Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemi Ağızda Geveleme

Azman

Elmas 4 Üye
10cm den büyük dana kadar olmuş kaplumbağam hala ufacık yemleri dahi (eheim professional) ağzında geveleyip parçalara ayırıp öyle yutuyor haliyle akvaryumu kirletiyor. Bu boylarda normal bir kaplumbağa her türlü stick yemi tek lokmada yutuyor. (Eski kaplumbağam 6-7cm agili yutardi) Ama bu hayvan gammarus ve ufak balık dışında raffy P yi dahi geveliyor (huy edinmiş) bildim bileli böyle, nasıl yok ederim bu alışkanlığı?
Porsiyonlari azalttim, haftada bir gün aç bıraktım hala aynı.

Bu huy değilde başından geçen bir hadiseye bağlı alışkanlık. Bazıları önceden tek hamlede yuttuğu halde sonrasında ağzında parçalaya parçalaya yiyor. Yemin yarısı da tozlu biçimde dışarı atılıyor.

Böyle yapmasının sebebi hazımsızlık çekme, boğazda tahriş, boğazda yemin takılması, yutmada zorluk çekme, sindirimde zorluk ve çok yemeye bağlı bir kusma hadisesi olmuş ise bu temkinli davranmasına neden olabilir. Malum stickler tam su yemeden bütün vaziyette mideye indiği için orada sıvıyla genleşip şişlik yapıyor. Bu durumlar o an olabileceği gibi evvelden de hayvanın başına gelmiş olup, hayvan bu şekilde önlemini almaya devam eder. Tabi bu her yemde olmayabilir yeri gelir tam yuttuğu yem de olur.

Gammarus bitince jbl energil veya raffy royal al. Bunların içindeki büyük balıkların yüzgeçlerini kopardıktan sonra ağzına sığacak oranda kes ya da kopar, bunları da biraz geveliyorlar ama işin sonunda yutarak yiyorlar. Tek tek ver. Fazla atarsan suda yumuşuyor bu sefer dağıta dağıta yiyorlar.

Cvp: Yemi Ağızda Geveleme

Tesekkürler üstadim, bunlar resmen kucuk birer insan.

Yazin, istah ve hareket artinca, kendiliginden gecer bence.

Su kirlenmesi haric, daha iyi bence.

Bizimkilerin midesine oturuyordur. Cignemedem ham yapiyorlar.Bu rontgen ceksek, yem kutusu gibi midelerinin ici.

Sizinki daha guzel sindiriyordur

Cvp: Yemi Ağızda Geveleme

Berrak hanim yazinda ayniydi bu 1-2 tanesini gevelerken digeri tum yemleri mideye hüpletiyordu, olan yine buna olup ac kaliyordu.

Dis filtre ile gelen emis borusuna takilan sungerin yarisini yedi aylar evvel, cikarmak zorunda kaldim. Suan hala diskisindan sunger parcalari cikiyor, diskiladigini gordukce yemesin diye firtina gibi cekiyorum yiyemeden.

Marul kıvırcık yiyor ise haftada iki defa ver. Lifli gıdalar dışkılamayı kolaylaştırır.

Geri