Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar sorcaklarımı madde halinde sıralıyorum lütfen özenli ve anlaşılır olarak madde madde cevaplayın, teşekkürler.
1-Yeni akvaryumum geldi. Yalnız ilk defa kullancağımdan (silikon vs) kaya tuzu kullanmam gerekiyormuş? Nasıl temizliğini yapabilirim ? Nasıl akvaryumu zararsız hale getirebirim kaplumbağalarıma?
2-Çanakkaledeyim kaplumbagalarm izmirde filtresı herseyiyle birlikte. Ben yolculuktan sonra direk akvaryumun suyuyla ugrasmak istemiyorym + direk cesme suyu zarar verir. Bu sebeple akvaryuma su doldurup (filtrem burada yok kaplumbagalarla dönerken getiricem) gelene kadar 20-25 gun mesela ağzı acık dinlense geldiğimdede ısıtıcısını vs takıp kaplumbağaları koysam sorun olur mu?
3-Strafor olarak demir profilin ustune akvaryumun altına kac cm kalınlıkta ve hangi rengi kullanmalıyım? Fiyatları nedir?
1- bebe şampuanı kullanın en zararsız ürün onlardır. bulaşık süngeri ile çizmeden ve fazla bastırmadan ovun ve çok iyi yıkayıp durulayın. mf bezle yada pamuklu ile silin ve tekrar bir su ile çalkalayın. sıcak su kullanmayın.
2- ışık almayacak şekilde tutarsanız yosunlanmaz veya daha sağlıklısı dönüşümsüz damacana sulardan alıp kapağını açmadan odaya koyun ortam ısısında ısınsın. geldiğiniz zaman akvaryuma boşaltın.
3- straforların beyaz köpüklüsünden almayın. diğerinin pembe veya mavi olanı var, renk zevki size kalmış. 3 ve 5 cm'lik kalınlıkta olanlar uygundur. yalnız tek satılmaz her yerde. tek satan bir yer bulmanız lazım. şu an fiyatlarını bilmiyorum. ankarada olsaydınız verirdim bir tane.
mert senin akvaryumda iyi büyükmüş. kaya tuzu çizebilir. hiç denemedim. su içinde eritip o suyu camlara buluyorlardır belki. o büyüklükteki akvaryumdan da şampuanlı suyu nasıl temizleyecen bir de o var. su konusunda birşey olmaz sanırım yalnız perdeleri falan kapa yosunlanmaya karşı ortam karanlık olsun.
bayağı bir özveri istiyor. tatile giderken problem yaratabilir. seni eve bağlar. iyi bakıldığında çok uzun ömürleri var. yani pek çok evcil hayvandan uzun ömürlü çocuğunu bile görür diyim sen anla. ekipmanları çok. hiç bulaşma bence önce kuş gibi bakılması kolay olan hayvanlarla başla madem hayvan besleme hevesin var.
1- Akvaryuma biraz su koy ve sıcak suda erittiğin kaya tuzunu dök. Sonra yeni bir bulaşık süngeri ile ovala tüm camları ve silikon yüzeyleri. Ama silikona fazla bastırmana gerek yok.
2- Bence sunu yap. Önce kaya tuzu ile bir kaç gün beklesin. Sonra suyu değiştir ve üzerini çarşaf ile kapatarak İzmir' e git. Bence sera ile akvaryumun üzerini kapat. Sonra üzerine ışık geçirmeyen bir çarşaf ört. Filtrelenmeden ağzı açık o kadar beklemesin. Geldiğinde filtre ve iç malzemen olacağı için hayvanları bir leğende içme suyunda gece uyut ve tüm gece akvaryum suyunu filtrele. Ertesi sabah tatil köyüne girişlerini yaparsın.
3- Benim akvaryumcum kendisi yaptığı için nerede satılır bilemiyorum ama bulamazsan sorabilirim. Bendeki sana geçen söylediğim gibi mavi sert 1 cm kalınlığında.
FAWN(beyza)' Alıntı:
Ben ilk defa bir su kaplumbağası alacağım.Bana bu konuda bilgi verirseniz teşekkür ederim.:smile:
Genel, Bakım, Beslenme, Yaşam alanları gibi başlıkları incelemenizi öneririm. Böylece fikir sahibi olursunuz. Genede aklınıza takılan yer olursa sorabilirsiniz. Ancak kaplumbağaların evcil hayvan olmadığını ilk etapta belirtmek gerekir. Bu sebeple ortamları doğal olana çok yakın olmalıki sorun yaşanmasın ve huzurlu yaşasınlar.
Filtrelenmeden ağzının o kadar açık suda kalması problem yaratır mı? Bence yaratmaz gibi geliyor ama..
Birde leğen vs getiremiyecem, bavullar kaplumbagalar dış filtresi o bu derken baya kalabalık gelicem yani. Isıtıcıyı temin edip gelmeden ev arkadaşıma söyleyip fişe takmasını söylerim. Umarm problem olmaz. Yolda su banyosu yaptırıcam ama sıcak soguk su dengesini nasıl kurucam bilmiyorum.
Hiç hareket etmeyen suda o kadar zaman bozulma olabilir. Net fikir yürütemiyorum ama riske girmemekte fayda var. O kadar bekleyen suyu kaplumbağaları koymadan filtrelesen bence daha iyi. Hatta orada bir leğen alıp hiç bu kadar gün su bekletmeden iki gün önce suyu koydurup gitiğin gece filtrelesende olur. Bu benim görüşüm tabi.
Su ısısı konusunda Cem' in önerisini yapabilirsin. Birde içebileceğin sıcaklıkta ılık bir su ile banyo yaptırabilirsin. Onları sanırım kutuda yanına alacaksın. Gene yanına alacağın bir çantaya su koysan hemen hemen aynı ısıda olacaklarını düşünüyorum.
Tabi tabi aklımda o var. Bu arada o kadar erken suyu dinlendirmemin sebebi 360 litre ve klorun ve kirecin tamamen bitmesi. Eger 2-3 gun onceden su doldurtturursam sanırım gider gitmez de koyabilirim? Bu arada 50w ısıtıcım artık yok emre 100wlık girmeyebilir kaba ama denerim. şimdiden kabuslarıma girdiler valla. Bu arada kaya tuzununun zararı olmaz sanırım?
Kaya tuzunun zararı olmaz. Ben akciğer enfeksiyonu olduğunda akvaryumu kaya tuzu ile dezenfekte etmiştim. Sonuçta durulayacaksın.
İlk kurulumda filtrede aktif karbon kullanırsan iyi olur.
Kaya tuzuyla silip heryerinl durulayıp hazır hale getiricem o zaman bi tek.
bide mantık olarak suyun damacanada dinlenmesiyle (agzı acık) dinlendrıyoruz klor buharlassın diye akvaryumda dinlenmesinin bir zararı olmaz gibi geliyor toz,mikrop vs olmadıktan sonra. Haksız mıyım?