merhaba, benim kaplumbağalarım daha küçük, 2 taneler ve kabuk boyları 1 tl kadar. şimdiki akvaryumun boyutları 37-18-28(yükseklik) gibi bir şey. şu an için idare ediyorlar ama su akvaryum küçük geldiği için çok çabuk kirleniyor, filtre quik wp 320-F, küçük bir filtre. şu anki su derinliği yaklaşık 13 cm. yeni yeni alıştılar derinliğe. şimdi ben yeni akvaryum alıp dış filtre vs. de almayı düşünüyorum. 100w lık ısıtıcı var şu an. yeni alacağım akvaryumu bende olabildiğince büyük istiyorum ama şu an öğrenciyim ve yurtta büyük bir akvaryumu koyacak yerim yok. 65 cm lik akvaryum almayı düşünüyorum (http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-4-kg-sifir-kumuyla-65-cm-sifir-akvaryum-sadece-40-liraya-nuh-akv-226901469/detay) ilandakini. sizce bu akvaryum 1 sene yeter mi? seneye mezun olacağım için evde yer sıkıntım yok yenisi alınabilir. bir de tatillerde eve geldiğim için büyük akvaryum taşımaya elverişli olmuyor.(arabayla gidip geliyorum ama yine de yazın çok eşya olunca sığmıyor ) ayrıca dış filtre için [font='Trebuchet MS', Arial, Helvetica, sans-serif]SUNSUN HW-603 B MİNİ AKVARYUM DIŞ FİLTRESİ fiyat olarak da iyi ama sessiz çalışması çok önemli, sizce bu akvaryuma uyar mı? [/font]