Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemlerim ve Isıtıcım

TheNRK

Platin 3 Üye
yemlerim ve ısıtıcım dün akşam geldi akvaryumda kireçleri kazıdıkdan sonra ısıtıcıyı yerleştirdim.ilk olarak 2tane Agilin sticklerinden alıp 2ye bölerek attım hepsini 1-2kere ısırıp hemen yedi ama şunu söylemem gerek gerçekdende sertmiş sera raffy p yi tırnaklarımla hemen kırarken agilde biraz zorlandım. bugün sabah minerali verdim aşırı büyük olmadığından ikiye bölmeden verdim ben normalde sabah üç tane akşamda üç tane atıyorum ilk ikisini yedi sonra ise diğerlerine göre birazcık büyük olan yemide sözde ısırmadan yedi, birden bire geri geri yüzmeye başladı sonra ise çok aşırı derece 2 saniyede bir titremeye başladı anladımki yemi yutamamış ne yapsam diye düşündüm bi 20 saniye o süre içindeyse yuttu herlade tekrar düzeldi ama o süre içinde yüreğimi ağzıma getirdi kerata :133: tüm yemleri açdıkdan sonra uygun bir haftalık beslenme programı hazırlıycam.ve bu olaydan şunu öğrendim yem verirken enaz 1kere ısırıcağı şekilde vermek daha iyi bunuda en iyi elden vererek yaparım.
Bunlarda Resimler
mailto:/2i9qszt.jpg
mailto:/2howimd.jpg
mailto:/2a9v0h4.jpg
birde benim 50 wattlık exo terranın lambasından vardı aldıkdan 3 ay sonra bozuldu onun yerine carrefourda 1tlye satılan sarı ışık veren ampullerden aldım oda 1hafta önce gibi bir sürede patladı şimdi general electric marka 1.50tlye bir lamba aldım carrefourdan aldığım lambanın üstünde 2700 gibi bir kelvin değeri yazıyordu bu lambada ise 415 lumen yazıyor 415 lumen uygunmu? yani uygun bir değermi?(bu arada şu andaki general electric`in lambası 40watt sarı ışık verenlerden

Cvp: Yemlerim ve Isıtıcım

sorunun cevabını bilmiyorum ama yemlerin süper

çok teşekkürler süper yazını okuyunca içime gurur basdı :33: aslında biraz israfçılık oldu ama aldım artık bıcırığada yemesi kaldı :148:

Alican, yemlerin çok iyi çeşitlilikte. Yok yok :)
Bu arada agil yumuşama anlamında da daha zor bir yem. Hemen arkasından calcil gelir. Mineral buna sebep olmamalıydı ama ileride daha rahat yer. Yumuşayana kadar biraz boğazında beklemiş. Muhtemelen tam sınırda bir boyut. Benim ufaklar tırnaklarını takarak ısırıyor ama büyükler tek lokmada yutuyor. Seninki bu arada bir boyutta olduğu için bölmeden ama zor yutarak yemiş :)
Lumen ışık parlaklığını belirtiyor. Ama değerler hakkında benimde bilgim yok. Soft bir ampulse ve uygun ısıyı sağlıyorsa rahat kullanabilirsin.

aynen, bıcırığa şu anda ne büyük ne`de küçük bir kaplumbağa diyebiliyorum.soft ampul sarı ışık verenler oluyordu sanırım.

İçerisindeki akkor tel gözükmeyenler. Bu konuda her iki tipin kullanılacağını belirtenler de var.

benimkinin teli gözüküyor şeffaf yani dış yüzeyi beyazımsı değil.onuda bulup alabilirim zaten 2tl filan fazla değil.

TheNRK' Alıntı:
benimkinin teli gözüküyor şeffaf yani dış yüzeyi beyazımsı değil.onuda bulup alabilirim zaten 2tl filan fazla değil.

yem çeşitliliği çok iyi. eğer sarı ışık sizi rahatsız ediyorsa soft ampül alabilirsiniz. Ben halogen flood lamba öneriyorum.

cemal elindeki yemler neler? ben biraz aşırısına kaçdım ama sen illaki alacam diyorsan mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=153 buradan bak.Sefa abi beni rahatsız etmiyor zaten bildiğiniz gibi sadece gündüzleri açıyorum.

TheNRK' Alıntı:
cemal elindeki yemler neler? ben biraz aşırısına kaçdım ama sen illaki alacam diyorsan mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=153 buradan bak.Sefa abi beni rahatsız etmiyor zaten bildiğiniz gibi sadece gündüzleri açıyorum.

o zaman problem yok, çoğu sürüngenin gözleri sarı ışığa duyarlı olmadığı için standart lümen değerine sahip akkor lambalar onlara herhangi bir rahatsızlık vermeyecektir... Bu arada eğer ev tesisatında problem varsa veya kullandığın masa lambası dandikse halojen lamba alman daha da iyi olur, ikide bir patlayıp sana yenisini aldırmaz.

ev tesisatında hiçbir problem yok masa lambası vito denen markadandı dandik değil heralde.gün tutmadım ama önceki carrefourdan 1tlye aldığım lamba tahmini 3-4ay gitti.sorun olmaz değiştirmiyom ozaman masa lambasında max 60 watt yazısı var.

TheNRK' Alıntı:
ev tesisatında hiçbir problem yok masa lambası vito denen markadandı dandik değil heralde.gün tutmadım ama önceki carrefourdan 1tlye aldığım lamba tahmini 3-4ay gitti.sorun olmaz değiştirmiyom ozaman masa lambasında max 60 watt yazısı var.

anladım, devam o zaman :)

alican aldığın yemler kaplumbağalara hayırlı olsun. sabahları probaby, tetra ile raffy p'yi dönüşümlü yap akşamları da diğerlerini, vital ile mineralin arasına agil ile raffy I'yı koy. yalnız calcili haftada bir yap ben unutmayım diye pazar akşamları veriyorum.

yem yutamaması gibi bir durumda elleme biraz uğraşır ve suda yumuşatıp bir şekilde yutar. böyle durumlarda bütün arkadaşlara söyleyim sudan çıkarmayın. yemi yutması için su gereklidir.

alican ısı verme anlamında 2700 üstü uygun olanlardır. buna görede lümeni yüksek olur, doğrudan değil fakat dolaylı yoldan. sendeki az. bauhaus var mı bulunduğun yerde orada ecolite halosoft diye bir ampul var. sana gereken o ampul. fiyatı 4 tl üstüydü

Teşekkürler Cem abi yem listesini dediklerine göre hazırlarım.benim tetra bitti sadece kutusunu gösteriş için saklıyorum :133: onun haricinde yemlerin çoğu yeni.Bauhaus sanırım ampul satan bir firma bulunduğum çevrede 3-4tane yapı market var oralardan sorarım.dediğin lambayı bulamazsam bile 2700kelvin değerinde bir 40-60wattlık lamba alırım oda olmazsa carrefourdan aldığım 2700den biraz fazla kelvin değeri olan o lambadan alırım.

bazı yapı marketlerde standlarda yakılı gösteriliyor. hepsini elinle kontrol et ısı veriyorsa birisini alırsın. ekonomik tip ampuller ısı vermiyor. alacağın tipler normal olanlar. bauhaus alman yapı marketi. istanbul ve ankarada var ama başka şehirlerde var mı bilmiyorum.

bir yapı markette 100wattlık 1340lumen değerinde phılıps marka ampul gördüm ama wattı aşırı yüksek olduğundan almadım.bauhausu denizlide hiç görmedim.

alican netten alışveriş yapabilme olanağın varsa uva bir ampul al. hem metabolizması hızlanır hem ısı verir.

Örnek ampul;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209

Geri