Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yemek yemiyor

Hayvan hasta olabilir. Gözlerde iltihap, kulakta şişlik, yüzmede yamukluk, halsizlik, su içinde eğri durma sürekli kuru alanda durma var mı ? Isıtma lamban vardı değil mi ?

Dışkıladığını gördün mü ?
 
Cvp: yemek yemiyor

sürekli kuru alanda durma var cem bey ışık olarak beyaz gün ışığı kullanıyorum
 
Akvaryum dışına çıkardın mı hiç ? Dış ortam hayvanı üşütür. Başka dikkat çeken bir farklılık var mı ?
 
Cvp: yemek yemiyor

akvaryum 2 günde 1 pisleniyor ben 4 gün sonra temizliyorum 2.ci 2 günde 1 elime alıp severim sevme dakikası 1 ila 2 dakika 3.cüsü 2 kaplumbağ besliyorum yemek yemeyen kabuk boyu 3.5cm 

dieri yemeğini iyor onun kabuk boyu 4 cm ışığım akvaryumum ve su ısıtıcım var en gecen hafta marun falan yedirmiştim
 
Yavru hayvanlar hastalığa karşı zayıftır özellikle akciğer enfeksiyonuna. 7-8 cm boyuna kadar titiz bakılmalı. Hayvanın üşümemesi için her türlü tedbiri al.

Havalar malum ama esas sebep sık su değişimi. Mutlaka emsal sıcaklıkta olmalı. Hayvanlar küçük suyun bu kadar kirlenmesi ya yemi çok attığından ya da suyun azlığından. Suyu yükselt ve bir tane iç filtre al. Su değişimlerini kısmi olarak tam tam su değişimi yapma gerekirse dip sifonu alıp sadece pislik olan noktaları al. 3 günde bir metilen mavisinden bir damla damlat.

Bir tane vitamin damla al. Bir hafta boyunca her gün bir damla ağzına damlat. Bu bir hafta akvaryumdan çıkarma kendi haline bırak, 4. gün iştah yerine gelmez ise ilaç tedavisine başlarız.
 
Cvp: yemek yemiyor

cem bey tor-axsol vitamin var olurmu


cem bey kaplumbam ağzını acmıyor


ağzını kacırıyor


kafasını falan cekiyor ama ağzını acmiyor
 
Tor axsol sürüngen vitaminidir. Ağzını açmıyor ise kafası yukarıda dik tutup 10 saniye arayla iki defa ruj sürer gibi sür bekle bir kısmı ağzına girecektir. Bu bir damlaya denk gelecek bir miktar olur.

Yeme başladığında stick yemin üzerine o hafta iki günde bir, bir damla damlatarak ilk yem olarak verirsin. Sonraki hafta, haftada iki defa yaparsın.

Bu arada dikkat et burnuna kaçmasın hapşurup suratını batırır.
 
Cvp: yemek yemiyor

cem bey kaplumbağam gece 4 gibi suya girdi 1 tane yem attım onu yedi 1 tane daha attım ama yemedi
 
Yemi normal saatinde ver. Hayvan tam acıkmalı. Tam uyku uyuyacak saatte vermişsin. Akşam yemlerini dahi uyumasına 1-2 saat kala veririz. Bu süreç hazmedip uykuya hazırlanması içindir. Hayvan ne kadar az uyursa o kadar sinirli ve hırçın olur.
 
Cvp: yemek yemiyor

cem bey kaplumbağmı yarım saat takip ettim silis kumunu yemeye calıştı bende hemen yine yem verdim yedi vitamin takviyesine devam ediyorum
 
Kumu yesin hazımsızlık çekiyorsa veya kabızlık varsa iyi gelir.
 
Cvp: yemek yemiyor

cem bey yemek yiyor artık ama kuru yerde oturmaya devam ediyor 

1-yem attığımda gelmiyor ben suya koyuyorum onu gayet sağlıklı bir şekilde yüzüyor
2- tetra reptomin kullanıyorum 1 tane şekilde attığımda yemiyor büyük görüyor sanırım ufaltıp kırıp atıyorum yemini kücük tanecikler şekilde öyle yiyor eskiden büyük görünce yiyordu ama ufaltılmış şekilde istiyor
3-vitamini vermeye devam ediyorum 2 kere sürüyorum 1 damla sıkıyorum 1 damla sıkışımda 10 saniye bekleyip dier damlayı da sıktığımda akvaryumuna bırakıyorum şuanlık olaylar böyle sizce bir sorun varmı cem bey
 
Reptomin oldukça büyüktür. Yavru hayvanların ağız yapısı yumuşak, kıkırdak şeklinde ve çene kasları gelişmemiştir bu sebeple ağzına sığacağı ölçüde vermek gerekir. Gammarus ve raffy P aldın mı onlar ufak hayvanlar için daha lezzetlidir. Repto yosun içerikli olduğu için başlarda pek sevmezler.

Vitamine aynen devam et. Kuru alanda fazla durduğuna göre üşümemesine dikkat et.

Yemi atmadan evvel kutuyu göstererek salla hayvan buna güdülenip harekete geçer. Kuru alanda ise iner suda ise çıkar.
 
Cvp: yemek yemiyor

1-cem bey sera raffy p ve tetra gammarus yemlerini alıcam 
2-  3.5 kabuk boyu olan (iyileşen)    4.5 kabuk boyu olan 2 kaplumbağam var 4.5 cm olan dierine yemesine izin vermiyor diyim büyük kaplumbağam yedikten sonra cıkarıyorum sudan ufaklığın yemesini bekliyorum oda yedikten sonra suyuna koyuyorum artık 
3-kafa boyu kadar yem verilcek demiştiniz  sabah öğle akşam olarakmı vereyim yoksa direk sabah 4 5 tane yani kafa boyu kadar versemmi hangisi mantıklı sizce cem bey.
 
Gammarusts hepsi emsaldir. Yalnız raffy I’da azda olsa küçük balıkta var.

Ayrı köşelerde besle. Gerekirse küçük olana elinle set kur diğeri yaklaşamasın. Sürekli sudan çıkar diğerini koy hayvanlar strese girer.

Sabah ve akşam vereceksin. Birer fazla verebilirsin. Yalnız akşam uyumadan yaklaşık iki saat evvel olsun. 19:00 gibi ver 21:00’den evvel loş ışığa dön. İyi uyku sağlıklı büyümeleri için gereklidir. Tan yeri ağarmasıyla uyanırlar. Onun için geç saate kalma. Oda ışığını kullanmak zaruri ise akvaryum üzerine gergin bir havlu vb. ört ışık görmesinler. Işıkları kapadığında havluyu alırsın.
 
Cvp: yemek yemiyor

2 Kaplumbağa besliyorum yeni akvaryuma geçirdiğimde bir tanesi sürekli kaçıyordu öbür akvaryuma yem bırakıp beslemek zorunda kalıyordum.Böyle birkaç hafta geçti belkide kaçıyordu sürekli benden.Eğer akvaryum değiştirdiysen olabilir.Ha şimdi mi ? Öbüründen küçük olmasına rağmen kanatlanıp beni yiyecek neredeyse öyle diyim.
 
Hayvanlar farklı ortama girdiğinde tedirginlik yaşar. Belli bir dönem ortama adapte olma sürecinde iştahsızlık görülebilir. Tek hayvanlarda bu süreç daha uzun olur.
 
Geri
Üst