Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni akvaryum ve dış filtre

ecemm

Bronz 4 Üye
Katılım
25 Ağu 2024
Mesajlar
58
merhabalar biz yaklaşık bir hafta önce ömürlük akvaryuma geçtik fakat çok fazla akvaryum deneyimimiz yok. iç filtre almadık bize dış filtre yeterli olur dendi onun da resmini sizle paylaşacağım. dış filtre için ekstra bir şey yapmamız gerekiyor mu? akvaryum bakımı nasıl olmalı? iç filtre elzem mi? bir de dış filtrenin temiz suyu verdiği boru alvaryumda böyle boşluk oluşturuyor onun da resmini atacağım buna nasıl engel olabiliriz bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_7923.jpeg
    IMG_7923.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_7895.jpeg
    IMG_7895.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_7924.jpeg
    IMG_7924.jpeg
    3 MB · Görüntüleme: 20
Su yüksekliği kaç cm? Filtrede malzeme ne var.

Su çıkış borusunu 3 vantuzla tutturup su yüzeyi üstünden konumlandırın akan su akvaryumdaki suya çarptıkça hava kabarcığı yapsın.
 
Suyun yüksekliği 37 cm. Filtre içerisinde, karbon, elyaf seramik ve sünger var. Çıkış borusunu suyun içine değil tam üstüne getiricez sanırım öyle anladım ama
 
Ek olarak zeolite alın. Eurostar marka hesaplıydı. 3 sepetli keşke bir üst modelini alsaydınız. 4 sepetli idi o. Kirli su aşağı inip sepetlere doğru yukarı mı çıkıyor yoksa kirli su yukarıdan aşağı doğru mu iniyor.

İç filtre olarak sobo 808c köşe filtre uygun olur. Bu iki hazneli alt hazneye elyaf üst hazneye zeolite koyun. Bu dış filtreye yardımcı olur. Dış filtrenin kirlenme sürecini uzatır. Sudaki uçuşan eski derileri toplar.
 
Su en üstten gelip aşağı doğru filtreleniyor. Mas akvaryuma yaptırdığımız için dış filtreti içind everiyorlardı o yüzden üç sepetli olduğunu bilmiyorduk. Bir de açıkçası çok bilgimiz yok akvaryum konusunda. Hayvan daha iyi şartlarda yaşasın diye büyülttük.

Zeolite'i nasıl koyalım peki?

Birde akvaryum temizliği hakkında bilgi verebilir misiniz? Temizlerken suyu nasıl dökücez, hortum mu almamız lazım? Dip çekim sifonu diye bir şey de görüyorum almamız lazım mı onu da? Yani elzem şeyler nelerdir? Birde su bulanıklaştı gibi, dış filtreyi iki üç ay bir temizlemek gerekiyoe diye okudum ama nasıl yapmalıyız
 
Bir de priz ve kablo konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Isıtıcının kablosu kısa o çalışıyor ama aldığımız yeni lambanın kablosu kısa olsuğu için uvb lambayı takamıyoruz resimde görüldüğü gibi. Bu kablo,elektrik işini nasıl çözebiliriz?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_8719.jpeg
    IMG_8719.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_8720.jpeg
    IMG_8720.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 12
Temiz su aşağıdan çıkıyorsa kirli su tarafına seramik altı sünger koyun. Orta sepete elyaf>zeolite> elyaf yapın. Alt sepete elyaf>carbon>elyaf yapın.

Duruma göre ek malzemeler ekleriz.

Ömürlük akvaryumda kısmi temizlikte yüzeydeki kirleri dip sifonu ile akvaryuma ait kovaya doldurup alır eksilen suyu tamamlarız. Dip sifonunda 1,80-2,10 metre boyda mavi el pompalı dip sifonu en kullanışlısı. Sunsun marka vardı bulamadım dimei marka var. 170 cm yazmış ama daha uzununu bulursanız iyi olur.

Genel temizlikte hortum daha iyi olur. O kadar kova doldur götür getir uğraşılmaz. Tuvalete kadar uzanacak uzunlukta hortum alın.

Bir ucunu birkaç vantuzla su içine sabitleyin. Hortum uzun olduğu için diğer uçtan hortumdan havayı çekmek olmaz. Hortum içine su doldurun yalnız su akvaryumdan taşmasın yada akvaryuma su doldurup iki uçtan parmağınızla kapayıp. Bir ucu akvaryum içine vantuzlara tutturup parmağınızı çekin. Sonra tuvalete gidecek uçtan parmağınızı çekin su eğimle akmaya başlayacaktır.

Yalnız tecrübe kazanana kadar akvaryumdaki uçtan kum üstündeki kiri çekmeye çalışmayın yada kuma yakın tutmayın kumu olduğu gibi çekip tuvalete gönderir.

Olduki tuvalet tarafından hortum kurtulup sağa sola akarsa akvaryumdaki hortumu havaya kaldırın su boşalsın. Yada parmağınızla ucunu kapayın.
 
Lamba için ara kablo alın. Fiş prizli 1,5-2 metrelik yeterli olur. Hazır satılıyor.
 
bu uygun mu
 

Ekli dosyalar

  • IMG_8724.png
    IMG_8724.png
    942 KB · Görüntüleme: 12
Olur uzun duruyor. Pompa ile su boşalımını sağlayamazsanız musluğu kapatıp içine su doldurun. Çanağı su boşalmayacak şekilde hemen akvaryuma daldırın. Diğer ucu kovaya uzatıp musluğu açın su akmaya başlar.
 
Peki genel temizlik için normal 10 metrelik bi hortum yeter mi? Tuvaletw kadar uzanacak şekilde 10 metre oluyor. Sadece anlamadığım kısım bu hortumla akvaryumun tüm suyunu nasıl tuvalete boşaltacağız?
 
Cem bey bir de daha uygun fiyata bunu buldum arada bir fark yok değil mi bu da alınabilir
 

Ekli dosyalar

  • IMG_8771.png
    IMG_8771.png
    2.1 MB · Görüntüleme: 11
Hepsi birbirinin aynısı. Yalnız boyda en uzunu daha iyi olur. Ömürlükte dip köşe uzanmak gerekecek onun için kolunuzu fazla suya sokmayacak uzunluk iyidir.
 
Peki genel temizlik için normal 10 metrelik bi hortum yeter mi? Tuvaletw kadar uzanacak şekilde 10 metre oluyor. Sadece anlamadığım kısım bu hortumla akvaryumun tüm suyunu nasıl tuvalete boşaltacağız?


Bu hortumları metre hesabı da satıyorlar fazla uzun almaya gerek yok. Yalnız tuvalet akvaryum arası düz ölçünün 1,5 2 metre fazlası uzunlukta alın. Rahat hareket etsin.

Suyu çektirmeye başlayınca akvaryum camına içerden 3-4 vantuzla yapıştırıp hortumu dibe yakın ama kumu çekmeyecek şekilde konumlandırın. Başında beklemeden kendi kendine boşalır.
 
Geri
Üst