Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Akvaryum Kurulumu

DDEMR

Bronz 3 Üye
Merhabalar forum ailesi. Uzun zamandir girmiyordum foruma yeni akvaryum vesileyle tekrar buradayim.

Bir kac gun once yaklasik 180 litrelik (100x40x55) bir akvaryum aldim suan ici full su dolu sizdirma varmi bakmak icin doldurdum.

2 adet kaplumbagam var 9 ve 10 cm lik. Bu yeni akvaryumun icine neler almam gerek ?

Elimdeki esyalar :
-180 litre akvaryum
-İc filtre
-200L ye kadar isitici
-Ve tabiki minik kaplumbagalarim

Sadece bunlar var. Neler almam lazim ? Gerek kum-tas gerek dis filtre herseyi yazabilirmisiniz tam olarak hakim degilim ekipmanlara.

Beni aydinlatirsaniz cok sevinirim simdiden tesekkurler. :)

İyi forumlar.

Yaklaşık 20 kg silis kum.
1100 lt/h civarı debisi olan dış filtre
Dip sifonu
Kuru alan
Isıtma ve uv için lamba.
Led loş ışık veren akvaryum dışı gece lambası
Sera marka cam iç derece
Mango ya da mopani kökü
Lambalar için zamanlayıcı

Hayvanları daha koymadıysan sterilize etmek için ya metilen mavisi yada üç çorba kaşığı dolusu tuz döküp karıştır bir gün beklet. Sonra suyu alıp temiz su ile bir iki defa durularsın. Hoş geldin.

Hocam cok uzulerek yaziyorum suan. Aksam sizdirma varmi diye tamamina yakinini su doldurdum ve isaretledim. Sabah baktim sizdirma olmus yaklasik 4 parmak. Daha sonra baktim ki alt camda sanirsam catlak mevcut, su yuzeyinden bakinca cizik gorunuyor.

Camcidan 100x40 cam alip tabani sokturup oraya yeni cam silikonlama yapilabilir mi ?

Ya da 100x40x55h olculerinde camcidan akvaryum seklinde silikonlatilabilir mi ?

Son olarakta bunlar ne kadara mal olur ?

Geçmiş olsun. En kötü cam gitmiş yan olsa iş kolaydı. Tam fiyat ne olur bilmiyorum. Akvaryum silikonlarını sen alacaksın. Taban sökülürken yan camlar kasar. Bu sebeple komple sökülüp tekrar birleştirilmeli. Tüm silikonlarda yenilenmiş olur. Camcı işçilik alır. Bir tanede kalın boya bandı al. Silikonlandıktan sonra sabit durması için yapıştırılacak. Normal paket bandları iz bırakır. Eski silikonların iyi temizlendiğinden emin ol. Taban köşelerinde kayıtları ya söksün yada yeni cam kesip koysun içe bakan kısımlarını zımparalasın. Yoksa hayvanların ayağını kesebilir.

Bu çatlak aldığında var mıydı sonradan mı oldu. Adamlar getirip koydu ise sorumluluk onlara ait.

Önce bir akvaryum imalatçısından da fiyat al derim. Sonuçta adamların işi bu.

Dediklerini dikkate alarak ilerleyecegim abi. Bugun evde isim cok o yuzden yarindan itibaren arastitmaya baslayacagim. Cok teeekkur ederim. Catlak benden kaynakli buyuk ihtimalle.

Cvp: RE: Yeni Akvaryum Kurulumu

DDEMR' Alıntı:
Hocam cok uzulerek yaziyorum suan. Aksam sizdirma varmi diye tamamina yakinini su doldurdum ve isaretledim. Sabah baktim sizdirma olmus yaklasik 4 parmak. Daha sonra baktim ki alt camda sanirsam catlak mevcut, su yuzeyinden bakinca cizik gorunuyor.

Camcidan 100x40 cam alip tabani sokturup oraya yeni cam silikonlama yapilabilir mi ?

Ya da 100x40x55h olculerinde camcidan akvaryum seklinde silikonlatilabilir mi ?

Son olarakta bunlar ne kadara mal olur ?

Hiç tamir işine girme, yeniden fiyat alıp yenisni yaptır. Ama herhangi bir petshoptan fiyat alma. Akvaryumu imal eden bir yerden fiyat al. Akvaryumun altında da mutlaka 3-4 cm kalınlığında strafor olmalıdır. Eğer olmazsa su dolunca akvaryumu oynatır ve çatlamasına sebep olur.

İmal derken hocam ozel sadece akvaryum yapan bir yer mi yoksa bir camcidan falanmi bahsediyorsunuz ?

Akvaryum imalatçısını kastediyor bu da bir fikir. Uygun ömürlük yaptırırsan bu akvaryumdan cam üstü kuru alan çıkar.

Cvp: RE: Yeni Akvaryum Kurulumu

DDEMR' Alıntı:
İmal derken hocam ozel sadece akvaryum yapan bir yer mi yoksa bir camcidan falanmi bahsediyorsunuz ?

Akvaryum imalathanesini kastediyorum. Örnek vereyim ben 120x50x50 akvaryumu (rodajlı cam, dekoratif kuşaklı, kapaklı) 180 tlye yaptırmıştım. Petshoptan bunu almaya kalksan 500 tlden aşağı fiyat vermezler.

Hocam bir kaç forumda da okudum camciya yaptirilmasini pek onermiyorlar cam kalinligini ve puf noktalarini pek bilemezler diye. O yuzden suan Konya daki akvaryum yapimcilarini araştırıyorum. 100*50*50 bu olculer bana uygun mu acaba ?

Büyük akvaryumlarda cam kenarlarının rodajlanması pürüzsüz biçimde cam yüzeylerinin birbirlerine daha sağlam yapışmasını sağlar. Uzun süreli dayanmasını sağlar. Camcılarda bu alet yoktur. Akvaryumun su basıncını kaldırıp kaldırmayacağını kayıt ve kuşak desteğini bilmezler. Büyük akvaryumlar bu açıdan incelik gerektirir.

Akvaryum olarak 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum uygundur.

Cvp: Yeni Akvaryum Kurulumu

Konya'da Nil Akvaryum'a fiyat sordum, ellerinde o yoktu galiba şöyle bir akvaryum söylediler;
100x50x40 ölçülerinde 8mm cam kalınlığında 175 TL 
Aynı şeklin mobilyalısına 400 TL dediler.
Mobilya önemli değil benim için şuan hayvanlar mağdur olmasın o yüzden ilk işim akvaryum. Sizce bu akvaryum nasıl ? Kalınlık konusunda pek bilgim yok yönlendirirseniz sevinirim. Mutlu hafta sonları.

Akvaryumun boyu kısa. 10 cm kaçış boşluğu olacak. 5 cm kum desek. 25 cm su kalır. Bu da o boylara gelecek hayvanlar için uygun değil. Tabi bu akvaryum üstü kuru alan için.

Merhabalar hocam. Bir akvaryum var olculeri su sekilde;
Genislik: 50cm
Uzunluk: 120cm
Yükseklik: 53cm

Sizce nasil ? Benim için yeterli mi ?

Cam kalınlığı en az 10 mm ise gayet uygun ve yeterli. Bir de cam üstü kuru alan yaparsan şahane olur. Akvaryum ikinci el ise çatlak olup olmadığını ve silikonlarının sertleşmediğini kontrol et. Parmağınla silikonlu yüzeye bastırdığında esner.

Abi akvaryumun resmi assagida. İlla 1cm cam kalınlığı mı olması gerekiyor acaba ? Hesaplayıcıdan baktım 8 mm ye güvenli diyor. Birde satıcı tam olarak kalınlığı bilmediğini söyledi resimden anlaşıldığı kadarıyla bakabilirmisin abi ?

https://imgsec.letgo.com/images/97/2b/e7/0e/972be70e6c71f7c25b69b64a7a06b6bb.jpg?resize=900:*

O akvaryumun çok iyi dezenfekte edilmesi lazım yalnız çamurun içinde ne işi varsa artık :D

Camlar 8 mm gözüküyor. Üst köşelerden kayıt niyetine cam atmışlar ama tabanda ve üst kenarlarda kuşak yok. Dış köşeden bir sac atmışlar ama fazla bir faydası yok. Suyu koyduğun zaman uzun camlar ortadan kasacaktır. Bir de üstüne cam kuru alan yükü binecek. Pislik içinde bunu yıkaması da ayrı bir dert. Nereye atmışlarsa. Bence hiç bulaşma buna. Sağlam gelmesi bile zor.

Bu akvaryum kum su vs. derken yarım tonu bulan ağırlığa gelecek. Sade akvaryum düşünürsen yere halı kestirip üstüne koy. Her mobilya bu ağırlığı kaldırmaz.

Kaplumbağalarda camın kalın olması iyidir. Büyüdüklerinde bodoslama cama vuruyorlar.

bu akvaryumu alana kadar elinde altı çatlak olan duruyorsa içten ve dıştan yama yapıp onu kullan, bence tabi. büyük ihtimalle bu akvaryum sökülüp tekrar silikonlanması gerekcek gibi duruyor.

Geri