Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemi yemiyor

damla45

Bronz 4 Üye
Merhaba Cem bey @cem ben dediğiniz tropikal river shrımps yemini aldım başlarda çok severek yiyordu fakat şu sıralar hiçbir şekilde yemiyor başka yem attığım zaman yiyor ama bu yemi yemiyor neden olabilir

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 7
Yemi sıcakta bıraktınız mı yada kapağını uzun süreli açık.

Nemi giderse sertleşir. Isınırsa acılaşıp kokar, tadı bozulur. Bayatlaşır.

Yemi koklayın genzi yakan ağır bir koku varsa bayattır.

@cem dediğiniz gibi kokladım ama öyle bir koku yok kapağı da sürekli kapalı ve sıcak bir yerde de değil anlamadım sevmemiş olabilir mi acaba Dajana gammarus stick yerine bunu önermiştiniz.

Belki mevsimsel geçiş etkisi olabilir. Sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde iştahsızlık gösterdikleri yemler oluyor.

@cem Bugün en sevdiği yemi de çok az yedi Cem bey. Ben 3 haftadır il dışındaydım eşim sadece suyunu değiştirmiş. Haftada bir kabuklarına damlattığım devit damlayı vermemiş hemen gelir gelmez verdim onun etkisi olabilir mi acaba ağzına da mı versem damladan böyle çok hareketli değil karada duruyor pek suya da girmek istemiyor gibi akvaryum ekipmanları tam umarım bir şey yoktur fotoğraf yolluyorum bakarsanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG_9431.jpeg
    IMG_9431.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_9432.jpeg
    IMG_9432.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_9433.jpeg
    IMG_9433.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_9434.jpeg
    IMG_9434.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_9435.jpeg
    IMG_9435.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 15
Su değişimi emsal sıcaklıkta su ile mi yapıldı? Su soğuksa böyle bir tepki gösterebilir.

Birkaç gün bekleyin hayvan kendine gelsin. Bu hafta devit uygulaması yapmayın. Deviti ağızdan uygulamayın. Normal vitamin damla varsa 3 gün boyunca günde 2 damla ağzına damlatın.

Plakaları yoklayın bir kısmı çıkacakmış gibi duruyor.

@ce
Plakaları yoklayın bir kısmı çıkacakmış gibi duruyor.
Su değişimini sürekli aynı şekilde uyguluyorum biraz akvaryumun içinde bırakıyorum daha sonra ılık su ekleyerek 28 dereceye ulaştığımda bitiriyorum. D vitamini dışında elimde vitamin yok önerdiğiniz vitamin varsa çok hemen almak isterim. Plakaları hafif fırçayla yoklayacağım dediğiniz gibi

Sera reptilin biraz daha doğal içerikli vitamin ama pahalı. Biz genelde deep fix reptivit vitamin kullanıyoruz.

3. Gün iştahına bakalım. Siz her gün yem denemesi yapın. Yerse o yemden tane tane atın. Öğünü tamamlayın. Yemezse yarım saat bekleyip sonra alın.

@cem Cem Bey tekrardan merhaba. 3 gün reptivit damla verdim diğer yemleri yiyor fakat kurultulmuş karidesin yüzüne bakmıyor elimle verdim, suya koydum, ara verip tekrar verdim asla yüzüne bakmıyor vazgeçtim artık. Beni görünce hiç tepki vermiyor çok donuk kendi halinde takılıyor aşırı bir hareketliliği de yok eskisi gibi hiç değil ama görünürde bir hastalığında yok yem kutularını görünce sudan çıkıcakmış gibi yapardı şimdi hiç umursamıyor yemi atıncada yiyor anlamadım hiç bir şey

Vitamine bir hafta daha devam edin. Bu mevsimsel geçiş gibi duruyor. Diğer yemleri yiyor onlardan devam edin. Havalar ısınınca bu yemi denersiniz.

Hormon etkisi de olabilir. Bu dönemler kış uykusu sonrası çiftleşmenin ilk dönemidir. Cinsel organını arada çıkarıyor mu?

Vitamine bir hafta daha devam edin. Bu mevsimsel geçiş gibi duruyor. Diğer yemleri yiyor onlardan devam edin. Havalar ısınınca bu yemi denersiniz.

Hormon etkisi de olabilir. Bu dönemler kış uykusu sonrası çiftleşmenin ilk dönemidir. Cinsel organını arada çıkarıyor mu?
Peki Cem Bey. Dediğiniz gibi olabilir. Hiç cinsel organını çıkardığını görmedim. Vitamine devam edeyim bakalım ne olacak. Teşekkür ederim

Geri