Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum sistemimiz (Mich. & Donat.)

aliyildirim

Gümüş 1 Üye
Merhaba dostlar

Michelangelo ve Donatello ile Ölüm fanusunda başlayan yolculuğumuz 8 litrelik bir akvaryumla 1.5 ay kadar devam etmişti şimdi çok şükür 108 litre akvaryuma geçiş yapabildim.

mailto:/images/2013/08/07/Nui9k.jpg

Normalde daha küçük bir akvaryum alıp ekipmanları tam edecektim fakat, tekrardan akvaryum işiyle uğraşmak istemediğim için önceliği akvaryuma tanıdım.

Bununla birlikte akvaryumun yanına şu ısıtıcıyı aldım

blank.gif

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-roxin-ht-1900-quartz-camli-akvaryum-isiticisi-100-watt-akvaryem-102360882/detay/

Kuru alan olarak Umut Sevindik arkadaşın sattığı Turtle Bankı bayramdan sonra alacağım inşallah.

qtss6.png

Filtre olarak şuan eski küçük filtremi kullanıyorum iyi bişey olduğu söylenemez. Etrafındaki pisliği çok iyi çekmese de, dışarıdan hortumuyla aldığı havayı içeriye doğru üfletiyorum ve suda sürekli bir sirkülasyon oluyor. Saatte 350 lt su devir daim ettiriyor. İnşallah Eheim'in 60-160 ltlik iç filtrelerinden alacağım bayramdna sonra. Geriye sadece UVB ampül kalıyor bunu zannedersem hiç alamayacağım ama kısmet diyelim. Şimdilik devitlerini güzelcene alıyorlar. Beslenmeleri de gayet iyi. Pardon çok iyi. Yakında beni de yiyecekler. :) Bunların haricinde mandallı lamba ve ek olarak silis kum alıp keyfime bakacağım :)

Yeni ürünler beraberinde yeni soruları getiriyor tabiki. Su değişimi konusunda bana yardımcı olur musunuz? Nasıl yapmam gerekiyor ve kaçta kaçını değiştirmem gerekiyor ne sıklıkla değiştirmem gerekiyor vs.

Cvp: Yeni akvaryum sistemimiz (Mich. & Donat.)

akvaryumun güzel olmuş güle güle kullan :) ben kendim su değişimini akvaryumdaki suyun 1/3ü kadarını göz kararı döküp yerine bir o kadar daha su koyuyorum haftada 1 defa olacak şekilde.

bir de 1/3ünü anlamak için akvaryumun su yüksekliğini ölç. Üçe böl. Bulduğun yükseklik kadar sudan eksilmesi lazım bu şekilde de yapabilirsin.

Güle güle kullansinlar, hayirli ugurlu olsun :) su degisimi hkknda gerekli bilgiyi ozge vermis. Tabi onmli bir nokta daha var. Eklenecek yeni suyu dinlendirmeniz gerekmekte.

Hayvanlar rahatlamış. Bu sisteme geçmen çok iyi olmuş. Kuru alan ve lamba konusunu zaten halledeceğine göre zorunlu ihtiyaçlar sağlanmış olacak.
Yavaş yavaş diğer gerekenlerden kumun kalanı, ipek yapraklı ve mango kökü ile çok daha güzel olur. Bence yavaş yavaş birikimle uvb lamba ve dış filtreyide planların arasında bulundur.

Su değişimi arkadaşların dediği gibi yapılabilir. Bunda en önemli etken kirlenme oranıdır. Yani bu akvaryumda senin kaplumbağalarla 1/3 değişimi iki haftada bir kez yapabileceğin gibi boyları iki katına çıkınca yada şimdi dört kaplumbağan olsa haftada bir yapman gerekebilir. Hayvan sayısı, hayvan boyutu, su hacmi ve filtrasyon kalitesi kısmi su değişimi ve genel temizlikte doğrudan etkendir. Zamanla uygun miktar ve aralığı belirlemiş olursun.

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Emre abi dış filtre ile iç filtre arasındaki fark ne tam olarak hayvanların idrarından ötürü mü bunu söylüyorsunuz?

Ali, suda idrardan ötürü amonyak oluşuyor ve hayvan bu suyu içiyor. Ayrıca doğal su değerlerine yakın olması açısından yararlı bakteri kolonileri oluşmalı. Tabiki dış filtrenin su sirkülasyonuda akvaryumun ayrı uçlarından çekme ve bırakma ile daha iyi.
Dış filtredeki substrat yararlı bakteri kolonilerini oluşturur. Zeolit ise amonyağı tutar. Dış filtreye geçene kadar alacağın Eheim filtrenin içerisine biraz zeolit ekleyebilirsin. Tabiki dış filtrenin yerini tutamaz ama azda olsa fayda sağlayacaktır.

Şimdilik iç filtreyle idare etmek zorundayım. Eheim'in hangi ürününü önerirsiniz? 30 40 tl yi geçmezse çok iyi olur

mailto:/urun_detay.aspx?urn=3528&ad=eheim-pickup-2010-filtre

Malesef fiyatları o kadar uygun değil Ali. Yukarıdakini alabilirsin.

Akvaryum kapasitesini 8-90 lt kullanırsan buda düşünülebilir.

mailto:/pinfo.asp?pid=46

ali akvaryum güzel olmuş. hayırlı olsun. yalnız yavan kalmış. enlemesine sıralı dalları olan bir ipek bitki ortamı güzelleştirir ve hayvanlar arkasına saklanma ve kuytu yer ihtiyacını karşılar. kuru alan tarafı ön kısma bir iç derece ve biraz daha kum alman gerekecek.

su değişiminde normalde 1/3 deriz ama sen her kontrolde üstteki pislikleri alıp su eklersen. bu seni götürür. yalnız suyu her lavaboya döktüğünde sarılık oranını kontrol et. olağandan fazla olursa 1/3 oranda yenileme yaparsın. ama hayvanlar daha ufak bu açıdan birinci dediğim yeterli olur.

resimde görüldüğü üzere akvaryumda buharlaşma yoğunluğu var. geceleri soğuk oluyorsa kapağı kapa yalnız yemleme kapakları açık kalsın ve içeri hava girsin. bu kapağın avantajı kış gecelerinde ortaya çıkıyor. bu şekilde kapadığında yüzey ısısı suyun sıcaklığı ile dengesini koruyor. gündüzleri lamba sebebiyle açık kalacak tabi.

Ali hayırlı uğurlu olsun. Rahata erdirivermişsin canavarları birazda olsa ve hem senin adına hem onların adına mutlu oldum. İç filtre olarak emre abi 2010 ve 2012 önermiş ama, bende yeni akvaryum düzenlemesine gittim görmüşsündür ve eheim 2008 aldım. Benimkisi 60 litreye yakındı ve yetiyor. 2008 60-160 Litre için oluyor ve buradan petshopdn pazarlıkla 50 TL ye aldım.

Şimdi sorum emre abiye :) Ali'nin akvaryumuna da 2008 yetmezmi ki abi ?

Akvaryuma ipek bitki ile isteğe göre mango da koyarsan biraz göze hitap edebileceğini de düşünüyorum. Tekrardan hayırlı olsun

Emin, Ali nin akvaryumu hacim olarak daha büyük gibi geldi. Bu sebeple yüksek su hacmi kullanımında 2008 bence düşük gelir. Yetmez değil ama ileriye yönelik 2010 daha iyi.

Alabiliyorsa 2012 bile düşünülebilir ama uygun fiyat bakımından söylemiştim. Gerçi dediğin gibi ileriye dönük olarak düşünürsek 2010 ve üstü daha mantıklı.

Bayramdan sonra bununda bir hal çaresine bakacağız artık inşallah güzel bir şeyler alabilirim :)

Ali, ben Eheim dediğin için bunları önerdim. Bana sorarsan bu akvaryumun hakkı dış filtre. Burada karar aşamasına geleceksin. Bu akvaryum sana rahat 2 sene gider bence. Birkaç aya dış filtre alır ileride birkaç sene sonraki akvaryum değişiminde tekrar onun kapasitesine göre alabilirim dersen şimdiki dış filtreye kadar daha ucuz bir iç filtre ile geçiştirebilirsin. Akvaryum bir kaç ay ucuz bir filtre ile idare edebilir. Ama ben bir sonraki akvaryuma kadar dış filtre alamam dersen tabiki bu Eheim gibi kaliteli filtre alman gerekir. Her iki durumda da iç filtreler zamanı gelince destek için dış filtre yanına akvaryuma ilave edilebilir. En kötü benim yaptığım gibi akıntı yapar. Tabi dış filtre iç malzemelerinide hesaba katmalısın. Bunu düşünerek hesabına göre tam kararı verirsin.

Geri