Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum aldım yardım eder misiniz?

Harleydavidson

Gümüş 5 Üye
Geçen cumartesi annemi ikna edip koca bi akvaryum aldım metresini bakmadım ama büyük eni boyu gayet rahat yüzüyorlar akvaryumumda olanları söylüyorum.

Bir ısıtıcım var çubuk tarzı tabiki 27 28 derece arası çalışıyor suda dik şekilde üstü suya değmicek şekilde.
bir filtrem var hortum tarzı istersem üste bağliyim tepeden şelale gibi akar istersem hortumu içine koyarım şuan içte çalışıyor filtre.
ampul ise gün ışığı beyaz pembe arası bi ışık.
2 taşım var normal  boyda.

kuru alan küçük bi ada henüz bişey almadım taşın üstünde kuru alan nasık bişey yapmam nasıl teraryum için kuru alan için kaya mı almalıyım kuru alan inmesin diye suyuda çoğaltamıyorum bu hafta içinde alıcam tabiki şuan iyi yüzüyorlar ama kuru alana çıkıyorlar dinleniyorlar. Mango kökü aliyimmi bilmiyorum 2 bucuk aydır besliyorumkabuk boyları 4 3 5 cm arası ama kabukları yetişkin kaplumbağa gibi yavru gibi yemyeşil değil.

size sorum sizden isteğim akvaryumumu nasıl tasarlamam nasıl eksikşeyler nedir birde suyun hemen kirlenmemsini istiyorum yardımcı olursanız sevinirim :)))

Şu an mangoya gerek yok. 7-8 cm kabuk boylarına gelince alırsın.
Akvaryumun ölçüleri nedir ? Isıtıcı kaç watt ? Derece var mı ? Stick mi, iç derece mi ?

Ampul sarfiyatsız mı armut ampul mü ? Filtrenin markası nedir ?

Kaplumbağaların kabukları farklı olabilir. Bazıları canlı yeşil bazıları mat renktir. Yetişkin hale geldiklerinde de renkler değişir.

Bununka beraber hatalarımıda yazarsanız sevinirim su oranı az çünkü dediğim gibi daha iyi bi kuru alan yapmadım yeni kuru alan kalsın diye nasıl bi kuru alan yapıcamı bilmiyorum

Isıtıcıyı plastik ile camın birleştiği noktaya kadar yükselt. Normalde o en üstteki beyaz çizgiye kadar su içinde olmalı ama hava sıcak buharlaşma yoluyla azalabilir. Cam tamamen su içinde olsun.

Akvaryumun kapağında hava alacak boşluk var mı yoksa kapağı aralı bırak içerdeki buhar hayvanları rahatsız eder.

Filtrenin hortumunu öne doğru yaklaştır dairesel dönüş olsun. Hortuma da gerek yok aslında filtreyi su çıkış öne gelecek şekilde çevirebilirsin. Yada suyu biraz daha yükseltip dikey olarak ön cama doğru çevirebilirsin.

Bir tane jbl veya sera marka cam iç derece al. 0-50 göstergeli içi sarı cam çubuk. Isıtıcı göstergesi doğru dereceyi vermeyebilir. Net olan derecedir. Isıtıcıdan uzak ön köşeye koy.

Dediğin florasan ise işe yaramaz. Armut şeklinde day light sun glo ise uygun ama pahalı. Eski tip armut ampulleri 3-4 liraya satıyorlar.

Lamban var mı ?

Kuru alanı şimdilik cd kabından yapabilirsin. Youtube da yapım videosu var. Cd kabı, 4 çengelli vantuz ve halı kaydırmaz lazım.

Turtle pier medium olanını alabilirsin. Ek ayakları ile 30 cm'ye kadar yükseliyor.

Kuru alan bölümü ile akvaryum ve paludaryum atölyesi başlıklarına bak oralarda alternatifler olacaktı.

Bir tane yüzeye yakın çok yapraklı ipek bitki de al. Su az ileriye dönük yükseltme durumuna göre al. İçgüdüsel olarak bitki civarlarında durarak kendilerini daha güvende hissederler. Gece üstüne basıp uyurlar gündüz yorulduklarında dinlenirler

Hocam bu dediğiniz jbl sera marka kum mu bi detaylı açıklasanız evet bu arada boşluk var yani akvaryumun üstü kapatıp boşluk açabiliyorum bitkimde var çok yaprsklı bi bitki aldım tabiki cd kabı dediğiniz nedir bunları ben direk petshop a sölesem verirlermi ? Ampulu nasıl alabilirim yani florasan var akvaryumda florsanı çıkarsam ampul koysam olurmu? Yafa kitap okumalık ampul destrkleyici varya onlardan mı almalıyım akvaryumun üstüne :)

Bu dediğini lamba ne kadar fiyatında ?

Kum ile ilgili birşey yazmadım. Derece onlar.

Florasan bir işe yaramaz. Lamba doğrudan kuru alanı ısıtmalı. Onun için kıskaçlı lamba alacaksın. Kapağı kaldıracaksın. Horoz elektriğin sitesine girip bak. H 067 kodlu sanırım. Aydınlatma bölümü öne çıkan konularda hepsi var. Kitap okuma lambası işe yaramaz. E27 büyük duy ve max 60 W olacak. Ampulde ya ecolite halosoft marka yada eski tip armut ampul alacaksın. Wiselite, GE gibi camı buzlu olacak.

Cd kabı bildiğin cd'nin kabı. Youtube da cd'den kuru alan yapımı yaz çıkar. Sen kendin yapacaksın. Sadece çengelli vantuzu petshopta satabilirler onu oradan alırsın.

Hocam bu arada diyorum ki alta bişry yapiyimmi ? Çakıl taşı renklimi olsun beyazmı? Bu arada o cd kabından kuru alanı izledim hazırlarını buldum hazır demişken görmüşsünzdür köprü gibi onlardan alıcam ampul sorunuda haftaya yada bayramdan sonraya kadar geçicek. Taş mı silus kumumu kumla uğraşmak istemiyorum çakıl olurmu?

Resler için silis kum lazım. Bunu hayvan yer. Hazımsızlıkta midede yemi parçalamaya yararken bağırsaklarda olası parazit varsa atmasına yardımcı olur. Kabızlığı önleyici etkisi vardır.

Eşelenip oyalanır. Eşelenirken bacaklardaki eski derileri atarlar. Sürtünerek alt bağadaki plakaları atarlar. Faydası çoktur.

Temizlikte dip sifonu kullanacaksın. Resun marka pompası mavi dip sifonunu al. 1.80 lik ve 2.10 luk boyları var. 2.10
Olanını al. Ucunda yeşil huni biçimli aparat var onu çıkarıp kullan o zaman performansı daha iyi oluyor. Akvaryuma ait temiz bir kova al. Dip çekimi yapıp kovaya doldur çekim yaparken bir miktar kum gelecektir. Kova dolunca götürüp tuvalete yavaşça dök. Kum içinde kalsın. Bunu temiz su ile çalkalayıp pis suyu dök. Sonra akvaryuma boşalt. Böylece kum kaybın en fazla çay kaşığı kadar olur.

Taş ve çakıl olmaz. Hayvan yutabilir. Bu dışkılamada hasar verip zorlayabilir yada büyükse midesinde daimi kalır. Ayrıca aralarına pislik dolup zararlı bakteri üremesine neden olur. Bunlar göz ve kulak enfeksiyonu yapar.

Isıtma lambası 12 saat. Uv lambası kışın 3 saat, yazın 4 saat. Hayvan tek ise en çok çıkacağı saatlerde 2 saat yeterli olur. Günde yarım saat ışınım almaları yeterli gelir. Bu lambalar için zamanlayıcı alırsan aç kapa derdi olmaz.

Aydınlatma bölümü öne çıkan konularda detaylı bilgi mevcut.

Geri