Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yemleri bitti

ismailkocaali

Bronz 4 Üye
merhablar kaplumbağlarımın yemleri bitti   kabuk boyları 3.5 cm ve 4.5 cm tetra reptomin kulllanıyordum resminide koyacağım yarın ne almalıyım yem olarak

bu resimdeki yemden kullandım 1 ay boyunca şimdi ne almalıyım

Ekli dosyalar

• 121212.jpg
    121212.jpg
    49.3 KB · Görüntüleme: 49
Cvp: yemleri bitti

Kesinlikle sera raffy I raffy P ve yanlış hatırlamıyorsam JBL'in energy yemleri vardı 3 günde bir onu verirseniz kapluşunuz kolay kolay bi hastalığa yenik düşmeyeceğini umuyorum 2-3 çeşit yeminin olması çok daha sağlıklıdır onlar da insanlar gibi tek 1 yiyeceğe sabit kalmamalıdır bu arada sabah ana yeminin üstüne mürekkep balığı kemiğini toz haline getirip atarsanız kabuk gelişimine faydası olacaktır hele ki kaplumbağa güneş görmüyorsa ve uv lamba yoksa kaplumbağanızla musmutlu upuzun sağlıklı ömürler ! :133:

6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy P ve raffy I. 6 gün sabahları raffy P akşamları raffy I gammarus. 1 günde raffy P’deki kırmızıları sabah akşam yada uzak günlerin birer öğününde vereceksin.

yine aynı yemi kullanmak zorunda kalacağım sera ürünleri kullanılmıyormuş ıspartada

www.mamacı.net
www.teleskopakvaryum.com
www.juenpetmarket.com
Sitelerinden bakıp alabilirsin. Bunlar güvenilir sitedir.

Merhaba, henüz kaplumbağa konusunda çok yeniyim. Muhtemelen bebek denecek kadar küçük 5-6 cm kabuk boyu olan kapluşumuz var. Bu yemden dün ilk kez vermeye başladım ama ağzına alıp tükürüyor. Ne kadar sürede alışır? Acaba kuru karides tozuyla karıştırsam mı? Bu arada 2-3 gün evde yokuz yemleri nasıl konumlandırmalıyım?

Kullanacağın yemler sera raffy P ve raffy I gammarus. Başka marka gammarusta olur. 6 cm kabuk boyu itibariyle eheim prof. food yada tetra reptomin baby al. Bu bitkisele alıştırmak için.

Dediğin yem nedir ? Reptomini diyor isen gammarus kutusuna atıp kokusunu almasını sağla. Tozuna bularsan suya değdiğinde dağılır. Suyu kirlettiğinle kalırsın.

Cvp: RE: yemleri bitti

cem' Alıntı:
Kullanacağın yemler sera raffy P ve raffy I gammarus. Başka marka gammarusta olur. 6 cm kabuk boyu itibariyle eheim prof. food yada tetra reptomin baby al. Bu bitkisele alıştırmak için.

Dediğin yem nedir ? Reptomini diyor isen gammarus kutusuna atıp kokusunu almasını sağla. Tozuna bularsan suya değdiğinde dağılır. Suyu kirlettiğinle kalırsın.

Evet tetra reptomin aldım.Gözlerinde şişlik olmuştu. Teramicin kullandık geçti. Fazla gammarus dan olduğunu söyledikleri için bu yeme geçtik.  Dediğiniz gibi yem kokusnu sindirmesini deneyeceğim. iki üç gün evde olmadığımız için kuru alana koyup bırakıyım mı? Yoksa hafif ıslak mı olsun? Bir de acaba kuru alan için odun kullanabilir miyiz?  Son sorum silis kumu kalınlığı ne olmalı? Yardımlarınız için teşekkürler.

Gözler ve kulaklara gammarustan birşey olmaz. Su kirli ise zararlı bakteri üremesi olur. Bu da enfeksiyon yapar. 3 günde bir akvaryumu değişene kadar bir damla metilen mavisi damlat. Çok mavi olursa temiz su ile inceltırsin.

Odunun suya teması olacak mı ?

Yemden 10 tane kadar kuru alana koy. Gitmeden evvelde her iki öğünde bir iki yem artır.

Silis kum 0.5-1 mm arası ölçüde olacak. Vitasand marka al. 0.7 mm’dir. www.juenpetmarket.com sitesinde poşet halinde satılıyor. Sterilizeyi aldığında anlatırım. Hazır alırken gelecekte alacağın akvaryuma göre o miktarda al.

Cvp: RE: yemleri bitti

cem' Alıntı:
Gözler ve kulaklara gammarustan birşey olmaz. Su kirli ise zararlı bakteri üremesi olur. Bu da enfeksiyon yapar. 3 günde bir akvaryumu değişene kadar bir damla metilen mavisi damlat. Çok mavi olursa temiz su ile inceltırsin.

Odunun suya teması olacak mı ?

Yemden 10 tane kadar kuru alana koy. Gitmeden evvelde her iki öğünde bir iki yem artır.

Silis kum 0.5-1 mm arası ölçüde olacak. Vitasand marka al. 0.7 mm’dir. www.juenpetmarket.com sitesinde poşet halinde satılıyor. Sterilizeyi aldığında anlatırım. Hazır alırken gelecekte alacağın akvaryuma göre o miktarda al.

Evet odunun kısmen yada büyük çoğunluğunun suyun içinde olmasını düşünüyorum.  Vitamin olarak Apex Toraxol damlatmaya başladım.

O zaman mango yada mopani kökü lazım. Bu ikisinden birini al. Bunu da aldığında sterilizasyonu anlatırım.

Vitamini yemine haftada bir, bir damla damlatacaksın

Geri