Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemeğini yemiyor

Zeynepptokgozz

Yeni Üye
Kaplumbağamın önceden iştahı çok açıktı hatta ek olarak vitamin falan almıştım damlasını almıştım ama şimdi eskisi gibi yemiyor yemek yemek istemiyor neden acaba

Sistemde ısıtma lambası ve su ısıtma var mı?
Hayvanda halsizlik, suda yan durma, gözlerde şişlik ve/veya sürekli kapalı durma var mı?
Nefes almada zorlanma, hırıltılı ses alıp verme, başını ileri atarak nefes alma var mı?

Yem olarak neler kullanıyorsunuz markaları nedir?

Kabuk boyu kaç cm?

Hayır hiçbiri yok bazen esniyo sanırım ağzını açıyor çünkü şişlik hiçbir şey yok.
Kabuk boyu 4 cm
Görselde yemleri attım

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 4
Sistemde ısıtma lambası ve su ısıtma var mı?
Hayvanda halsizlik, suda yan durma, gözlerde şişlik ve/veya sürekli kapalı durma var mı?
Nefes almada zorlanma, hırıltılı ses alıp verme, başını ileri atarak nefes alma var mı?

Yem olarak neler kullanıyorsunuz markaları nedir?

Kabuk boyu kaç cm?
Isıtması var tabiki

Hayvan soğuktan etkilecek boyda bu sebeple bahara kadar titiz bakılmalı.

Ufak olduğuna göre her gün bir damla vitamini ağzına damlatalım. Şayet ağzını açmaz ise ruj sürer gibi ağız çevresine 10-15 saniye arayla 2 damla sürün bir kısmı girer.

Bu arada sabah ve akşam raffy P yemden birer stick yemi ikiye kırıp bir parçasını suda önüne atıp uzaklaşın. Kuru alanda ise suya indirin öyle verin.

Yağsız kıyma parçasını cezvede kaynayan suya atıp 2 dakika kadar sonra alıp soğutup verin. Bunu geneli severek yer.

Hayvan 3-4 gün içinde yemezse gentaya başlarız. Durumunu takip edip haber verin.

Hayvan düzelince herhangi bir markanın gammarusunu alın.

Su 28 kuru alan 32 derece olsun.

Geri