Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yemimizi kendimiz yapalım

okan_236

Bronz 5 Üye
Katılım
4 Eki 2008
Mesajlar
25
ilk önceliklşe belirtmek isterimm;bu yem proteini bol olduğundan veterinize danışarak belirlediğiniz günlerde verilmelidir..miktar kaplumbağa sayısına göre değişir elbette;(bir veya iki kaplumbağa için)
*yarım parça tavuk şinitzel/güvenilir bir yerden alınmalı güzelce yıkanmalı;kemik veye parça gözden kaçmış mı diye kontrol edilmeli(bu miktar kaplumbağa yaşına boyutuna görede değişebilir
*çeyrek patates*az miktarda istediğiniz meyveler(aşırıya kaçmayın yemi çürütürsünüz)*reyhan,*fesleğen,isteğe göre güvenilir bir balıkçıdan alınan jumbo karidesler temizlenir,etleri alınır,karışıma katılır
#elimizde bulunan etlerimizi güzelce haşlıyoruz.kıyıyoruz veya didik didik ediyoruz...
#bir kabı temizliyoruz bir gece önceden...etleri kaba alıyoruz
#reyhanları ve fesleğenleri kıyıyoruz...patateside rendeliyoruz..isteğe göre çok az miktarda muz ve elma rendeleyebiliriz..
#kabın içinde güzelce karıştırıyoruz
#bir tepsiye yayıp küp küp doğrayıp 3 saat kurutuyoruz
#sonrasında güvendiğiniz markanın saklama kapları içinde buzdolabında veya buzlukta saklıyoruz(buzlukta çıkartıp çözemek için önceden gün belirlemeniz lazım)
AFİYET OLSUN xD
 
şunu belirtmek isterim:sen daha yeni üye olmuşsun/kaplumbağa beslemekten ne anlarsın/biz bu saçma(!) yemi yapmayız gibi tecrübe edinmeyi horlayan ve yeni üyeleri hep acemi yaftasını üstünde tutmaya mecbur eden düşüncelerden arınmış cevaplar yazarsak sevinirim...daha yeni üye oldum şuan kaplumbağam yok ama 4 seneye iki arkadaş iki can yoldaşı sığdırmışlığım var... yıllarca bu yemle beslendiler kendi ellerimle yaptığım 90*80*70 lik paludaryumlarında yaşadılar..umarım yeminizi kapluşlarınız sever iyi forumlar..
 
Güzel bir paylaşım teşekkür ederiz. Yabancı sitelerdekinden biraz daha farklı ve daha doğal içeriği olan bir karışım olmuş ayrıca burdaki malzemeler de daha kolay bulunabilir türden. Sadece tavuğu fazla koymamak iyi olur diye düşünüyorum sizin de değinmiş olduğunuz gibi miktarı azaltılabilir ya da bitkisel gıdalar kullanılabilir onun yerine. Balıkçılardan alınan tatlı su balıkları da koyulabilir yavrular için, tabi aşırı olmamak şartıyla. Bir de kalsiyum açısından yemin içine gaga taşı da katılabilir diye düşünüyorum. Kaplumbağanızın yaşına göre içeriklerin oranları değiştirilebilir tabi fazlaya kaçmamak gerek.
 
Gaga taşı iyi fikirdir bence de... Şu ana dek yemi kendim yapmayı denememiştim ama söz bir gün deneyeceğim... Bugğn petshopları gezeyim dedim, bir de baktım benimki kadar boyda iki kaplumbağa yüzüp duruyor, ben girmeye fırsat kollarken adam çağırdı gel civcivleri sev diye... Gİrdim kapuşları sordum satılık değil dedi ben büyüttüm kıyamıyorum dedi. çok canlıydılar kıpır kıpır ve ben elimi uzattığım anda ısırmaya çalışıyorlardı oradan tubiflex alıp geldim... Şimdiye kadar sera raffy p, karides, otto ve evden malzemelerle besliyordum, biten tubifleximi de yenilemiş oldum.
 
çok güzel benziyor bir tadayım yapmaya kalktığımda :D teşekkürler.çok güzel bir paylaşım olmuş.
 
gizemli_kiz19' Alıntı:
çok güzel benziyor bir tadayım yapmaya kalktığımda :D teşekkürler.çok güzel bir paylaşım olmuş.

Ne diyorsun ben değil karışımı normalleri de tattım desem inanır iğrenir misiniz? Yemek için delirdiği şeyin tadı nasılmış diyerekten stick ve karideslerden minicik koparıp yedim ve iğrenç değildi... Ama tubiflex in tadına bakmaya cesaret edemedim.. Karidesi insanlar da yiyor diyerekten cesaretlendim sticklere de şu yosun şunun içinde şu var gibisinden... Ama tubiflexin içinden kurtları bile görünüyor ıyyy
 
RE: yemimizi kendimiz yapalım

Haha yemlerin tadinami baktin kan kurdu ve sinegin tadinada bakiyomuÅŸsun komik olurdu valla verdigim seylerin tadina bakamam cunku bocek, kan kurdu solucan ve midye ici veriyorum onlarin tadina bakilmaz. Patateste biraz tereddutlerim var kaplumbagaya patates verildigini hic bir yerde duymadim.
 
Bakıyorsam o böceklere bakaak kadar değil o zmana kusarım işte böğğğ... Patates ben birkaç kez azıcık vermiştim ama artık öyle vermiyorum daha çok kıvırcık, arada meyve vs...
 
Geri
Üst