Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemler Vitaminler ...

ScampSoul

Gümüş 5 Üye
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
124
Benim 10-11 Aylık kaplumbağam var.Vitamin olarak bişey kullanmıyorum.Bulunan yemlerim;
-Serra Raffy P
-Sanyu Stick
-Karedes
Benim bazı sorularım olucak;
-Yemlerim yeterlimi ? Yeterli değilse takviye olarak et ağırlıklı yem mi? bitki ağırlıklı yem mi almam gerek ?
-Vitamin kullanmalımıyım ? Hangi marka Hangi vitamin almalıyım(örn. kalsiyum)Vitaminin içeriğini soruyorum.Çünkü petshopcuda o marka olmaz belki ama o vitamini içeren baska marka bulabilirim.
Konuyla alakasız olacak ama ;
Petshoplardan alınan kumlar akvaryumun suyunu değiştirmez heralde ? onları iyice yıkamak gerek kesin olarak Daha 1-2 gün önce kum aldım bolca yıkadım.Kumu akvaryuma boşalttım.Suyun rengi değişti...
 
Yemleriniz güzel ancak kaplumbağalarınız artık yaşını doldurmuş olduğu için bitkisel içerikli yemlere geçmeniz gerekmekte yavaş yavaş. Beslenme başlığından bakabilirsiniz bitkisel içerikli yemlerin neler olduğuna. Vitamin kullanmanız iyi olur özellikle güneşlendirme imkanınız da yoksa. Markadan markaya vitaminlerin içeriği ve oranları da değişmekte. İmkanınız varsa sera reptilin, beaphar, biyoturt vit gibi markaların vitaminini alın. Bunları bulamazsanız deep fix alıp, kalsiyumu da gaga taşı ya da devit 3 gibi bir başka vitaminle takviye edebilirsiniz.

Kum konusuna gelince, iyice temizlenmeyen kum suda renk değişikliğine neden olur. En az 2-3 gün sıcak suda bekletip sık sık yıkanması lazım petshoptan aldığınız kumun. Buna rağmen akvaryuma ilk koyduğunuzda hafif bir bulanma olabilir ancak bu su oturduğunda düzelecektir. Kumun yapısı gereği pislikleri tutarak kaplumbağanın en ufak hareketinde bu pislikleri suya geri vermesinin de payı vardır suyun bulanık olmasında.
 
kumu kaynar suya koyabilirsiniz eğer çok beklemek istemiyorsanız (; bide cihan bu devit 3 ne kadar eczanelerde bulabilir miyiz ?
 
Geri
Üst