Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemi Azaltım Fakat ayaktakı şişlik devam edıyor hata buyuyor :(

mehmetsahn

Bronz 5 Üye
:helpsmilie: sızce zayıflaması nekadar surer ::( 3 haftadır  yemını kıstım gunde kafa buyuklugu kadar yem verıorum 
mailto:/j62nlg.jpg
mailto:/lZy1np.jpg

Zayıflama değil sorun ödem olması yemi normale çıkar. Dışarıdan birşey verme özellikle tuzlu. Eczaneden genta damla alıp sabah akşam 1 hafta boyunca üçer damla ya ağzına yada stick yemine damlat. Bu stick yemi ilk yem olarak ver. 1 hafta sonunda şişlik devam ediyorsa gentaya devam et.

İkincisi hayvan mümkün olduğunca bol yüzmeli onun için boydan boya yüzerken önüne engel çıkmamalı. Bacak hareket ettikçe kılcal damarlarda çalışır ödemi atması kolaylaşır.

O üstteki deriyi açılmışsa parmağınla fazla bastırmadan ovarak çıkarabilirsen çıkar. Bilek kısmındaki yara açık ise oraya baticon sür. Kapalı ise gerek yok.

Cvp: Yemi Azaltım Fakat ayaktakı şişlik devam edıyor hata buyuyor :(

gentagut damla ve batıcon hep dolapta sımdı 2 damla verdım - bacaktakı beyazlık kapalı -

ben yem harıcı hıc bısı vermıorum  ama   arada deısıklık olsun dıye neler vere bılırım ve nekadar vermelıyım  bu konuda benı aydınlatırsanız ıyı olacak :)

Genta açılmışsa ve 15 günü geçmişse kullanma.

Ot türevli verebilirsin. Elinde yok ise tetra reptomin veya eheim prof. food ikisi içerik olarak aynı, haşlanmış yumurta akı verebilirsin. Marul kıvırcığın orta körpe yapraklarından, havucun rendelenmiş parçası, salatalığın kabuğu soyulduktan sonra boylamasına ince bir kesit, körpe küçük çekirdeği olan salatalığı tercih et. Maydonozdan yerse 3-4 yaprak ver bu kandaki iltihabı da atmasına yardımcı olur. Fazla verme ama fazlası zararlı.

daha kötu oluyor   ??? napmam lazım ?

Artık cıdı Sekılde Korkutuyor bızı Iltahap olsa Patlardı dıorum ?

Hayvanın ayağında parazit yada bir cisim olabilir. Bir hekime göstermek lazım. İltihapı atamadığı gibi daha da artıyor. Röntgeni çekilip bakılmalı.

Bu konuda ilk yorumun altında kaplumbağalar hakkında bilgili hekimlerin adresi var uygun olana götürmelisin.

Moderatör tarafında düzenlendi:

veterınere gıtım  bır merhem verdı sur ıltabını alsın dedı  bakalım ıse yarayacakmı (kara merhem ) dıyorlarmıs   ınsanlarda kulanıormus bakalım ne cıkacak

Hala var mı o merhem. Ben piyasadan kalktı diye biliyordum. Kullan onu. O çok güçlüdür. Dediği gibi iltihabı attırır. O iş görmezse hiçbir merhem işe yaramaz. Yalnız üstünü bantla yine de, merhemi sür pamuk koyup bandı üstüne sar. Şu makara şeklinde olan bantlardan alıp uygun boyda kesip yapıştırırsın.

Geri