Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum ve kaplumbağalar Hk.

YemreKozenn

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar birkaç sorum olacak.

1. Dün petshopcu 65 litrelik akvaryum için 15watt üflemeli iç filtre vermişti. Aşırı sirkülasyon olduğu için onu 5 watt lik hem üflemeli hem şelale iki türde kullanılabilen filtre ile değiştirdim. Sonrasında su bulaniklasmaya başladı. Sizce sebebi nedir. Yeni aldığım filtreyi vs yıkamadim acaba ondanmidir zamanla otururmu?

2. Bu akvaryumu kaplumbagalarim için hazırlıyorum. Daha ufaklar kuru alan için öneri alabilirim.

3. Akvaryum iç dizaynı nasıl olmalı kumu vs.?

4. Açık yeşil olan kaplumbağanın üst kabugunda işaretli yer koyu yeşil olmuş. Sizce neden olabilir? D vitamini kullanmak gerekir mi? Gerekirse nasıl kullanmalıyım ve eczaneden ne olarak almalıyım?

5. Kaplumbagalarin cinsiyetleri be
llimidir?

Arkadaşlar birkaç sorum olacak.

1. Dün petshopcu 65 litrelik akvaryum için 15watt üflemeli iç filtre vermişti. Aşırı sirkülasyon olduğu için onu 5 watt lik hem üflemeli hem şelale iki türde kullanılabilen filtre ile değiştirdim. Sonrasında su bulaniklasmaya başladı. Sizce sebebi nedir. Yeni aldığım filtreyi vs yıkamadim acaba ondanmidir zamanla otururmu?

2. Bu akvaryumu kaplumbagalarim için hazırlıyorum. Daha ufaklar kuru alan için öneri alabilirim.

3. Akvaryum iç dizaynı nasıl olmalı kumu vs.?

4. Açık yeşil olan kaplumbağanın üst kabugunda işaretli yer koyu yeşil olmuş. Sizce neden olabilir? D vitamini kullanmak gerekir mi? Gerekirse nasıl kullanmalıyım ve eczaneden ne olarak almalıyım?

5. Kaplumbagalarin cinsiyetleri be
llimidir?
1000030866.jpg

Ekli dosyalar

• 20241217_211755.jpg
    20241217_211755.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 7
  • 20241217_211751.jpg
    20241217_211751.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 7
  • 20241217_211724.jpg
    20241217_211724.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 7
  • 20241217_211715.jpg
    20241217_211715.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 7
Akvaryuma giren herşeyi iyice sterilize ediyoruz. Mantardan parazite kadar herşey bulaşabilir.

Akvaryumu komple yıkayın bir daha.

3 cm yüksekliğinde sarı silis kum yeterli. Atakan petshopta uygun çapta var. En*boy*3/1000= kum kilosunu verir.

Kabuktaki lekeler normal onda bir sorun yok.

Cinsiyet 10 cm kabuk boyu civarı belli olur.

D vitamine ihtiyaç yok. Stick yemde tropical axolotl, jbl rugil yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

Gammarusta sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın.

Kuru alan için buradaki örnekleri inceleyin.

Geri