Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum suda sis gibi görüntü

tevet0777

Bronz 1 Üye
Arkadaşlar 80 cm bombeli akvaryuma geçtim.
Uzunluk 80
En 32
Su yüksekliği 34
Dış filtre 302 A sunsun
İç filtre eheim 2010

Birde anlamadığım konu bu yeni aldığım iç filtre suyu nasıl çekiyor suyun süzülüşü nasıl oluyor hiç anlamadım mantık olarak garip bir filtre süngerin ortası delik. İç filtreyi dibe 5 cm yakın koydum.
Ama su hala sisli böyle puslu.
Sanırım bu akvaryumda dip çekimi yapmak lazım sürekli. Diğerinde gerekmiyordu 60 cm olanda.

Hocam hayırlı olsun, silis kum neden olmuştur bulanıklığa eğer kullaniyorsaniz, yakın zamanda gecer. Eheim pickup serisinde motor aşağıdadır, filtre haznesi geniştir diğer filtreler gibi elektrik kesintisinde pisliği dışarı vermez. Ama yüzeye yakın konumlandırma yapmanız lazım yoksa randıman alamazsınız. Hava kabarcığini en yüksek seviyede verecek şekilde konumlandirin, dipte çalışmaz bu filtre.

Cvp: Yeni akvaryum suda sis gibi görüntü

Kumu güzel yıkandıysa sorun olmayacak ve geçecektir.

Silis kumunu diğer akvaryumdan transfer ettim ama sanırım yinede kumdan galiba zamanla oturur inşallah. Kapluşlar bu akvaryumu daha çok sevdi hele birisi sürekli kuru alanda. İnşallah zamanla biolojik dengede oturur. Bugün pilli dip çekim aleti sipariş ettim. Sepeti var pislikleri oraya topluyor ve temiz suyu tekrar akvaryuma veriyor. Bakalım ona alışırsam çok zorlanmıcam temizlik işinde

Hangi marka sipariş ettiniz? Çin malı 25-30 liraya satilanlar çok kötü. Ben nick burns adlı üyenin tavsiyesi ile Marine marka aldım gercekten harika bir cihaz, su değişimi yapmıyorum artık, sadece su azaldıkça 5 litrelik hazır sulardan ekleme yapıyorum.

Hayırlı olsun. O pus ya kumu suya doğrudan döktüğünden yada suyu tazyikli verdiğinden havalanmış olabilir. Veya şebeke suyu kullandıysan klora bağlı bir durum olabilir. Suyu yukarıdan boşalttığında cama hava kabarcıkları yapışır. Bir süre sonra dinginleşip düzelir.

İç filtrenin üstteki hava aparatı su dışında olacak şekilde konumlandıracaksın.

İç filtre hava hortumunuda hallettim. Şimdi zamana bırakmak kaldı sanırım.

Cvp: Yeni akvaryum suda sis gibi görüntü

su yeni ise su oturmamış olabilir hafif pus ve baloncuk oturmamış suda görebilirsiniz, bu hagos ilk aldığım dip süpürgesi idi 3. yada 4. kullanımda çöp olmuştu imkanınız varsa iade edin yoksa umarım benim kadar şanssız değilsinizdir. marina ve dolphin dip süpürgelerini de kullandım ikisini de tavsiye edebilirim dolphin bulması biraz daha zor olsa da bir tık daha iyi. bizim ki kadar ince kumlu zeminde dip süpürgesini kullanırken dikkatli olmakda fayda var aralara giren kum sonra sorun olabilir. gittigidiyor üzerinde kalem pilleri c tipi kalın pillere dönüştürmeye yarayan plastik aparatlar satılıyor ( c tipi pil bulması biraz sıkıntılı olabiliyor ) bunlardan edinip kalem pillerle kullanmak da mümkün,tabi aparatla uğraşmayıp etrafına karton kaplayıp da kullananlarda var aklınızda bulunsun

Geri