Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni akvaryum yaptırmayı düşünüyorum nasıl olmalı ?

küçük kaplumbağam

Bronz 2 Üye
Oncelikle herkese hayırlı günler. Babam ve ben Kaplumbağalarimin artık yeni bir eve ihtiyacı olduğunu düşündük. Bunun için bize ömürluk bir akvaryum nasıl olmalı ? Iki tane kaplumbaga besliyorum. Ayriyetten yeni yapılacak olan akvaryum malzemeleri nasıl olmalı ? Yarın sabah mas akvaryumu arayacağım ama nasıl bir akvaryum planı vermeliyim ?

Cvp: yeni akvaryum yaptırmayı düşünüyorum nasıl olmalı ?

2 kaplumbağa için bana göre en az 250 litre olmalı su kuru alan zaten üstte olacağı için alanın hepsini su ile doldurabilirsin.. Ekipman işi parayla ilgili ona göre marka belirleriz .

Ölçü 120*50*60 olmalı. 12 mm cam. Üste kuru alanlı. İçinde dinlenme sehpası isteyin. Filtre seçenekleri öneririz. Ancak ısıtıcı jbl 300 w olsun.

Yalnız şöyle bir durum var benim akvaryunu koyacağım yer 80 cm ve eni 50 cm bir sorun olur mu o elbatlardaki akvaryumu koyunca ? Çok pahalı olmamak koşuluyla malzemeleri olabilir.

O akvaryum ömürlük olmaz. Ancak iki hayvanı 6-7 sene götürür.

Isıtıcı jbl alınır. Bunda tasarrufa gitmemeli. Korumalı olduğundan hayvan kıramaz. Filtre uygun fiyata tetratec ex1200 new alınabilir.

Birde 80 cm akvaryuma üste kuru alan zorlar. Sonuçta kuru alan ve rampa bayağı yer kaplıyor. Hayvan suya kayınca cama çarpar. Bu sebeple üste kuru alan işide sıkıntı. Yapılır ama hayvanlar küçükken kullanır. Büyük hayvana göre o uzunlukta yapılamaz.

Ben minimum 100*50*60 öneririm. Oda minimum. Yada bahsedilen ölçü ile başlanıp seneler sonra ihtiyaç dahilinde yeni yapılabilir. İki hayvan için üste kuru alanlı 300 lt altı hacim önermem.

Bu ikinci akvaryum olacak abi bu yüzden ömürluk olmasını istiyorum. Yer sıkıntısı olduğu için mecburen 80 cmlik yerin üzerine koymam gerek.

Şöyle anlatayım. İki hayvan var. Bu hayvanların tam boyunda iken minimum ihtiyaç duyacakları kuru alan 45-50 cm olur. Rampanın uzantısı minimum 20-25 cm. Yani iz düşümü. Yani zaten minimum 70 cm gitti. Akvaryum boyunu ilk başta 120 demem bu sebepten. Hadi olmadı 100 cm olmalı ki 30 cm boşluk kalsın. Seninkinde hayvan kuru alandan atlayınca cama çarpar. Yada kuru alanı kısa yapacaksın. O zamanda hayvanlar son boya gelince sığmaz. Konu bu şekilde. Yoksa oluru olsa bende tamam ömürlük olur derim.

Ilk olarak uzunlugu 45 cm olsun genislikte onemli olan ya kayit kusak yapilir ve kuru ala bunun ustune konur yada akvaryum kenarina aluminyum profil yaapilir ve onun ustune konur taban 8 mm yanlar 6mm yanlarin uzunluguda bir 45 cm olsun rampa icin suya en azindan 10 cm i girecek sekilde ayarlamalisiniz birde kuru alan altiyla yaptigi aci 45 dereceyi gecmemeli

Profil olmadanda direk akvaryum ustune oturtulabilir ama cok saglam olmaz bence yan camlara okadar yuk binmesi

kuru alanın yan camları aşağı doğru akvaryum dışından 3 cm kadar sarksın. bu sağa sola kaymasını önler ben arka tarafada yapmıştım ama o gereksiz. bulunduğu köşeyi temizlerken havaya kaldırmak zorunda kalıyorum. arkada uzantı olmadı mı diğer tarafa doğru kaydırabiliyorsun.

Ailem bir petshopdan akvaryum bulmuşlar büyük ihtimalle onu alacaklar. Kuru alanıda sizin dediginiz gibi bir camciya yaptircaz. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

ölçüyü biliyor musun melike. eğer uygun değilse sonradan bir daha almakta var. ona göre gereksiz masrafa girmeyin.

Cam kalınlığı ince ise olmaz. 10 mm kalınlıktan aşağı olmamalı. Kuru alan cam kalınlığını 8 mm yapsınlar. Kuru alan Ali Sarp ın dediği gibi 45 cm olsun. Akvaryumun eni 50 cm olacağına göre kuru alan bu taraftan cam kalınlıkları dahil 53 cm olacak. Akvaryumun üzerinde çerçece olmamalıki kuru alanı yanlardan sarkacak şekilde oturt. Ancak cam camın üzerinde gezmesin. Akvaryumun üzerini aliminyum çerçeve yapsınlar kuru alan camınında yanlardan sarkan ayaklarını içeriden L aliminyum ile çevirsinler. Birbirinin üzerinde gidip gelsin.

Yukseklik az oldugu icin balikta sorun cikartmaz ama uste kuru alan olmaz ve kaplumbagalara dayanamayabilir

anladım ben en iyisi yeni bir akvaryum araştırıyım :)

Cam kalınlığı sadece kaplumbağalar için değil aynı zamanda daha uzun ömürlü olması içinde gereklidir. Silikonun belli bir ömrü vardır. Yapışan yüzeyin kalınlığı ne kadar geniş olursa siliconun özelliğini kaybetmesi o kadar geç olur.

Geri