Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yemek yemiyor

darth vader

Bronz 5 Üye
Katılım
11 May 2011
Mesajlar
27
arkadaşlar ninjalarımdan birisi 3 gündür yemek yemiyor.hiçbir belirti yok iltihabı yok burnundan akan yok.geleli bana 1hafta oldu yem yiyordu falat 3gündür önce çıkarmaya sonra az yemeye şimdide hiç yememeye başladı.diğeri gayet sağlıklı canavar gibi herşeyi yiyor gözlemliyor.kabuğu sert.hasta olanın bugün baktım iç kabuğu yumuşak dışıda tabi.güneş oldukca güneşlendiriyorum direk güneşte.ikiside güneşleniyor.devamlı kuru alanda kalıyor hasta olan ışığın altında.bugün tuzlu suda tuttum birazcık yine yemedi bişey.hiç hareket etmiyor.zorlarsam falan anca hareket ediyor.ölücek sanırım ama belki tavsiyeniz varsa kurtarabilirim.en kötüsü bir hayvanı koruyayamamak oluyor.... :( garip olan biri sağlıklıyken diğeri sağlıksız
 
Kaplumbağalarınıza nerede bakıyorsunuz.Bakım şartlarını tam olarak yazar mısınız?
Hasta olan kaplumbağanız için akciğer enfeksiyonuyla ilgili konuları okumanızı öneririm.
 
Akvaryumunuz filtreniz ısıtıcınız mevcut mu ? Yem çeşitleri nedir? Ne sıklıkla veriyorsunuz ? Kabuğunda kireçlenme ya da nefes alırken ağzını sürekli açık tutuyor mu şüphelendiğiniz belirtiler var mı ? Eğer kabukta kopma başlıyor ve alt kabuğunda da kahverengi lekeler varsa büyüme işaretleridir.Bu yüzden de yemiyor olabilir.Onlar tatlı su kaplumbağaları, tuzlu su bir işe yaramaz.Sitede biraz daha araştırma yapın zencefilin dediği gibi :)
 
KırpıkKurabiye' Alıntı:
Akvaryumunuz filtreniz ısıtıcınız mevcut mu ? Yem çeşitleri nedir? Ne sıklıkla veriyorsunuz ? Kabuğunda kireçlenme ya da nefes alırken ağzını sürekli açık tutuyor mu şüphelendiğiniz belirtiler var mı ? Eğer kabukta kopma başlıyor ve alt kabuğunda da kahverengi lekeler varsa büyüme işaretleridir.Bu yüzden de yemiyor olabilir.Onlar tatlı su kaplumbağaları, tuzlu su bir işe yaramaz.Sitede biraz daha araştırma yapın zencefilin dediği gibi :)



Lütfen büyümenin, kabuk değiştirmenin yem yemeyle bir bağlantısı olduğunu nerede gördünüz.
Bunlar hastalık belirtisi değil.Yem yememe gibi bir soruna neden olamaz.
 
cam akvarumda.zaten alalı bir hafta oldu.güneşlendirdiğimden uvb ığı almadım.suyu fazla yüksek değil çünkü istediğim kuru alanı yapmadım yaptıktan sonra suyunu yükselticem ama kuru alanları mevcut.öyle ağzı açık falan değil hiç açmıyor ağzını açsa yedircem bişeylerhep uyuma modunda.kuru alanda kalmayı tercih ediyor.zorla ışın altına gitmek için hareket ediyor.ama yok bişey yemedi bugün çok üzülüyorum ona.
kabuğunda hiçbirşey yok.renk koyulaşması beyazlaşması.burnundan akan bişey yok.baloncuk diyosunuzda diğeride baloncuk çikarıyor arada öyle sık yaptığı bişey değil
 
Bilmiyorum benim kaplumbağam kabuk değiştirirken yem yemiyordu ama bir hastalık belirtisi de yoktu olabilir diye düşündüm ama olmuyormuş demek ki yanlış bilgi için özür dilerim.
 
Isıtıcınız var mı?
Suyunuzun sabit bir sıcaklıkta ve 28 derece civarında olmak zorunda.
Kaplumbağanız üşütmüş olabilir.
mailto:/forum/Konu-akciger-enfeksiyonu-respiratory-infection.html
Bu linki inceleyin.Eğer belirtiler varsa biran önce tedaviye başlamalısınız.

@KırpıkKurabiye Kaplumbağaların kabuk değiştirme sürecinde asıl iyi beslenmeye ihtiyaçları oluyor.Bunun için o dönemde ekstra kalsiyum ve vitamin öneriyorum :)
 
isterseniz fotograf yükleyebilirim şuanki halinin.gerekliyse

hayır ısıtıcım yok havalar yüzünden kışa doğru alırım diye düşünmüştüm.
olan belirtileri söyleyim size
İştahsızlık.
Kuru alanda normalden çok daha fazla vakit geçirmek
bu iki belirti var mümkünmüdür ciğerlerini üşütmüş olması?

elime aldığımda tuttuğumda onu elini ayağını çekip öyle duruyo.önceden elini ayağını oynatırdı
 
Hemen bir ısıtıcı alın.Su sıcaklığınızı 28 dereceye sabitleyin.
Isıtıcının tek amacı suyu ısıtmak değildir.Bizim için önemli olan bir noktada suyun sabit bir sıcaklıkta kalması.
Ondan sonra kaplumbağanızda bir düzelme olmazsa bir uzmana gösterebilirsiniz.
Eğer öyle bir şansınız yoksa belirtilere bakarak ona göre bir tedaviye başlayabilirsiniz.
 
@zencefil yemiyor benimki vitamin damlatıyorum sera reptil carnivor 'a vitamin plus N diye bir vitamin var bizde onu damlatıyorum ama yemiyor yani ben onu araştırırım teşekkürler :) ısıtıcınız yoksa üşüme ihtimali biraz fazla gibi göründü bana. akciğer enfeskiyonu için tüm belirtiler yok ama başlangıcı olabilir diye düşünüyorum ben. Veterinere gitseniz iyi olur.
 
ısıtıcıyı aldım kendine az gelirgibi oldu ama hala kuru yerde.kuru yeride tam yapamadım aceleye geldiğinden.yemek yemiyor.koşullarını az çok sağladım ısıtıcım eksikti.oda tamam.şimdi nasıl olurda yemek yediririm napiyim öneriri olan var mı? bide sanırım burnu akıyor suda farkettim ilaca gerek varmı?
 
burnunun aktığını nereden anladınız ? :) kuru alan lambası var mı ? ortama alışamamış olabilir.Isıtıcının markası ve watt ı nedir? :)
 
mailto:/forum/Konu-yem-yemeyen-kaplumbagalara-yem-yedirme-yontemi-mutlaka-okuyun.html
Bu başlığa bir bakın.
Kuru alanı sıcak tutun.Bir çalışma lambası bile olur.Yeter ki daha fazla üşümesin hayvan.
Akvaryumun üçte biri açık kalacak şekilde üstünü örtün.
Kaplumbağanızı gözlemeye devam edin.
 
kuru alan konusunda sorun yok gayet sıcak suyun sıcaklığıda 30 derece yaptım hasta olduğundan.üstüde dediğiniz şekilde açık oksijen girebilcek şekilde.hala aynı gerçi ısıtıcıya kavuşalı 2saat falan oldu.yemek yedirebilsem tam olucak bide.sizce ilaç yani antibiyotik takviyesi yapmalımıyım??

verdiğiniz linke baktım mecbur denicem .yememesinden iyidir:(
 
açtıramadım ağzını.yarın antibiyotiğe başlatıcam fakat yeni olduğu için yani bir haftadır bendeler acaba günde iki kezmi yoksa hergün olarakmı uygulamamı önerirsiniz.ağlıcam bişey yese rahatlıcam:(
 
Buyrun daha önce yazdıgım bir mesajı inceleyin:
furkan54ozan' Alıntı:
Tedaviye en az 5 gün devam edin mutlaka, dozu azaltmayın eğer ilk 2-3 gün hiç bir düzelme olmazsa günde 2 kapsüle çıkarabilirsiniz. Su sıcaklığı 32 derecede sabit olsun, kaplumbağanızın tedaviden faydalanabilmesi için zamanının çoğunu suda geçirmesi gerek, kuru alanı bu yüzden biraz indirebilirsiniz seviye olarak. Suda fazla renk değişimi olursa bir miktar su değişimi yapabilirsiniz, tabi ekleyeceğiniz suyun da 32 derece civarında olmasına dikkat etmelisiniz.Bunların dışında önceki linkte verilen bilgilere uymanız iyi olur, umarız 2-3 gün içinde biraz daha düzelir durumu.
mailto:/forum/Konu-hasta-bir-su-kaplumbagasi.html?page=3
 
Ben akciğer enfeksiyonu olduğunda günde iki kez bir sabah bir akşam suyuna kapsülü suya boşaltmıştım bu arada suyun sıcaklığının da düşük olmaması gerekiyor elbette... Normal akvaryum sıcaklığı 28 ama ben o zaman akvaryumsuzdum ve ilecın işe yaraması için 34 dereceye ısıtıp kabına eklemiştim . Gerçi şu anda da akvaryumumun sıcaklığı 30... 28 e düşürmedim. zarar vermedi.. Normalde 28 olsa da hastayken suyun 30 derece olmasından sakınca gelmez. Isıtıcıyı henüz almadıysanız hemen almanızı öneririm. ve hastayken suda nefes alması zorlaştığı için genelde karada duruyorlar. Suyun yüksekliğini azaltın ve ısıtıcıyı yatay vaziyette yerleştirin.. KAradayken ben sık sık onu alıp ilaçlı suya koymuştum elimle.. İlk zamanlar kısa süre içinde yeniden karaya kaçıp orada ayaklarını germiş vaziyette duruyordu fakat sonra iyileşmeye başladıkça suda kalmaya sonra da yemeye başladı. Bu dönemde belki faydası olur diyerek yem değil de karidesi deneyin. karidesi hep daha çok severler. kuru alanda durduğu süreç içerisinde üşümemesi için de kuru alan lambasını sürekli açık tutmaya gayret edin
 
Geri
Üst