Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemi gormeme ve diski yeme sorunu

Winchesterr48

Bronz 3 Üye
Merhaba herkeze iyi gunler benim Alex 10 cm kabuk boyunda oncelikle yemleme zamani yemi yerken iskalama oluyo bikac kez bu bir sorun mudur ? 2.si surekli diskilarini yiyor surekli ama protein eksikligi oldugunu sanmiyorum neden acaba

Cvp: Yemi gormeme ve diski yeme sorunu

Yemi suya bırakarak mı veriyorsun elinle mi veriyorsun?

Kaplumbağalar belli yaşa gelince dışkı yer. Onda bir sorun yok.

Kafatası yapısı itibariyle yakın noktada göz ağız koordinasyonunu tutturamıyorlar. Erkeklerde burun daha uzun olduğu için onlarda fazla görülüyor.

Elden beslemede de parmaklara odaklanarak yemi almaya çalışıyorlar. Parmakları ısırmaları da bu sebeple.

Cvp: Yemi gormeme ve diski yeme sorunu

merhaba ben de bir tobik aldm eskiden yem yemiyordu ama suanda cok fazla yiyo sorun olurmu bu

Hastalık veya mevsim geçişlerine bağlı iştahsızlık olabilir. Eğer hayvan yeni alınmışsa yeni ortama alışma ve adaptasyon sürecinde de iştahsızlık ve yem yememe görülebilir.

Hayvana verilecek yem oranı günlük kafa hacmi kadardır. Aşırı yedirme hayvanda obezliğe neden olur.

Kış uykusuna yatan hayvanlar yağ depolama meyili gösterir bu da açlık sınırının üst noktada olmasına neden olur. Mideleri şişse bile yeme güdüsü devam eder. O kadar ki hayvan limiti aştığında rahatsız olup kusar sonra kustuğunu bir daha yer.

Verdiğimiz uygun ölçü olan kafa hacmi kuru yeme göredir. Midesinde bu yem ıslanıp şişerek iki katına çıkar. Hayvan aslında iki kafa hacmi kadar yemiş olur.

Geri