Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemine vermeli miyim?

asdfggg

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar :)
Ben kabuk sertleştirici için Biyo Tortucal kullanıyorum.Prospektüsünde yemine verin diyor ama ben Petshoptaki adama sorduğumda hayvan zarar görür kaplumbağayı iyice kurula kulak çöpüyle alt ve üst kabuğuna sür dedi.Acaba hangisini uygulamalıyım?

Cvp: Yemine vermeli miyim?

deep fix gibi bir ürünse zararlıdır. kullanmamak en iyisi. içeriğinde ne olduğu yazıyor mu ?

biyoteknik'in kaplumbağalar için 2 tane vitamini mevcut, bunlar "tortucal ve ""tortvit". İki üründe yemlerine damlatılarak verilir, ayrıca akvaryum suyuna da damlatılır, biyoteknik iyi bir firmadır fakat bu ürünler sera ile jbl'nin ürünlerinden daha kalitesiz, kullanmanızda bir sakınca yok...

Biyo Tortucal tamamen kalsiyum ve D vitamini içerir. kaynak Bu ilacı kullanırken verdiğin doza dikkat etmen gerek. Gereğinden fazla kalsiyum ve D vitamini alımı kaplumbağaların böbreklerinde kalsiyum birikmesine,kabızlığa, kas güçsüzlüğüne,halsizliğe, iştahsızlığa, kalp ritimlerinin bozulmasına, karaciğer hasarına, kabuklarında aşırı sertleşmeye ve esnekliğini kaybetmesine buna bağlı olarak daha kırılgan olmasına neden olur. Son aşamada böbrek ve karaciğer yetmezliğinden dolayı hayvanın ölümüne neden olur.

Kaplumbağanın kabuğunda yumuşama yoksa hafta 2-3 damlayı geçmemeni öneririm

cem' Alıntı:
deep fix gibi bir ürünse zararlıdır. kullanmamak en iyisi. içeriğinde ne olduğu yazıyor mu ?

Kabuk sertleştirici olarak yazıyor da yemine ve suyuna damlatın dedi petshoptaki adam yemine verirsen hayvan zarar görür dedi sizde burda devit3 falan diyince onun gibi bişey sandım

anarxia' Alıntı:
biyoteknik'in kaplumbağalar için 2 tane vitamini mevcut, bunlar "tortucal ve ""tortvit". İki üründe yemlerine damlatılarak verilir, ayrıca akvaryum suyuna da damlatılır, biyoteknik iyi bir firmadır fakat bu ürünler sera ile jbl'nin ürünlerinden daha kalitesiz, kullanmanızda bir sakınca yok...

Teşekkür ederim :)

vanilya' Alıntı:
Biyo Tortucal tamamen kalsiyum ve D vitamini içerir. kaynak Bu ilacı kullanırken verdiğin doza dikkat etmen gerek. Gereğinden fazla kalsiyum ve D vitamini alımı kaplumbağaların böbreklerinde kalsiyum birikmesine,kabızlığa, kas güçsüzlüğüne,halsizliğe, iştahsızlığa, kalp ritimlerinin bozulmasına, karaciğer hasarına, kabuklarında aşırı sertleşmeye ve esnekliğini kaybetmesine buna bağlı olarak daha kırılgan olmasına neden olur. Son aşamada böbrek ve karaciğer yetmezliğinden dolayı hayvanın ölümüne neden olur.

Kaplumbağanın kabuğunda yumuşama yoksa hafta 2-3 damlayı geçmemeni öneririm

Teşekkür ederim :) Zaten yemine 2 damla olarak verdim bugünde petshoptaki adamın dediği gibi yaptım. :)

İginiz için teşekkürler :)

Kabuğunda yumuşama yoksa bence gerek yok. Mürekkep balığı kemiği kalsiyum için yeterli olur. Siz haftada bir kez yemine devit 3 damlatabilirsiniz. Tabi uvb lamba edinemiyorsanız.

Geri