edinip ardindan hm bu onun icin saglikli degilmis demek yanlis olur. Ben yararini gormedigim icin vermiyorum artik. Meyveyi kendi sevmedigi icinde vermiyorum artik ve kotu bir etkisini gormedim. Her kaplumbaga ayridir katiliyorum size ama her kaplumbagada fazla fosfordan kabugunda piramitlesme olur.
 
Fazla fosforun piramitleşmeye neden olduğunu hiç bir kaynakta görmedim. Fosforun zararı kalsiyum emilimini engellemesi ve bundan dolayı da kabuk yumuşaması gibi sorunlara neden olabilmesidir. Yani piramitleşmenin tam aksi bir durum. Piramitleşme aşırı protein ağırlıklı ve düzensiz beslenmeden dolayı meydana gelir. Uygun kalsiyum/fosfor oranı en az 2-2.5 olmalıdır ki kalsiyum fosforun olumsuz etkisini tolere edebilsin. Tabi her kaplumbağanın yapısı farklıdır bu kesin ancak meyvenin ve haşlanmış tavuğun uygun miktarda ve aralıklarda verildiğinde zararı olmayacağını belirteyim. Herkes zaten kendi tecrübeleri ve bilgisi ışığında başkalarına yardımcı olmaya çalışıyor dozunda ve birbirimizi kırmadan yapılan tartışmaların da en doğru olana ulaşma açısından yararlı olacağını düşünüyorum. Net bir sonuca varabildiğimize göre tartışma da amacına ulaştı diye düşünüyorum.
 
Bu konunun içinden başlık açmadan birşey sormak istiyorum. Yemlerine damlattığımız D3 akvaryumda yağlı bir görüntü oluşturuyor hepiniz bilirsiniz. Bu kapluşların gözlerine dokunurmu ben korkarak veriyorum ayrı bir yetde vermek de istemiyorum kaçarlar diye ne dersiniz?
 
Evet suda çözünmüyor o. Bu yüzden bence onun yerine kaplumbağa vitaminlerini tercih edin onlar su içinde çözündüğünden sorun olmuyor.
 
Onlar D3 yerini tutarmı sera nın vitaminini veriyorum. Diğer yemleri de sera zaten. Meyve deniycem ama yemezler gibi geliyor bana bakalım napacaklar.Teşekkürler Aragorn:)
 
Ben teşekkür ederim. Seranın vitamini fazlasıyla yeterli gelecektir :) Devit3 de sadece d vitamini var zaten ancak kaplumbağa vitaminlerinde daha geniş bir içerik var. Seranın vitamini en kaliteli ürünlerden zaten.
 
Geri
Üst