Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum nasıl olmuş

gülenyüz

Yeni Üye
4 cm bir adet kaplumbağam var
Kumu yeni koyduğum için biraz puslu görünüyor.
İdeal sıcaklığa ulaşmasını bekliyorum, sonra kaplumbağayı akvaryuma yerleştireceğim.
Tek eksik su içinde kalmak istediği zaman durabileceği bir alan onu da ayarlayacağım.
Bir de mandallı lamba gerecek, diğerini idareten koydum.

Isıtıcı ve filtre yerleşimi sizce nasıl olmuş. Filtrenin yapacağı akıntı sebebiyle yüzmede zorlanacağını düşünüyorum. Filtrenin ekstradan aparatları var onlarıda takarak akıntıyı nasıl minimize edebilirim

Ekli dosyalar

• 08BED6C8-B747-418E-9F62-071DF98E319E.jpeg
    08BED6C8-B747-418E-9F62-071DF98E319E.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 24
  • AAA9BD46-242A-4D9F-A156-FD61195EC0DC.jpeg
    AAA9BD46-242A-4D9F-A156-FD61195EC0DC.jpeg
    2.6 MB · Görüntüleme: 24
  • 97A73C15-2592-4729-96FD-9D6240BE6199.jpeg
    97A73C15-2592-4729-96FD-9D6240BE6199.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 24
Masa lambası ordan düşer. Lamba gelene kadar da olsa o şekilde olmaz.

Altina kitap koyup yukseltebilirsiniz.
Düz bir zemine koyun daha güvenli olur.

Bunun dışında yuva gayet guzel görünüyor.

Filtreyi yan tarafa değilde ön cama yapıştırırsanız akıntıyı biraz yumuşatır.

Filtre gücü kaç Watt? Bazı filtreler cok ses çıkartıyor hayvanı strese sokuyor.

ben de 80x40x40h yaptırdım. kuru alanı nasıl yapsam diye düşünüyordum. rampayı destekleyici birşey eklediniz mi yoksa saklama kabından mı kestiniz

ben de 80x40x40h yaptırdım. kuru alanı nasıl yapsam diye düşünüyordum. rampayı destekleyici birşey eklediniz mi yoksa saklama kabından mı kestiniz
saklama kabının o kısmını düzgün bir biçimde 3 kenardan kestim, taban kısmını kesmedim. Sonra sıcak hava tabancasıyla (fön makinası da olur )rampa olacak yere eğim verdim. Plastik zaten soğuyunca verdiğin şekilde kalıyor, bir destek falan kullanmadım

Filtre ve su ısıtıcı yerleri uygun. Su ısıtıcı tam batabiliyorsa tabandan 7-8 cm yukarıdan yatay konumlandırın. Sıcakken su dışına çıkarmayın.

Su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru tutturun. Rampa karşısına yada ön cama.

Suyu bir miktar alıp temiz suyu yavaşça dökün bulanıklığı kısmen alır. Hayvan içinde olmadığına göre biraz sıcak su döküp süreci hızlandırabilirsiniz.

Lamba sakat duruyor. Düşebilir. Bir de mesafesi çok yukarıda gibi

Geri