Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Akvaryum Kurmak için ihtiyaçlar

Ahmed Fehim

Yeni Üye
Merhaba kaplumbağamın şuanki 30lt lik akvaryumu çok küçük geldiğinden dolayı yeni 140 lt lik bir akvaryuma geçmeyi planlıyorum. Almayı planladığım kavaryum ikinci el olduğu için her ne kadar temiz denmesine rağmen yinede bir temizlik yapmak istiyorum. Bunun için sonradan kaplumbağaya da zarar vermeyecek şekilde ne kullanabilirim.

Ayrıca 30lt den 140lt ye geçişte muhtemelen filtrem yeterli gelemyecek bunun için ne tarz bir ürün almalıyım? Ürün yeterlilikleri neler?

Filtre dışında neler gerekli? Kuru alan lambasını bugün alacağım. Onun dışında normal ısıtıcı vs neler gerekli ve yine ürün yeterlilikleri neler?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

Forumda ekipmanlar kısmını inceledim ama iç/dış filtre ısıtıcılar hakkında vs. çok fazla bilgi olduğu için açıkçası biraz kafam karıştı. Bu konularda daha nokta atışı tavsiye verebilir misiniz?

Akvaryumu akvaryuma ait bulaşık süngeri ve bulaşık deterjanı ile iyice silikon köşelerine kadar ovala. Sonra üst kısmında su döküp camları elinle ovalayarak deterjanı iyice çıkar suyu al. Köpük gidene kadarbirkaç defa doldur boşalt yap. Tabanda kalan suyu akvaryuma ait temiz bezle emdirip al. Temizlenince 2 gün kurumaya bırak deterjan kokusu gitsin.

Sonra temiz su döküp bir kez daha yıkayıp temiz su doldur. Uygun ısıya gelince hayvanı akvaryuma alırsın.

Akvaryumun ölçüsü nedir? Cam kalınlığı kaç mm?

Hayvanın baştan kuyruğa kabuk boyu kaç cm?

Eski akvaryum 20*50*30(yükseklik) cam kalınlığından emin değilim yanımda ölçebileceğim birşey yok
Yeni akvaryum 81*38*45(yükseklik) aynı şekilde cam kalınlığını bilmiyorum, sordum ama cevap gelmedi. Kaç olması gerekiyor?
Kabuk boyu kaylaşık 10 cm

8 mm kalınlıkta ise akvaryum üstü kuru alan yapılabilir. Bu da suyu yükseltme imkanı sağlar. Bu camdan kuru alan için taşıyabilecek kalınlık. Alternatif olarak ahşap olabilir o zaman 7 mm'de kaldırabilir. Bu konuda kuru alan örnekleri mevcut.

150-200 litre civrı bir akvaryumun filtre ve temizlik ihtiyaçları neler?

Su yüksekliği max ne kadar yükseltilebilir?

Kum+32 cm gibi olursa sobo 808c köşe filtre uygun. Alt hazneye elyaf üst hazneye zeolite konularak kullanılabilir.

Geri