Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni akvaryum alacağım

berna büşra

Bronz 5 Üye
Katılım
3 Haz 2009
Mesajlar
31
kaplumbağam 1 tane biraz obur ama çok tatlı 1 tanesi geçen sene öldü onu akvaryumcudan iyleştirmek için almıştım 1 sene çok iyi baktım su seviyesi 20 derceyken bile onu kaloferin yanına koydum çok iyi baktım ben şimdi 1tane daha kaplumbağa alıcam ama kabım çok küçük bunun için akvaryum alıcam nasıl bir akvaryum almalıyım? akvaryum alınca neye dikkat etmeliyim?

Edit tubidik: Türkçe'mize özen gösterelim.
 
RE: yeni akvaryum alııcam

Akvaryum ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur:) akvaryumun yanında ısıtıcı,filtre alırsanız daha iyi olur.Akvaryumu aldıkdan sonra kuru alanda yapmalısınız bunu cd kapağından,camdan yapabilrsiniz bununla ilgili sitede konular var bakabilirsnzde.Bu arada suyun sıcaklığı yavru kaplumbagalarda 28 derece olması lazım.
 
RE: yeni akvaryum alııcam

Ek olarak alacağınız akvaryumun ince uzun değil de genişliğinin de büyük olmasına yani kare gibi olmasına dikkat edin. İnce uzun akvaryumlar balıkların anatomisine göre yapıldığı için kaplumbağaların hareketlerini kısıtlıyor. Almadan önce akvaryumun yüksekliği kadar genişliğinin de uzun olmasına dikkat etmeli yani.
 
RE: yeni akvaryum alııcam

daha doğrusu bu kaplumbağalar 25 cm olabilir ona göre iki kere masraf yernie bir kere yaparak rahat edin :D biz yapmadık siz yapın
 
RE: yeni akvaryum alııcam

sağolun akvaryum aldım yanlız filtre almadım su seviyesi her zaman 25 veye 30 derece bu yüzden ihtiyaç duymadım yinede sağolun


Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
RE: yeni akvaryum alııcam

ısıtıcı su sıcaklığının sabit kalması için önemli ki düşüp çıkmasının sakıncaları olabilir ve ısıtıcının en büyük işlevi üşütmeyi, akciğer enfeksiyonunu önlemedir. Filtre ise kendi lağımında yüzmesini azaltmak için, mantar veya bakterilerden olan enfeksiyonların etkisini en aza indirgeyebilmek için.
 
Geri
Üst