Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemek Yememe ve Uyuma...

TazzzY

Yeni Üye
Katılım
27 Ocak 2010
Mesajlar
3
2 Gün önce Kardeşim 2 tane su kaplumbağası almış birinin gözü görmüyordu ve internette verilen önerilerle teramiycin kremi sürdüm 2 gün boyunca Ama açmadı sonra Petshop sahibine durumu anlattım oda getir Biz hallederiz dedi ve bana başka kaplumba verdi neyse gelelim Şimdi mevzuya 2 kaplumba var şuan ve dandik plastik kapta Petshop verdi Akvaryuma geçicem Yanlız bu hayvanlar 2 gündür yemek yemiyorlar ve devamlı uyuyorlar Arada gözlerini açıyorlar suyun içinde dolanıp sonra tekrar uykuya yatıyorlar su ısısından galiba ama Suyu peteğin üstüne koyuyorum yine birşey yapmıyorlar 2 gün oldu bu hayvanlar aç susuz ne yapıyorlar anlam veremiyorum Yem olarakta kurutulmuş kurtçuk galiba ondan var atıyorum ama suyu pisleniyor yemiyor Birisi ufak kaplumbağa öbürü ise bir elin avcu kadar Sorunlarım bunlar Teşekkürler...
 
Hoşgeldiniz,
Büyük ihtimalle kaplumbagalarınız hasta, zaten kremde işe yaramamış.Plastik kapta yaşayamazlar küçücük yer soğuk bir ortam ve iki küçük hasta kaplumbaga..Bir akvaryuma geçip gerekli ekipmanları alıp, sıcak kuru bir alan oluşturmanız lazım ve imkanınız varsa en kısa zamanda kaplumbagalarınızı veterinere gösterin.
 
Teşekkürler Gözü görmeyen kaplumbağayı Dediğim gibi Petshop'a geri götürdüm ama bu son 2 kaplumbağa Günde en fazla 1 saat gözü açık Geriye kalan bütün vaktini suyun içinde veya dışında uyuyarak geçiriyor en yakın zamanda Akvaryuma geçicem inşallah o vakite kadar yaşarlar. Aslında ilgim yoktu kaplumbağaya kardeşim almış ama Tatlılar :)
 
Rica ederim.Kaplumbagaların sonu petshopta da sonu belli ama siz elinizdekilere mümkün olduğunca iyi bakmaya çalışın:) Belki yeni oldukları için yem yemiyorlardır alışınca yerler:)
 
kalorifer peteğine koyarak ısıyı sabitleyemezsiniz. sürekli ısınıp soğuyan suyun içinde muhtemelen hasta omuştur yavrucaklar. bence bir veteriner gösterip önerdiği şekilde antibiyotik tedavisine başlayın. mümkünse acilen akvaryuma geçin. bir de benimkiler de kurtçukları yemiyorlar.birkaç çeşit yem deneyin derim. beslenme konusundan çeşiti yemlere bakabilrsiniz. kurutulmuş balık ve sera raffy p en rahat yedirebildiğim yemler. kaplumbağanızın biri büyükmüş herhalde. ona bitkisel besinler daha iyi gelecektir yine beslenme bölümünde bitkisel besinler vardı. umarım bir an önce sağlıklarına kavuşup yemek yerler kaplumbağalarınız
 
Forumdaki diğer sabit konulardan da hastalıklar ve beslenme ile ilgili daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Foruma biraz göz atmanız iyi olcaktır bu yüzden, aramıza hoşgeldiniz bu arada.
 
Teşekkürler Bakıyorum öbür konulara dediğim gibi Büyük olan kaplumbağa Hiç uyanmadı Bütün gün uyuyor yem yemiyor malesef uyuduğu için küçük olan geziniyor suyun içinde oda yemiyor yem en yakın zamanda Veterinere götürüceğim.
 
Veterinere mümkün olduğunca kısa sürede götürün hastalık ilerlemiş sanırım biraz. İmkanınız varsa antibiyotik tedavisine başlamanız da iyi olur vakit kaybetmeden.
 
Geri
Üst