Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni akvaryum hakkında

kenco

Bronz 3 Üye
Merhaba

Kaplumbağalarım sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ederken artık akvaryumu değiştirme zamanım geldi diye düşündüm ve 100x50x60 ebatlarında bir akvaryum araştırmasına girdim.

Daha önce siteden aldığım yönlendirmeler doğrultusunda İstanbul Anadolu yakasından bir firma ile görüştüm.Camdan kuru alanla birlikte 1500 Tl fiyat verdi.Extra olarak üç boyutlu kaya fonu var.Onun dışında bişey yok. ( maliyeti 200 tl civarında)

Fiyat sizce normalmidir..değilse bu anlamda yeni yönlendirmelere açığım( oturduğum semt bakırköy)

Şimdiden ilginize teşekkürler

Murat..

Cvp: yeni akvaryum hakkında

1500tl çok fazla bence mobilyalı değilse? cama cam çerçevesi dahi olmayacaksa. cam kalınlığını kaç olarak belirlediniz?
tanıdığınız bir camcıya silikonu siz verip yaptırablrsiniz bence. ayrıca ısıtıcı filtre lambaydı derken akvaryumun kendinden fazla diğer ekipmanlar tutuyor. bunlarıda düşünmek lazım.

Büyük ihtimal Mas akvaryumdan bahsediyorsunuz. Mas, işlerinde profesyonel oldukları aşikar ki, Emre abinin akvaryumu örnek olarak gösterilebilir. Geçen bende bir camcıda aynı ölçülerde akvaryumu 10 mm cam kalınlığında 220 TL fiyat aldım. Kuru alan dahil. Mobilyası dahil değil. Hiç uğraşmayayım işi profesyonellere bırakıp sadece sonuca bakayım derseniz ilk seçenek, olabilecek akvaryum dizaynları arasında en iyisi. Eğer işçiliğine güvendiğiniz bir camcı varsa ve akvaryum üstü kuru alanı falan hepsinin çizim dahilinde projesini iyi anlatabilecekseniz daha ucuza yaptırabilirsiniz akvaryumu.

Evet Mas akvaryum ve evet Emre Bey e yapilan akvaryumun aynisi benim istedigim olculerde olani sanirim.

Evet Mas akvaryum ve evet Emre Bey e yapilan akvaryumun aynisi benim istedigim olculerde olani sanirim.

bunun içinde 10 mm kalınlığında akvaryum, mobilya, cam kuru alan o kayaya gerek yok daraltmadan başka işe yaramaz. nakliye ve montaj ücreti eklenince fonu çıkar 1300 tl edebilir. daha ucuza da bulunabilir.

ben aynı ölçü akvaryuma 490 tl. mobilyaya 350 tl. mobilyayı arkadaşıma yaptırdım. ucuza geldi. cam kuru alan 150 tl tuttu. nakliye ve montajı kendim yaptım. mobilya altı halı 50 tl.
mailto:/forum/Konu-akvaryum-nihayet-geldi.html

kuru alan. mailto:/forum/Konu-akvaryum-ustu-kuru-alanim.html paspas 25 tl tuttu.

Cem Bey sanırım hemen hemen aynı fiyatlara gelecek.Biraz daha araştırma yapıp gerekirse Mas a yaptırmalı diye düşünüyorum

Akvaryumun ölçülerine uygun ısıtıcı , filtre vs gibi diğer ihtiyaçlar için formdan araştırma yapacağım.Umarım güzel birşey ortaya çıkar..

akvaryum büyük olunca ister istemez işten anlayan birini bulmak icap ediyor. sonuçta bir kez yaptırılacak.

Çok haklısınız.İşin içine girdikçe kafam daha çok karışmaya başladı.Şimdi de sumplu akvaryum çıktı karşıma :)

Araştırmalarımda akvaryum bakımı açısından önemli olduğunu anladım.Sanırım extra bir dış filtreye ihtiyaç duyulmuyor.

Karmaşık işler...

sump sistemler genelde dış filtre kapasitesinin kaldıramadığı akvaryumlarda kullanılıyor. akvaryum altındaki dolaba komple yerleştiriliyor. iyi ama pratik değil. ben tetra 1200 kullanıyorum gayet iyi götürüyor işi. yer kaplama yok temizlemesi kolay.

Benim akvaryum ölçülerine ve o sene aynı akvaryumu kaçtan yapacağını söyleyince şimdi buna verdikleri fiyat normal geldi. Cem in de yaptırdığı fiyata bakarsak fahiş bir fiyat değil. Fon bencede alan daraltır. Ama su içine dinlenmeleri için gene bana yaptıkları gibi bir sistem isteyebilirsiniz. Nasılsa istendiğinde rahatça çıkıyor. Bence sump ile uğraşmaya gerek yok. Ben dahi filtre ile temizliği rahatça sağlıyorum.
Ama aklımda kalmasın diyip Avcılara giderken e5 üzerinde akvaryum dizayn merkezi var, oradan da fiyat alın. Benim akvaryumun resmini gösterip bunun aynısını bu ölçülerde yapın diye belirterek fiyat alın. Kuru alan yapımını basit sanıp sonra cayacakları bir fiyatta vermemiş olurlar.
Ama mas benim akvaryumu yaparken bu konuda çok fikir verdi ve benden daha güvenli fikirler üretti. Yani işlerini ciddi ve iyi niyetli yapıyorlar.

Geri