Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni akvaryum icin bilgi

renavation

Yeni Üye
merhabalar 110 50 50 boylarinda bir akvaryum buldum internetten icinde sump sistem kurulu bir yerinde isitici bir yerinde lav tasi sunger elyaf vs son kisimdada
SunSun JP-025F Akvaryum İç Filtresi 1600Litre/S var bu sistem kaplumnagam icin yeterli olur mu yoksa kesinlikle dis filtre lazim midir

Merhaba,
Akvaryumun cam kalınlığı 10mm ise ve alttan üstten kuşaklı ise gayet güvenli olur. Sump sistemi de dış filtre ile aynı görevi görür. İçinde sump motoru yoksa ayrıca bir motor almanız gerekecektir.
İkinci el olarak alacaksanız akvaryumun kaç yıllık olduğunu sorun. 10 yılını doldurmuş bir akvaryumun silikonlarının yenilenmesi gerekir. Akvaryum 10 yaşından genç olduğu halde silikonlar sertleşti ise de silikonların yenilenmesi gerekir

motor olarak SunSun JP-025F Akvaryum İç Filtresi 1600Litre/S bunu kullaniyor yeterli olucagini soyledi bilemedim o yuzden olmucaksa ne alabilirim motor olarak

İç filtre kaba kirleri tutmak içindir. Söylediğiniz filtre iç filtre olarak yeterli olur. Sump sistemi veya dış filtre kullandığınızda suyun biyolojik ve kimyasal temizliğini de yapmış olursunuz. Sumpın çalışması için ayrıca bir motoru olması gerekir. Bu akvaryumda 200-250 litre civarı su olacaktır. Buna göre saatte 1000 litre civarı debisi olan bir sump motoru gerekir.

kendisi bu motoru sump motoru olarak kullaniyordu iste bana yeterli olcagini soyledigi icin ogrenmek istedim bende sump yerinde yani dedigim icfiltre

Geri