Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemek yedirme

Kerem86

Yeni Üye
İki gün önce kırmızı pullu su kaplumbağası aldım 2 tane. Yemek yedirmede sorun yaşıyorum yuvasındaki yüksek bölüme mama koyunca görüp yemiyorlar zaten hep suyun içindeler suyun içinde veremiyorum mama ıslanıyor, elime alınca korkuyorlar yemiyorlar dışarı çıkarıp verince mamayı görmüyorlar sadece birazcık marul yedirebildim endişeleniyorum nasıl mama yedirebilirim?(mama adı: artakua)

Foruma hoşgeldiniz.

Yemi suda vereceksiniz zaten bu hayvanların tükürük bezi yoktur suda yemeleri gerekir.

O yem kaliteli yem değil. Tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Gammarusta sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Hayvanlar yediğine göre sorun yemde.

Akvaryum, su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan ve filtreden oluşan bir sistem kurmanız gerekiyor. Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider.

6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler alacaksınız.

Yanıt için teşekkürler akvaryumu zaten donanımlı kurmuştum tek sorun mamaydı tekrardan sağolun.

Geri