TheNRK
Platin 3 Üye
yemlerim ve ısıtıcım dün akşam geldi akvaryumda kireçleri kazıdıkdan sonra ısıtıcıyı yerleştirdim.ilk olarak 2tane Agilin sticklerinden alıp 2ye bölerek attım hepsini 1-2kere ısırıp hemen yedi ama şunu söylemem gerek gerçekdende sertmiş sera raffy p yi tırnaklarımla hemen kırarken agilde biraz zorlandım. bugün sabah minerali verdim aşırı büyük olmadığından ikiye bölmeden verdim ben normalde sabah üç tane akşamda üç tane atıyorum ilk ikisini yedi sonra ise diğerlerine göre birazcık büyük olan yemide sözde ısırmadan yedi, birden bire geri geri yüzmeye başladı sonra ise çok aşırı derece 2 saniyede bir titremeye başladı anladımki yemi yutamamış ne yapsam diye düşündüm bi 20 saniye o süre içindeyse yuttu herlade tekrar düzeldi ama o süre içinde yüreğimi ağzıma getirdi kerata :133: tüm yemleri açdıkdan sonra uygun bir haftalık beslenme programı hazırlıycam.ve bu olaydan şunu öğrendim yem verirken enaz 1kere ısırıcağı şekilde vermek daha iyi bunuda en iyi elden vererek yaparım.
Bunlarda Resimler
mailto:/2i9qszt.jpg
mailto:/2howimd.jpg
mailto:/2a9v0h4.jpg
birde benim 50 wattlık exo terranın lambasından vardı aldıkdan 3 ay sonra bozuldu onun yerine carrefourda 1tlye satılan sarı ışık veren ampullerden aldım oda 1hafta önce gibi bir sürede patladı şimdi general electric marka 1.50tlye bir lamba aldım carrefourdan aldığım lambanın üstünde 2700 gibi bir kelvin değeri yazıyordu bu lambada ise 415 lumen yazıyor 415 lumen uygunmu? yani uygun bir değermi?(bu arada şu andaki general electric`in lambası 40watt sarı ışık verenlerden
Bunlarda Resimler
mailto:/2i9qszt.jpg
mailto:/2howimd.jpg
mailto:/2a9v0h4.jpg
birde benim 50 wattlık exo terranın lambasından vardı aldıkdan 3 ay sonra bozuldu onun yerine carrefourda 1tlye satılan sarı ışık veren ampullerden aldım oda 1hafta önce gibi bir sürede patladı şimdi general electric marka 1.50tlye bir lamba aldım carrefourdan aldığım lambanın üstünde 2700 gibi bir kelvin değeri yazıyordu bu lambada ise 415 lumen yazıyor 415 lumen uygunmu? yani uygun bir değermi?(bu arada şu andaki general electric`in lambası 40watt sarı ışık verenlerden